SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
27tilføjet af Evolutionistens ven
Plejehjemsbeboere i Randers fik biksemad hver dag
Biksemad til frokost hver eneste dag. Det var i perioder virkeligheden for beboerne på plejehjemmet Kildevang i Randers Kommune, hvor frokosten bestod af resterne fra gårsdagens aftensmad, vendt på en pande med kartofler i stegemargarine. Alle ugens syv dage. Da pårørende til to beboere klagede over den ensformige mad, gik ledelsen med til at servere smørrebrød ved siden af biksemaden.
Men de pårørende klagede stadig over maden, og det endte i en konflikt med plejehjemsledelsen. De pårørende blev præsenteret for restriktioner om, at de ikke måtte være til stede, når maden blev serveret, og at de ikke måtte kommentere den.
Leder af plejehjemmet Susanne Rasmussen indrømmer, at der var meget biksemad, men mange af beboerne var gamle landmænd, og de elskede biksemad, lyder forklaringen. Siden blev der indført rugbrød og andre alternativer. http://www.berlingske.dk/berlingske-undersoeger/biksemad-syv-gange-om-ugen
Den slags gør mig gal i skralden!!!
tilføjet af ernst_kolding
Ja bland jer endelig
i hvad de gamle gerne vil spise, server noget "sundt" mad som de ikke vil spise, så bliver de ikke så gamle og staten sparer penge 😃
tilføjet af fruppe
Det smager da godt
Med spejlæg, rødbeder, rugbrød og HP-sauce.....yum-yum.
Men det er nu ikke alt man kan lave biksemad eller en omelet af dagen efter, kendere ved også at biksemad ikke bare er noget man bikser sammen, faktisk skal det ligge i en tykbundet gryde og knurre et par timer før servering.
tilføjet af Anti-rød
Randers har en rød borgmester
Henning Jensen Nyhuus. Socialdemokrat.
Det er til at brække sig over, når Helle Thorning står op og snakker om, hvor meget velfærd der er,og hvor meget man vil gøre for de ældre, når det er de røde der er ved magten. Al magt til folket (gennem de valgte ledere naturligvis)
I Græsted/Gilleje (Venstreborgmester) så jeg hos min svoger, at han hos den kommunale madservice fik et menukort til bestilling ugen i forvejen, hvor der hver dag var 2 forskellige retter at vælge imellem. Skulle han have gæster kunne han betale for ekstra gæstemad. Det var iøvrigt på restaurantsniveau.
tilføjet af solid.
ste solid, din viden om gastronomi
er yderst begrænset, den minder stærkt om kokken og den udpulede jomfru, der som speciel gæstemenu, serverer biksemad med falsk bearnaise.
biksemad, eller pyt i panna, består af lige dele kogt oksebov, løg, kartofler, og ikke af penicilin fabrikerede tamsvin med HP sauce.
tilføjet af fruppe
Læs mit svar igen
Jeg skrev jo netop at biksemad ikke bare er noget man lige bikser sammen.
Istedetfor min favorit HP kan man jo bruge ketchup, engelsk sauce, eller slet ikke noget.
tilføjet af kilde gangster
de ældre skal sultes, det giver ansatte fritid
det kan næppe være sen store nyhed, at plejehjemmene i Randers Åle slikker city, sulter de ældre, samt forsøger at hindre de pårørende i at besøge deres familiemedlemmer.
længe inden skandalen om det fraværende københavnske plejepersonales arbejdsfravær, havde jeg skrevet et indlæg her på Solen, vedrørende Bakkegårdens udeblivende faste personale.
personalet på natholdet fes hjem kl. 23 hver aften, selvom de var lønnet til kl. 06. am.
mit indlæg blev naturligvis slettet.
bakkegårdens personale er så fraværende konstant, at man må indkalde vikarer der arbejder 7 dage om ugen, på alle mulige tidspunkter, uden at de får ekstra betaling, da de jo er vikarer.
det faste personale har også fået gaffet sig fri juleaften og nytårsaften, og det er jo helt i tråd med de social demokratiske anskuelser, kan man få andre til at udføre arbejdet, så sygemelder jeg mig, og nyder godt af denne fremgangsmåde i en uge.
