Jeg har lige siddet med en veninde og diskuteret, hvad man egetlig anser for at være prestigefyldte svære uddannelser og attraktive job der kræver at man er er rimelig begavet og hvor folk tænker cool og vi prøvede at lave en top 7 og ville høre hvad folk egentlig tænker.Vi tænkte 1. læge´2. fysiker 3 civilingeniør 4 psykolog 5 jurist6 datalog 7 økonom
tilføjet af Anonym
prestige
Nu er jeg selv læge og jeg vil postulere, at medicin som fag på universitetet kan klares af enhver med en middel intellgens, der bare gider at bruge meget tid på bagdelen. Lægestudiet er niveaumæssigt ikke specielt højt svarende til 3g, men der er meget stof, der skal indlæres. Fag som fysik,kemi,mat---egentlig de fleste naturvidenskabelige uddannelser med idræt som undtagelse er langt mere teoretiske. Jeg har venner , der er psykologer og deres uddannelse kombinerer biologi, filosofi m.m og er formentlig betydelig sværere end medicin. Jeg skulle engang hjælpe med noget neurofysiologi/psykologi , da vci alle studerede og selv indenfor dette ellers medicinske område, der inkluderer fysik og kemi var deres pensum langt sværere. Det jeg skriver er måske også et udslag af, at jegh hvis jeg kunne vælge om ville jeg have valgft at læse psykologi, så jeg er ikke helt objektiv, men jeg kan med rette udtale mig om , at den afguddyrkelse, der sker af læger er helt til grin og bunder formodentlig i, at det er det den brede befolkning ved, hvad er, da de fleste har været ved læge. Så hermed min top 7:1)psykolog 2)naturvidenskabsfolk biokemikere, fysikere, mol-biologer m.m 3)civilingeniørerer 4)sinologer(humanister, der læser kinesisk) 5)Økonomer 6)klassiske filologer(humanister, der har læst græsk og latin ) 7)læger og jurister, der dog bare skal huske, men ikke tænke!!!
tilføjet af jeppewl
Tjaa...
Det er et interessant spørgsmål du stiller. Den "prestige" der tillægges forskellige uddannelser er ikke altid særlig velbegrundet.
Jeg er enig med dig i at de klassiske professionsstudier, læge, jurist og psykolog, er prestigefyldte. Sikkert en kombination af skrap adgangsbegrænsing og gode/rimelige karrieremuligheder senere. Økonomi er også et klassisk fag med en solid status. Fysikstudiet kræver overordentligt gode matematiske færdigheder og abstraktionsevne, men jeg tvivler på om det stadig har et skær af "prestige".
Selv har jeg en baggrund i datalogien og kan snart kalde mig civilingeniør. Om der er prestige i det afhænger vist en del af hvem man spørger. Det er nok først og fremmest et "nørdet" fag, men nyder dog en hvis anerkendelse i kraft af karrieremuligheder.
Men mon ikke de fleste moderne forældre føler, at det største ens børn kan opnå, er at komme med i "Scenen er din" eller lign. Hvem bekymrer sig om uddannelse i disse velfærdstider :-)
tilføjet af Bwwdr!
Halløjsasa!
Hvis jeg som AU-studerende på tredje år skulle lave en liste over de mest prestigefulde uddannelser, ville den se således ud:
1: MEDICIN (helt sikkert nr. 1)
2: JURA
3: INGENIØRVIDENSKAB/ØKONOMI (de må dele 3.-pladsen)
4: TUNGE NATURVIDENSKABELIGE FAG (mat., fys., kem. etc.)
tilføjet af biokemiker
ikke prestige
i mit fag, men spændende. LÆger dem unysikerederviser jeg--det er ikke de skarpeste, men tror fysikere, neurobilogloger og psykologer samt dataloger er noget af det hørdeste. Allan