om hvad forskellen er på blokplitik og partipolitik? Jeg læser tit om den og den er partipolitiker, og at den den ønsker at komme væk fra blokpolitikken.
tilføjet af leif lalleglad
de siger sig selv
vel vel vel, som cv jørgensen ville sige det.
Partipolitik, følge den politik det enkelte parti har udarbejdet på diverse kongresser eller landsmøder eller hvor de nu engang laver sådant noget.
Blok politik siger sig selv igen om det er partierne der laver blokpolitik eller om det er medierne der sætter dem i bås kommer ud på et.
PT: mediernes højrefløj bestående af venstre og de konservative der har Dansk folkeparti på slæb, dansk folkeparti mener selv der er et arbejderparti og pr. defination er et arbejderparti et venstrefløjsparti.
mediernes venstrefløj består så af: enhedslisten og SF, derudover socialdemokratiet, de radikale har altid vaklet mellem højre og venstre, så de må siges at være et midterparti på samme måde som Ny alliance ønsker det.
Blokpolitikken kommer så nu hvor venstrefløjen under valgkampen klart melder ud at den står sammen for 1: at vælte fogh 2: at holde Dansk folkeparti udenfor indflydelse, flere fra SF og Socialdemokratiets bagland udtaler nu er det nok med blokpolitikken, nu må partierne til at tage et medansvar og søge indflydelse, hvilket ikke kan lade sig gøre så længe de fører en blokpolitik der indirekte binder den sammen, alle ved jo at der er himmelvid forskel på partierne på venstrefløjen, det er ikke usansynligt at Helle reelt tabte valget pga. den førte blokpolitik hvor hun blev sat i samme kurv som enhedslisten og Radikale, som hun jo var oppe og toppes med ret før valgkampen.
At Venstre og de Konservative tilsyneladende også fører en blokpolitik er på et andet plan idet de jo har regeringsmagten ved hjælp af Dansk Folkeparti så hvis venstrefjøjspartierne vil have indflydelse er de nødsaget til at løsne sig fra blokpolitikken hvilket vil medføre at de øvrige venstrefløjspartier vil kalde den alverdens ting, usolidariske osv.
tilføjet af Orlik
Simplificeret udgave
Hvis en regering, i tilfældet her V og K plus DF, kan blive enige med hinanden om f.eks finansloven, og kan fordele pengene fra finansloven sådan som de mener er bedst, uden at spørge oppositionen om deres mening og ønsker, så er det blokpolitik.
Regeringspartierne kan sagtens invitere oppositionen med til forhandlingerne, men det er i bund og grund regeringen der står for det afgørende ord, og regeringen behøver ikke at lytte til oppositionens krav eller meninger.
Ved et bredt forlig, inviterer regeringen oppositionen med til forhandlinger, og man diskuterer sig så frem til en løsningsmodel som både regering og opposition kan blive enige om.
V og K plus DF, har ikke været specielt strenge hvad blok politik angår, men oppositionen har været klar over at deres chancer for at få deres ønsker opfyldt har været meget små, hvorefter de straks begyndte at råbe "blokpolitik" og ihh hvor er det synd for os at vi ikke må være med ved bordet. Jeg tror snarere det har været irrititationen over at risikere at skulle komme med indrømmelser overfor DF der har fået oppositionen til at klage deres nød.
Socialisterne er såmænd lige så strenge hvad blok politik angår, så det lyder lidt hult når de brokker sig over det.