FOA har overhovedet ingen ide om, hvordan deres medlemmer snyder og bedrager de ældre og pasningskrævende, mange ældre hjælpeløse må ligge med den samme ble i op til 4 døgn, for naturligvis er det under personalets værdighed, at hjælpe en værdig trængende senil beboer.
mange beboere har store sår og revner i de nedre regioner, netop der hvor social demokratiet bevæger sig.
tilføjet af solid
knurre et par timer.
du er velkommen til at modtage et biksemad kursus, såfremt din gryde skal bruge et par timer på at lave biksemad til 1600 personer.
her i mit udmærkede køkken cirkus laver vi ægte bearnaise til 1600 personer, de få gange om måneden vi har oksekød i overskud.
vi rører det på en stor røremaskine, hvor vi opvarmer kedlen med damp og varm vand.
vi laver vores egen essens ud fra skalotteløg, eddike og naturligvis estragon.
nogle gange er det mit indtryk, at du blot kommer med forblommende indlæg, blot for at vise at du eksisterer, dog evner din viden ikke nok til, at debatere i et forum, hvor andre debatører ikke bruger lommeregner.
tilføjet af kjkhh
Rigtig god idé
den kan jeg kun bakke op om. 2 mill gamle på slæb er for meget.
tilføjet af Veronica*
Hmm- fruppeboy
Der kom din viden om biksemad vist til kort der, 😉 det kan lære dig at man skal holde sig til emner man er LIDT mere inde i .. Jeg må desværre give dine meddebattører ret i deres måde at angribe problemet (biksemaden) på, det er meget få retter der skal "knurre" kødet bliver som regel sejt.
Sorry my boy..Den går ikke, - DENNE gang- 😉🙂[f][s][l] - men så lærte du DET!
tilføjet af ernst_kolding
Hov hov,
jeg er en af dem du ikke gider have på slæb
tilføjet af ernst_kolding
Hmm Veronica*
Hvis kødet bliver sejt af at knurre bør du tage et kursus i at TILBEREDE mad og ikke ødelægge det 😃
Jeg giver dig ret i, at hvis kødet udsættes for for høj temperatur, ødelægges det, men prøv lige at lave en dejlig grydeoksesteg der ikke skal "knurre/småsimre 2-3 timer.
Kan fortælle dig, at jeg sandelig HAR smagt den ret fremstillet af en person der ikke aner en hujende fis om hvordan man tilbereder mad af gode råvarer og det var sq ikke en speciel god oplevelse 😮
tilføjet af Veronica*
Ja men kære Ernst
Nu taler vi jo om kød der HAR været varmet op EN gang før, der gælder liiige andre regler der min ven. 😉🙂 [f][s][l]
tilføjet af ernst_kolding
Næ Veronica*
der gælder de samme regler, ikke for høj temperatur, hellere lav temperatur og længere tid om at blive varmet op.
Hvad angår biksemad med oksekød, så er det en fremragende ide, at brune løg og stege kartofler hver for sig og så blande det hele sammen og derefter lade det stå og småsnurre ved lav temperatur i længere tid, så bliver kødet ikke ødelagt.
Men husk, at biksemad ikke lige skal være fedtfattigt, så er du nemlig helt sikker på at ødelægge kødet, man kan ikke opvarme oksekød tørt, det vil helt sikkert få kødet til at minde om sålelæder, det skal enten "svømme" i fedtstof eller anden væske, derfor jeg ikke spiser biksemad ret tit, min mave kan ikke klare for meget fedt, synd for mig at jeg er blevet gammel øvøvøv[:*(]
tilføjet af Veronica*
Ernst, Så synes jeg -
At du skal bruge vindruekerneolie eller rapsolie der kan man godt lade det "svømme" i fedtstof for det er de sunde fedtsyrer og så kan man komme lidt vand i, men ikke for meget, kødet skal jo ikke koge. 😉
- Der er ingen der har klaget over min biksemad endnu -- Eller også har de ikke turdet😃
tilføjet af Ikke Gourmet
For pokker
Er det ved at udvikle sig til et madprogram denne tråd???? Har i overhovedet styr på noget?? 😮😃
tilføjet af fruppe
Klaphat
Hvad fanden ved Du om mig ?
