Nem jordbærtærte
det skal lige siges at det ikke er mig selv der har lavet opskriften, den er fra det husomdelte blad "idenyt", men vil lige dele den med jer andre.
Du KAN købe en færdig tærtebund og komme fyldet i, eller du kan lave denne mørdejsbund, som kan opbevares i fryseren til du skal bruge den
-------------------------
Nem jordbærtærte
Tærtebund:
150 g. mel
100 g. margarine
½ æg
1 spsk. koldt vand
1 spsk. sukker
Fyld:
200 g. frosne jordbær
1 pose kagecreme
4 spsk. jordbærsyltetøj
4 spsk. kogende vand
2 blade husblas
*Kom alle ing. til bunden i foodprocessoren, til dejen er fin og glat
*Kom dejen i køleskabet i ½ time.
*Rør kagecremen med mælk som der står på bagsiden af posen. Stil i køleskabet.
*Kom mel på bordet, rul dejen ud og dæk en tærteform med den.
*Bag bunden i en 200 g. forvarm ovn i 15-20 min. til den er gylden
*Lad bunden køle af
*Smør creme på bunden læg de optøede jordbær pænt på.
*Sæt husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
*Tag husblasen op af vandet, læg det i en skål med det vand der hænger ved og smelt det i mikroovnen ca. 1 min.
*Bland den smeltede husblas, jordbærsyltetøj og kogende vand, rør det igennem og hæl det over tærten.
*Stil på køl ca. 1 time.
*Server med vaniliecreme, flødeskum eller creme fraiche
Du KAN købe en færdig tærtebund og komme fyldet i, eller du kan lave denne mørdejsbund, som kan opbevares i fryseren til du skal bruge den
-------------------------
Nem jordbærtærte
Tærtebund:
150 g. mel
100 g. margarine
½ æg
1 spsk. koldt vand
1 spsk. sukker
Fyld:
200 g. frosne jordbær
1 pose kagecreme
4 spsk. jordbærsyltetøj
4 spsk. kogende vand
2 blade husblas
*Kom alle ing. til bunden i foodprocessoren, til dejen er fin og glat
*Kom dejen i køleskabet i ½ time.
*Rør kagecremen med mælk som der står på bagsiden af posen. Stil i køleskabet.
*Kom mel på bordet, rul dejen ud og dæk en tærteform med den.
*Bag bunden i en 200 g. forvarm ovn i 15-20 min. til den er gylden
*Lad bunden køle af
*Smør creme på bunden læg de optøede jordbær pænt på.
*Sæt husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
*Tag husblasen op af vandet, læg det i en skål med det vand der hænger ved og smelt det i mikroovnen ca. 1 min.
*Bland den smeltede husblas, jordbærsyltetøj og kogende vand, rør det igennem og hæl det over tærten.
*Stil på køl ca. 1 time.
*Server med vaniliecreme, flødeskum eller creme fraiche