Kære soldebattører.
Jeg vil høre om nogen har været i en lignende situation eller hvad i ville gøre hvis i stod i mit sted.
Jeg er 28 år, arbejdsløs og gravid i 12 uge.
Er lige kommet hjem fra 1 uges ferie og finder i posten et brev fra jobcentret om, at jeg skal møde til en job- og uddannelsesmesse i Middelfart tirsdag d.12/10 kl.9:00 og at der er mødepligt!
Samme dag skal jeg til nakkefoldsskanning på OUH kl.9:30 :/
Har ringet og snakket med OUH og fik at vide at skanningen ikke kunne rykkes og at jeg skulle se stort på jobcentret.
Men jobcentret har før truet med bål og brand hvis man ikke møde til deres "arangementer"
Vil meget gerne høre hvad i ville gøre hvis i stod i denne situation...
mvh Den tvivlende...
tilføjet af Rådgiveren
svar til nakkefolderen
Du skriver ikke hvor du bor, men jeg antager, at du IKKE bor i Middelfart
Du kontakter dit jobcenter mandag og fortæller om dit sygehusbesøg. Du tilbyder evt. at møde på jobcenteret enten før eller efter din skanning, så de kan se, at du ER kommer hjem fra ferie. Har jobcenteret et dokumentationsbehov, så få hospitalet eller din læge til at skrive, at det var nødvendigt for dig, at blive skannet nøjagtig den dag.
tilføjet af Anonym
jeg bor....
i Odense.
tilføjet af fruppe
Lidt af en klemme
Sygehuset bliver pisse sure, der er jo lang ventetid, og sygehuset kender åbenbart ikke jobcentrets manglende respekt for mennesker, det så vi da en mand fik afslag på at tage fri til sin mors begravelse.
Som en anden skrev, få Din læge til at meddele jobcentret at Du ikke kan tage på den messe, så må de to parter sgu tale sammen så Du ikke kommer i klemme.
Jeg har været på en sådan messe, der er måske 1-2 personer man kan snakke kort med hvis man fatter interesse for det de viser, ellers er det kun indsamling af brochurer som man alligevel kasserer når man kommer hjem.
tilføjet af anonym
Betalt socialrådgivning
Mon ikke det mest trygge er at få kontakt med en socialrådgiver; det koster ganske vist mange penge men måske kan han ordne det så kommunen skal betale for det, så kan han rådgive dig, rådgivningen kan ydes både telefonisk og via mail samt personligt; men prisen er nok også fra omkring 700kroner til 1500 kroner i timen, men så slipper du vel for al den utryghed og truslerne om sanktioner og alt det der. Og mon ikke der er tilbudspriser på løsningen af flere problemer, så jo mere tid det tager desto mindre koster det pr time❓
Der er også stadig SRbistand men de har vel lukket i weekenden, så du kan skrive til dem om situationen og så tage til skanning og så får du vel svar senere som du kan forsvare dig med hos jobcenter?
tilføjet af Tibia Clausa
Lidt udenfor emnet.
Kan SR-bistand (ikke vittigheder om politiske partier - tak!) i givet fald yde bisidderhjælp f. eks. i førtidspensions-eller fleksjob-sager?
Nu har jeg ikke det problem, men jeg har lidt mindre heldig erfaring med et nært familiemedlem, der var hjælpsom, men lidt for "snakkende" i en nu for længst afklaret pensionssag.
tilføjet af PeterLind
Meld dig syg.
Du slipper for al balladen, hvis du bare sygemelder dig i jobcentret på dagen. Så finder de en ny tid til dig, og så er den skid slået. Det er ikke særlig ærligt, men i din situation kan jeg ikke se andre udveje. For sagsbehandlerne på Jobcentrene er jo ikke ligefrem hvad man kan kalde for fleksible eller forstående, de følger bare de frygtelige regler som vores syge og umenneskelige regering har vedtaget.
tilføjet af yrsa12
for mig at se....
....skal du snakke med jobcentret og fortæle at du skal til scanning og at det ikke kan flyttes, og så skal du bede om en ny tid på jobcentret.
som der er en der skriver, så kan du også melde dig syg til jobcentret på dagen hvis du har samvittighed til det...men ikke den optimale løsning, efter min mening
tilføjet af Tibia Clausa
Overherredømme.
Nu har jeg ikke noget mellemværende med jobcenter og ved kun om det på anden hånd.
Som Fruppe, der vist kender den slag ud og ind, skriver, så havde en jobcenter-klient ikke umiddelbart lov til at være med ved sin mors begravelse. Jeg har dog set andetsteds, at manden tog fri på dagen uden at sige at det var begravelse, så var det muligt alligevel. Han havde netop bedt om at få fri til begravelsen, ganske som man kunne få det på en arbejdsplads, men blev nægtet det da begravelser ikke var på listen over hvad man kan få fri til.
Det kunne tyde på, at også læge-og hospitalstider kunne respekteres lige så lidt som nærmeste pårørendes begravelse. Mange er helbredsrelateret afhængige af undersøgelser, behandlinger evt. mindre operationer i et system, hvor det er meget svært at finde tider
i lange ventekøer. Er det hos tandlægen eller praktiserende læge, så er der mulighed for ny aftale, men er det på en specialklinik eller på et offentligt hospital er det faktisk umuligt, hvor man iøvrigt skal bruge halve timer hvis man skal ringe til dem.
Nogen burde vel se nærmere på jobcentrenes overherredømme og deres prioritering.
De politikere der har indført det må have en slags ansvar for den ravage de forvolder.
Kunne patientforeningerne ikke presse jobcentersystemet.