Gå nu ud og vask Dine underbukser så den stank der bølger op ikke påvirker det Du skriver.
tilføjet af fruppe
Kommer vel an på
Enhver ved jo at det kommer an på oksekødet.
tilføjet af fruppe
Minder mig om
Når vi havde slagtet gris hjemme lavede min mor "biksemad" med fedtegrever.
Jeg lider ikke af fedtforskrækkelse, men det var lige en tand for klamt 😕
tilføjet af ernst_kolding
Ja Veronica*
du har ret, bortset fra, at alle de "sunde" fedtstoffer og alle former for madolie IKKE mere er fyldt med sunde fedtsyrer når de varmes op, de bliver helt stille og roligt til "usundt" fedtstof alt som temperaturen stiger.
Nok om det, raps og solsikkeolie er ikke det værste at bruge.
Hmm en dag min ex lavede en ny ret (hun er hamrende dygtig i et køkken) spurgte hun om hvad jeg syntes om den ret, og naiv som jeg var svarede jeg at der lissom manglede et stænk petroleum, DET gør jeg aldrig mere, den stod på havregrød de næste 14 dage og hendes ben var nærmest limet sammen i samme periode, lige i det spil skal man ikke prøve at være morsom 😉
Kan du følge mig ?, noget med om nogen tør klage over din biksemad 😃
tilføjet af Anonym
Nu går Venstre jo også ind for frit valg
mens S vil tvinge alle i samme kasse.😉
tilføjet af ernst_kolding
Årh fruppe
sådan en gang blodpølse med sirup og en god håndfuld fedtegrever er da ikke at foragte vel ?
Hvad med rigtig god gammeldags krydderfedt med løg, æbler og tonsvis af fedtegrever ?
😃😃😃😃
tilføjet af Veronica*
HaHa !!
Du har fattet det Ernst😃😉[f][s][l]
tilføjet af solid
jeg ved heldigvis intet om dig
men du har åbenbart en kommentar til alting, også de ting du intet ved om, du skal naturligvis ikke lastes for din uvidenhed, men derimod for den dumhed du forvalter din uvidenhed på.
forleden gik du imod fagkundskaben, og hævdede, at rødkål skal tilsættes farve, nu kommer tvivlen så lidt ind her, skal man bruge Flugger maling, eller skibs lak.
din mor's fedtegrever var ikke lavet af regulær fedt, men af den såkaldte flomme, som sidder omkring grisens lunger, også kaldet flommefedt.
flommefedt er henholdsvis "hård fedt, som man skal skære i pæne stykker.
nyrefedt er som et net, og bliver normalt brugt oven på pateer, bagt i vandbad.
tilføjet af fruppe
HELT enig
Der var nu bare det at når vi havde slagtet hørmede huset af fedtfremstilling og der skulle laves rullepølse og medister og finker og grisehovedet skulle koges til sylte.
Et år lå jeg med influenza i et værelse ved siden af køkkenet da grisen skulle tilberedes, hørmen gjorde mig endnu mere syg end jeg var i forvejen [:*(]
Jeg køber da også fedt til brødet en gang imellem, og en flæskesteg skal have et godt lag, men det kogte flæsk med 4 cm fedt til de gule ærter vi fik dengang kan jeg slet ikke klare i dag, desuden satser jeg på ikke at dø af fedtindtagelse.
Apropos plejehjem: Min farfar boede på et sådant i tresserne, han påstod at de sultede ham [:*(],så han kom altid nogle dage når vi havde slagtet og skovlede flæsk i sig, samt at han fik noget med hjem.
tilføjet af fruppe
Jeps
Rapsolie "løber" ikke med smagen som f.eks. olivenolie 🙂
tilføjet af den anonyme
Biksemad er ellers godt
Havde det været bøf og rødvin hver dag, så havde de måske også klaget ?
tilføjet af Stem R eller Ø
De får det samme som i kommunens kantine
NOT...😃😃😃
Gad nok se de skide pampere i hovedet hvis der kun var biksemad i deres kantine en hel uge i streg. De ville nok både gå ned med stress, sygemelde sig og få det psykisk dårligt.
Men de gamle - og borgerne i al almindelighed - stjæler jo de kommunalt ansattes arbejdstid så de ikke kan nå at handle privat ind og sove til middag eller tage fotokopier af deres kønsdele.