10tilføjet af

Mangler forret og dessert

Jeg skal lave mad til 6 voksne. Hovedretten er mørbradgryde med flødepaprikasauce og hjemmelavede fritter, så øster og kaviat passer sig ikke til forret, det skal "typemæssigt" lægge sig op af hovedretten.
Jeg har nogle "alaska sejfilletter" i fryseren, som jeg godt kunne tænke mig at bruge. Kan I hjælpe mig med et par forslag. Det må også godt være andet end de sejfilletter.
På desserter er jeg helt blank. Kan I også hjælpe med et par forslag til det?
tilføjet af

Pandekager m chokolademousee

Pangekager med en kugle vanilie is og en kugle/klat schokolademousee.
En skive appelsin. Den Bør nok være økologisk, da en konvertionel er sprøjtet på skallen. Og da den oftest er nemmest at ligge ved m skal. Er det nok en god ide.
Og et lille drys mandelflager og eller grovthakket chokoladedrys.
Det hele kan laves i forvejen og ligges på tallerken/skål og pandekagen kan varmes op og ligges ved foldet sammen eller rulles til kræmmer hus.
tilføjet af

Dessert !!

En god chokoladekage/ brownies med hjemmelavet nougat is, dertil appelsin sovs..Den har jeg brugt mange gange både til større og mindre begivenheder..
Forretten kunne være de dampede sejfiletter med kold bernaisedressing og pynte med rejer..
Bon appetit..
tilføjet af

Det lyder godt

Men vi fik pandekager med is og noget appelsinlikør, sidst vi sås. Vi ses med jævne mellemrum.
tilføjet af

Idéer...

Jeg har "digtet" en forret, som både rødspætte-, rødtunge- og sejfilet egner sig udmærket til:
Man forer 6 smurte kokotter (evt. et lille fad) med de aftørrede fileter.
Saucen laves af hummerfond, hvidvin og lidt piskefløde samt let svitsede champignons. Den hældes over, så den dækker fisken.
Dampes/bages i ovnen ca. 20 min. ved 180 grader.
Jeg serverer kuvertbrød af frossen butterdej eller alm. flutes til.
Til dessert kunne du jo lave nogen af de glemte 70-80'erting, f.eks. kræmmerhuse med flødeskum og syltetøj. Det er latterlig nemt og altid et stort hit her i huset.
Eller Poire Belle Hélene (god is, syltet pære og varm chokoladesovs) Også altid populært.
Håber du finder på noget og at i får en rigtig hyggelig aften.
V.h.
Neilred
tilføjet af

Nix... Ikke...

Bernaisedressing, men Hollandaisedressing, det er en gylden regel til fisk
Vi bor altså i Danmark din Svensker fra Sverige, du kunne have lært meget på
Svedish American Line

*GGGGGGGGGGG*
🙂😉[s] 😃 ;-)
tilføjet af

Forslag

Burger til forret og cola til dessert.
tilføjet af

det nemmeste med sej er

for det første har du sikkert ovnen fri, så du kan lave en falsk morneysauce__ostesauce med almindelig smøreost og blander det med hvid sauce, en bechemel sauce.
læg fisken på en bund af stuvet spinat, og hæld den falske sauce over, og server med marstal luxus tilbehør, hakkede løg, hakkede rødbeder, hakkede æg, kapers, og citron.
deserten, køb en hindbærroullade og skær den i skiver, hæld lidt creme i bunden, og pisket fløde ovenpå, og pynt med hindbær, den ret tager kun 3 min. i portions glas.
tilføjet af

Sødeste aroe..

Jeg har nu fået serveret bernaisedressing mange gange til kold fisk, men retter det gerne til cremefraichesovs..😉
http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Torskeret-med-cremefraichesauce/
Og der er intet svensk i mig så vidt vides 😮
😃[l]
tilføjet af

Heldig-vis...

🙂[s]😉😃😮[s]😉[l][s]😉 ;-) Bor De der Svenskere på den anden side, endnu
tilføjet af

I er da fyldt med gode ideer herinde

Det er da rigtig svært nu. 😃 Jeg gemmer jeres forslag, og kigger lidt på, hvad der tiltaler min gane, når der skal handles.
Tusinde tak for jeres tid.
Venligst
Ken Holm
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.