Prøv at komme en culottesteg i et ildfast fad, drys med salt og hæld halv øl, halv bouillon ved..
Langtidssteg den ved 150 grader i ca 4 timer..
Lad stegen hvile, mens der laves en sovs af stegeskyen..
Kanon..
tilføjet af madmonsteret
kødruller m/ tomatsalat
600g r hk. oksekød, 1 stort løg(finthk.)salt/peber, 8 syltede grønne agurker, 8 skiver bacon,75 g. margarine, 1 spsk. sennep, 2 dl. bouillion, 1 porter, 1 dl. cremefraiche 38 % evt. jævning.
Ælt kød og løg, salt/peber. Del farsen i 8 stk.og tryk dem flade. Læg de syltede agurker på og luk farsen omkring, sno bacon omkring og steg dem i margarinen.( Bind dem med kogesnor så baconen bliver på.Kom sennepen og laurbærblade ved og hæld bouillion og porter på. Lad det simre under låg i 30 min. Tag dem over på et varm fad og rund skyen af med creme fraichen + evt. jævning. Smag til med salt og sennep. Serveres med tomatsalat og evt. ovnkartofler til. Velbekomme hilsen madmonsteret
tilføjet af Ebbe
Prøv "Dagmargryde"
Frederik d. 7´s livret var Dagmargryde. Den fik han første gang, da han besøgte en herregård i Jylland. Kokkepigen hed Dagmar, -deraf navnet på retten. Du kan finde opskriften på hjemmesiden: http://www.sitecenter.dk/ehaulund under punktet: Traditionelle egnsretter