Lavede dem i går som sagt, men sikke da en stank af eddike, det sved i mine øjne og næse i flere timer.
Nu er jeg så i tvivl om det virkelig skal være SÅ surt ?
Når jeg åbner en færdigkøbt dåse, så er saften deri næsten sød ved siden af den jeg har lavet ( 7dl eddike-220 g sukker)
Har jeg nu ødelagt det hele ?
tilføjet af Bimmer ILP
Det er ikke ødelagt
Hæld væden i en gryde, og tilsæt yderligere
220-300 g sukker. Kom rødbederne i saften og
give det et opkog.
Det er ikke en stank men en duft (der river lidt i næsen).
Eiddikesyltning:
Fra en gammel kogebog der er fra en velanskreven gammel husholdningskole står der: 1 kg rødbeder ,1/2 l eddike, 200 g sukker evt 3-4 hele Nillikerpeberrod og konserveringsmiddel(atamon) .
Man skal sparer på sukker og være forsigtig med brug af konserveringsmiddel, peberod holder på farven så dine rødbeder ikke falmer .
Godt at der stadig nogle der selv sylter.
tilføjet af Myjannie
Jeg må nok
Væbne mig med tålmodighed så og prøve åbne et glas om en 4-5 dage. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke men blev bleg fordi saften/lagen var så stærk i forhold til den buveus der stod i køleskabet.
tilføjet af Gavtyv
he he
Jeg/vi har ikke selv prøvet at sylte, men jeg husker tydeligt når min mor syltede,både rødbeder og asier - så forlod alle vi andre huset imens det stod på.
God fornøjelse med dine rødbeder. 🙂
Mvh. Gavtyven
tilføjet af fruppe
Meget normalt
Når min mor gav den hele armen med asier, drueagurker og rødbeder i høsttiden fik vi da også renset luftvejene.
Er de for sure så giv dem et let opkog med lidt mere sukker.
Og iøvrigt er lidt rødbedesaft perfekt som smag og farve hvis Du laver hjemmelavet rødkål til jul, brug ca 1 dl til et hoved og så sukker efter smag når det har simret lidt.
tilføjet af gider ikke mere
jae,
du skal lade være med at snuse 😉
tilføjet af anonym
ja det må du
og måske skal du vente ca. 4 uger . Det du har gjort er fint . Normalt sylter man jo fordi man høster sine afgrøder i haven om efteråret (september-oktober) før en vinter. Man syltede for at opbevare sine afgrøder for at bruge dem igennem vinteren. Det vil sige, at det man syltede kunne stå i nogle måneder før man begynte at spise af det. Og ofte var der noget tilbage fra året før som lige skulle spises først.Det sylt , er rigtig godt. I dag er det anderledes. Af hensyn til holdbarhed skal du dække dine produkter i glasset med lagen. Asier og agurker kan være bitter og derfor smager man på dem , udsalter dem, og man kasser eddiken efter en uges tid , giver en ny lage(har nu aldrig gjort det, men er der en bitter asie så ødelægger den alt siges der).
Du kan ikke regne din hjemmesylt som det samme som det du køber. Hjemmesylt bliver som du vil have det skal smage(øvelse og årene gør en mester). Når Buveus sylter så skal det se godt ud og smage så det kan sælges til millioner af mennesker.Der går meget god "syltekunst" tabt ved det. Det er sjovt at sylte til sit eget forbrug.Mange bær /frugtkan findes ude i naturen, når man har øje for det. En god oplevelse.Men pas på bilerne, pluk kun ca 100-50 m fra en vejen.
Gå på biblioteket og lån om emnet.
tilføjet af Myjannie
Tak for svar alle
Jeg kan godt se det logiske i, at krydderier osv skal have lov at sættesig, så jeg håber virkelig de bliver gode og krydser fingre.
Ligenu lugtede og smagte de bare af rødbede med eddike.
Men sjovt var det og jeg er allerede klar til asier, agurker og andet. Man kan jo som man lærer sig frem sætte egne præg på sagerne.
God jul til alle
tilføjet af bare lige mig
lige dele..
Jeg sylter altid selv rødbeder og bruger forholdet 1 liter eddike - 1 kg sukker.
Rødbederne lader jeg koge i ca 3 timer i vand hvorefter jeg skyller dem grundigt under den kolde hane - så kan skindet trækkes lige af.
Sukker og eddike koger jeg så op til en lage til sukkeret er helt smeltet. De skiveskårne rødbeder kommer jeg så i atamonskyllede glas og fylder så op med eddiken. Disse rødbeder behøver ikke stå og trække i dage- eller ugevis, men kan spises når de bliver kolde. Og med den hurtige opkog af lagen slipper du for hele huset lugter i timevis
tilføjet af kykokokken
høns på grønlandsk - dette er ikke korrekt
Vores Kære sylte dame skal tænke på, at de såkaldte rødbeder som kan købes i butikkerne, aldrig nogensinde har været rødbeder, de er lavet af sukker roer, så derfor er der farve på.
for nogle år siden skulle jeg lave noget russisk salat med rødbeder og ansjoser, og da vi kun havde lidt raps olie ombord, var det begrænset hvor meget mayonaise jeg kunne røre.
jeg fik så den åndsvage ide, at jeg kunne reducere vædsken fra rødbederne - koge det ind til en tyk glace - men naturligvis forsvandt farven fuldstændig.
jeg måtte så snyde lidt og bruge rødvin og rød frugtfarve.
når du har kogt rødbederne, så lader du dem stå i kogevandet indtil det bliver koldt, og så kan du smutte skindet af med fingrene.
derefter tager du edike og vand samt sukker og koger godt sammen, gerne med en krydder blanding man kan købe i små stof poser.
peberrod kan også bruges, men det gør rødbederne bitre, og det holder ikke på farven.
når du har skåret rødbederne i pæne skiver, så skyller du glassene med kogende vand, tilsat lidt citronsyre eller atamon, hvorefter du lægger rødbedeskiverne pænt ned i glassene, husk at lukke glassene omgående, gerne med pergament papir - bagepapir - og sæt eleastikker fast om papiret.
lagen må ikke være så stærk som du beskriver det, men det må de smage dig frem til med melis og vand.
der er også roer i frugsalat.
rødkål er en af de ting mange aldrig lærer at lave uden at bruge farve, naturligvis mest fordi at de købte rødkål er lavet af hvidkål, og derefter farvet, prøv førnævnte prøve, med at koge lagen, og I vil se at farven forsvinder.
ved et uheld i minebyen den sorte engel i Marmorillik i 1973, fandt jeg ud af hvordan man skal koge rødkål, så den ikke mister farven, og siden dengang har jeg lavet i tonsvis af ægte rødkål.
mange husmødre møder op med noget falmet fedtet rødkål der er blandet op med andefedt, rødvin og ribs gele, men de har jo heller aldrig haft mulighed for at lave uheldige forsøg.
tilføjet af Madmor..
Det lyder som en and
Hvorfor i himlens navn skulle de da koge i 3 timer?
1kg til 1l er efter de gamle syltebøger, hvor princippet var pund til pund, så meget sukker er der ikke nogen, der med god samvittighed spiser i dag.
tilføjet af Husmor
Du er fuld af lort og gammel overtro.
Kan du ikke klappe med alle de syge historier.
tilføjet af TRUMP
Husk altid
lige dele sukker som eddike -
altså: 1 liter eddike til 1 kg sukker.
Husk salt
Hilsen