Jeg har fødselsdag næste uge og har budt min lille familie til middag. Pengene skal række til julen også, så menuen er ikke til det helt store.
Hovedret
Koger en hel kylling med lidt salt i vandet.Kyllingen køles af og parteres.Lægges i ovnfast fad - honning og annanas ovenpå.Steges gyldent og vedlægges persillekviste de sidste minutter.Smørstegte små kartofler - sovs lavet af det kogte kyllingevand og ananassaft.Hjemmelavet hybensyltetøj og agurkesalat serveres til.
Dessert
Gul mandelbudding med kirsebærsovs
Vi bliver fem personer og ialt kommer middagen - med en flaske vin og sodavand til at koste 150 kr. i indkøb. Alt er købt til de laveste priser på tilbud - hentet i flere butikker.
Er det en skrabet menu på en hverdagsaften?
tilføjet af psykologen
Det
lyder da fint..?
Altså jeg havde nok valgt en mere eksklusiv menu, Men hvis budgettet er 150kr til 5 personer kan det vel ikke laves mere lækkert..?
Måske jeg havde valgt at lave kyllingen coq au vin istedet...
tilføjet af Bjarne Storguffer
Dejlig menu
Hej Madmor!
Jeg ville i hvert fald godt være gæst hos jer for det lyder da lækkert det du har på menuen!
Det må være svært at lave noget ekstraordinært til så små penge så jeg syntes du har valgt helt rigtigt. Velbekomme!
Ps. Måske du kunne lave ria a la mande istf. budding for det er jo jul lige om lidt? Men ellers er budding en sjælden og velkommen gæst. Jeg har ikke spist det i mange år - faktisk ikke siden jeg var barn og min mormor lavede det.
vh.
Bjarne
tilføjet af Madøre
Helt fantastisk
Jeg ville aldrig lave en kylling på den måde selv, så derfor ville det være udsøgt og spændende for mig at få din 😉
Gul mandelbudding med kirsebærsovs - gå da væk. Det har jeg ikke fået siden min bedste døde i 1982. Jeg husker det som en himmerigsmundfuld.
Hjertelig tillykke med føs´daen frue. [f][f][f]
tilføjet af I know
Det lyder lækkert, men
Er du sikker på, det er mad nok til 5 mennesker? Jeg ville nok vælge to kyllinger. Rester af dem ret er jo ikke at kimse af og spise skal du vel hver dag. Der er mindre end en kvart kylling pr person.
tilføjet af tofly
nej
er sårn lidt med den der kylling-ville blive meget bange for at den vil blive for tør hvis den både skal koges og i ovnen.Kunne du ikke marinere den i et eller andet... med honningen i.
Ellers lyder det da ganske fint
tilføjet af anonymk
Hvornår
skal jeg komme ?? Lyder lækkert
tilføjet af nissepigen
Helt klart...
Denne menu lyder rigtig lækker og med lidt planlægning kan du bruge tiden med dine gæster og ikke i køkkenet.
Sidste gang jeg holdte fødselsdag for den nærmeste familie valgte jeg at servere en god gang spaghetti og kødsovs, til stor fornøjelse for både voksne og børn og desuden gjorde spaghettien at vi alle blev beskidte om munden, men pyt det gav også anledning til morskab😉
For mig betyder menuen ikke så meget, bare vi får noget alle indbudte kan spise, men ellers sætter jeg større pris på hyggen med mennesker jeg holder af om det så er med f.eks boller i karry eller farsbrød med bådkartofler og tzatiki, betyder ikke noget som helst🙂
Jeg håber i får en noget så hyggelig aften og tillykke med den kommende fødselsdag🙂
tilføjet af Ålestanger severin
chicken a la pissuare
jeg ville ikke engang servere det for mine små grissebasser, det er langt under lavmålet for mad.
det lyder perverst at koge og stege den samme kylling, og så med annanas og kartofler.
desserten er jo bare et pulver du pisker op med vand, hvor er æggeblommerne og fløden.
tilføjet af Mamma
Ganske fortræffelig
- synes blot at een kylling er for lidt til 5 personer.
tilføjet af Madmor
Tusind tak
for jeres gode svar. Jeg har rettet min menu til efter nogle af jeres forslag.Det har ikke gjort menuen ringere!!Knus herfra