Kun for rygere
Sådan ryger man
Savsmuldet :
Smuldet der skal bruges skal værefra "hårdt træ". Det betyder at Bøg eller Eg som det mest ideelle.
Varmen :
Jeg bruger Gasblus. Et lille campingblus, som jeg bruger er ganske udmærket. Det er vigtigt at bruge en varmekilde der kan holde Ovnen så varm som man ønsker. Den spritbrænder der fulgte med min ovn var ikke særligt brugbar.
Saltlage :
Saltlagen består af ca. 75 gram salt per 1 liter vand. Fiskene bør ligge ca. 12 timer i lagen. Afhængig af størelsen. De 12 timer er hvad jeg plejer at gøre ved en 1 - 1½ kg’s Ørred.
Varm røgning :
1. Ovnen tændes op til ca. 80-90 ° (dog helst op til 100 °) det tager ca. ½ time at komme derop
2. Fiskene hænges ind i ovnen
3. ca. ½ time ved "så tæt på 100 ° som muligt". Under hele forløbet hældes der smuld på hver gang det er brændt ud. (Det går stærkt med smuldet her istarten p.g.a. varmen.)
4. Derefter skrues ned for varmen så langt som det er muligt (Helst 30 ° - 35 °). Jeg når ned på omkring 35 ° - 45 °. Denne varme holdes i ca. 2½ - 3 timer
Altså samlet rygetid er ca. 4 timer. Kan spises varme eller køles ned. En øl og en snaps til er heller ikke værst.
Savsmuldet :
Smuldet der skal bruges skal værefra "hårdt træ". Det betyder at Bøg eller Eg som det mest ideelle.
Varmen :
Jeg bruger Gasblus. Et lille campingblus, som jeg bruger er ganske udmærket. Det er vigtigt at bruge en varmekilde der kan holde Ovnen så varm som man ønsker. Den spritbrænder der fulgte med min ovn var ikke særligt brugbar.
Saltlage :
Saltlagen består af ca. 75 gram salt per 1 liter vand. Fiskene bør ligge ca. 12 timer i lagen. Afhængig af størelsen. De 12 timer er hvad jeg plejer at gøre ved en 1 - 1½ kg’s Ørred.
Varm røgning :
1. Ovnen tændes op til ca. 80-90 ° (dog helst op til 100 °) det tager ca. ½ time at komme derop
2. Fiskene hænges ind i ovnen
3. ca. ½ time ved "så tæt på 100 ° som muligt". Under hele forløbet hældes der smuld på hver gang det er brændt ud. (Det går stærkt med smuldet her istarten p.g.a. varmen.)
4. Derefter skrues ned for varmen så langt som det er muligt (Helst 30 ° - 35 °). Jeg når ned på omkring 35 ° - 45 °. Denne varme holdes i ca. 2½ - 3 timer
Altså samlet rygetid er ca. 4 timer. Kan spises varme eller køles ned. En øl og en snaps til er heller ikke værst.