SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
12tilføjet af rodvad
Presset på efterløn
af arbejdsgiverne, mon hvad disse vil chikanere med den dag der ikke er en efterlønsordning? HK er ingen undtag fra andre fag. Det til trods for hvor kendt det er på hvor godt det går i virksomheder der har indført seniorpolitik http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/10/23/222123.htm
tilføjet af Anonym
Er det et problem?
At vige sin plads til yngre kræfter?
PS. DF er for efterlønnen, så bare så du ved det
tilføjet af DF-foragter
Nej - det er ikke et problem
at vige sin plads, men det er et problem at man bliver kaldt nasserøv og andre slibrigheder, når man vælger at gøre det. Ligeledes er det et problem, hvis man - på gentagne opfordringer fra regeringen (inkl. de latterlige DF´er) og eget ønske om at fortsætte med sit arbejde - bliver presset af arbejdsgiverne til at gå på efterløn.
Er det svært for sådan en DF´er at fatte - også?
tilføjet af rodvad
Ingen problem
i at vige plads for yngre kræfter. Er det er problem for noget at efterløn eksisterer, kan de selv gøre noget ved sin egen arbejdsplads.
tilføjet af Glad efterlønner
Og hvad,
Rodvad, vil du gøre ved det?
Du må da have løsninger, eller ser du kun problemer?
tilføjet af Tibia Clausa
Modsat
Situationen for især knapt så højt lønnede tjenestemandsansatte, evt. i de fag, hvor nyansatte ikke længere tjenestemandsansættes kan det være attraktivt at fortsætte længst overhovedet muligt, da man kan score 5 års tjenestemndspensionsanciennitet, hvis man f.eks. fratræder som 70 årig og ikke 65, årig, hvis man ikke har fuld anciennitet, dvs. have været ansat samlet 37 år under ordningen. (ligner det problem som indvandrere har med folkepensionen) Havde jeg ikke måtte fratræde af nødtvungne grunde som følge af handicap ville jeg prøve på, om jeg kunne fratræde senest muligt.
En kollega bliver ved trods gigtsmerter mens en anden undgik at blive fyret på grund af sygdom grundet midlertidig sygeorlov).
Indenfor normalt arbejde er der vel det problem, at arbejdspladser nedlægges eller automatiseres væk, eller effektiviseres, så kun yngre kræfter kan klare presset, også at
mange (ikke alle!) ældre har svært ved at huske eller lære nye rutiner, eller er for langsomt tænkende, ofte uden at de selv ved det (7-9-13).
Jeg kender flere efterlønnere, som i begrænset omfang alligevel laver arbejde.
tilføjet af rodvad
Gøre ved det?
Som vælger og borger, kan man kun bruge sin ytringsfrihed, og stemmeseddel. Der er problemer når efterlønnere, eller andre grupper, bliver mobbet/hetzet.
Alle der vil af med efterlønsordningen, hævder at dem der er udslidt "selvfølgeligt skal kunne få førtidspension". Men efterløn er ingen problem dersom alle arbejdspladser indførte en seniorpolitik, for så var det så mange ældre der ville forsætte i arbejde, at der ikke ville blive den mangel man taler så meget.
tilføjet af jpagh
Vi må alle dele ikke blot pengene men også arbejdet
så hvad med at begynde med at gå en time ned om dagen allesammen
det vil skabe en bunke arbejdspladser,og give lidt mere penge i statskassen
særligt hvis vi samtidig lukker alle de latterlige kurser
og umoralske aktiveringer som bare vil udnytte billig arbejdskraft
så længe staten betaler
Hvis vi så yderlige vil øge det danske konkurrence evne
så sætter vi al løn ned 10% det skal nok hjælpe på det.
Hvis DF går ind for det vil det blive det mest upopulære parti
og miste næsten alle stemmerne, men vil samtidigt være det parti
der har den eneste løsning på problemet.
Når hestene løber løbsk og er på vej mod afgrunden
skal der mod til at stikke en stok i hjulet.
så længe der ikke er nogen politiske partier der tør gøre noget for Danmark
for ikke at miste deres popularitet, vil vi fortsætte imod afgrunden.
Desværre.
PS: Problemet med arbejdsløse og kriminalle udlændinge
skal DF også nok få løst.
tilføjet af Tibia Clausa
Retræte.
Hverken Rodvad (der ikke engang er problemmager!) eller jeg eller andre borgere kan have en nøglefærdig løsning parat.
Det kunne måske være noget så ydmygende som retræte-jobs, men det vil nok kræve en hel masse med arbejdsprøvning og deslige og yderligere udstødelse.
De ældre er forskellige, nogle er friske højt op i alderen og går til computer og stavgang eller rejser verden rundt, mens andre ved ikke hvem eller hvor de er men kun hvad deres afdøde hund hed engang, og skal have en sygeplejerske til at hjælpe sig med medicin. Det er ikke altid proportionalt med alderen.
tilføjet af Tibia Clausa
Haps!
Det er en ordning, som nogle, men ikke alle har betalt til. Det ,igner lidt det gammelkendte problem med livsforsikringsselskaber, der nægter at udbetale til syge/uarbejdsdygige, selv om man har betalt præmier, altså kun niget man betaler til, faktisk et gebyr eller en "skat". Jeg er ikke i efterlønsordning, men havde jeg været det, ville jeg ikke kunne gøre brug af den som førtidspensioneret, det samme for fleksjobbere. Mister nogle efterlønnen burde der være en slags erstatning.
tilføjet af Tibia Clausa
Udslidte --
kan ikke uden videre førtidspensioneres, men måske omskoles til fleksjob på almindelige eller ualmindelige betingelser. Man skal være erklæret ikkearbejdsmarkedsplacerbar og slet ikke kunne arbejde, men alligevel have kunnet gennemføre en arbejdsprøvning. [:*(][:*(]
tilføjet af rodvad
Nok til
at ordningen bliver brugt som undskyldning for at lukke efterløn, og erstatte den med førpension for de ud slidte.
tilføjet af rodvad
Tankene kan
være velmenende for de ældre, men de alternative systemer, betyder alle en vis for for administration, og fortjenesten er tit væk i den.