Jeg er 27 og har ingen uddannelse. Jeg har før gået på en masse uddannelser, uden at gennemføre dem. Det er flere år siden nu. Jeg har psykiske problemer. Jeg har snakket med kommunen om at gå på uddannelse og få revalidering. Min sagsbehandler siger at hvis jeg får en udd. på revalidering, SKAL jeg kunne klare et job på 37 timer bagefter. Er det rigtigt? Jeg har læst meget om revalidering nu, men kan ikke finde det nogen steder. Han ved altså heller ikke særlig meget om det. Kan jeg ikke fx få et flexjob bagefter? Nu kunne jeg jo som sagt godt tænke mig en uddannelse, men skal man så gå igennem en periode med forrevalidering? Eller kan man godt komme direkte ind på udd.?
tilføjet af dulkis
Det er rigtig nok, hvad han siger
- der skal jo være et formål med at revalidere folk og det overordnede formål er hel og ikke delvis selvforsørgelse.
- Hvad der også er vigtigt er, at revalidering er subsidiær i forhold til andre erhvervsrettede aktiviteter. Hvis du kan komme i beskæftigelse ved deltagelse i erhvervsrettede aktiviteter, det kan være kortere kurser, eller efter anden lovgivning eller ved tilbud om aktivering, kan du ikke få tilbud om revalidering. Den regel gør det svært for folk, der ikke i forvejen har en uddannelse.
- Der er forrevalidering, hvis du ikke er endelig afklaret om hvilken uddannelse du vil tage. Der kan også være tale om forrevalidering, hvor tilbuddene er af erhvervsmodnende. Det sidste dækker i reglen over at finde ud af om du kan komme op om morgenen og om du er stabil nok.
- Du kan prøve at kigge lidt rundt på beskæftigelsesministeriets side, der kan du læse, hvad Hjort Frederiksen har fået tiden til at gå med.
tilføjet af flaks
Reva
Måske er jeg lidt naiv her. Men måske skulle du fokusere på hvorfor du ikke gennemføre de uddannelser du skriver om. For hvad er chancen for at du gennemføre den uddannelse du har i sigte nu? Når du ikke gennemførte de andre.
kan du ikke få en anden sagsbehandler? Jeg spørger endnu engang ud fra uvidenhed. Da jeg ikke har ahft den tvilsomme fornnøjelse af skulle have hjælp af en socialarbejder.
men ellers tror jeg du også kan stille dit spørgsmål her ved SR-bistand, en privat orgination der hjælper folk blandtandet med de her spørgsmål. http://www.google.dk/search?source=ig&hl=da&rlz=1G1ACAW_DADK322&q=sr+bistand&meta=lr%3D&aq=f&aqi=g2&aql=&oq=&gs_rfai=
Held og lykke.[l][l]
tilføjet af tromlen
Men hvorfor
skulle du ikke klare det? At du har psykiske problemer NU, betyder vel ikke, at du altid vel have det - eller hvad?
tilføjet af hlkp
...
Jamen emnet handler jo ikke om at jeg ikke gennmførte uddannelserne, det handler om at jeg måske skal på udd. nu og have revalidering. Som jeg også siger er det flere år siden nu, og der er sket mange ting siden.
tilføjet af hlkp
Ja men
Det er der jo heller ingen der siger jeg ikke kan, men nu spurgte jeg så bare om man eventuelt kunne få et flexjob bagefter, hvis man nu ikke kunne klare det. Der er jo ingen grund til at skrive jeg måske godt kan klare det, når det eneste jeg vil vide er om jeg rent faktisk kan få et flexjob bagefter.
tilføjet af hklp
Tak for svaret
Jeg fandt lige noget mere om det, og her lyder det som om man godt kan få et flexjob efter revalidering.
"Flexjob efter endt revalidering
Har man været sygemeldt og føler, at man ikke kan klare det normale arbejdsmarked - så vil man blive sat i gang med en revalidering. Denne kan være tilskud til uddannelse, en arbejdsprøvning, praktik o.s.v. Når denne revalideringsperiode er overstået, kan man stå i én af tre situationer:
1. Man er klar til at starte igen på arbejdsmarkedet på normale vilkår (se næste kapitel).
2. Man får tildelt førtidspension og kan så evt. søge et skånejob (se foregående kapitel).
3. Ens arbejdsevne bliver erkendt nedsat - men ikke nok til at modtage førtidspension. Man kan så få et flexjob.
Flexjobbet skal indstilles af kommunen (som skal refundere til arbejdsgiver). Dette vil ske i samarbejde med læger, speciallæger, arbejdsprøvningsinstitutioner o.s.v."
Men det giver jo også mening at give en person revalidering til fx udd. og flexjob bagefter, for en udd. giver trods alt større mulighed for arbejde. Ellers havde alternativet måske været at man slet ikke kunne få et arbejde overhovedet.
tilføjet af flaks
Det er godt at høre :)
Jeg så bare for mig at du af mig uvisse årsager ikke havde mulighed for at gennemføre en uddannelse og nu ville til det igen. Så det godt at høre der er andre boller på suppen.
🙂🙂🙂🙂🙂
tilføjet af rosemarie
svar til hlkp
Det passer ikke helt at du skal arbejde 37 timer, du skal bare kunne opretholde så mange timer så du kan klare dig selv, hvis du kan arbejde 30 timer og leve af det uden nogen støtte så er det din helt egen sag. Det handler meget om hvordan en socialrådgiver udtrykker sig, der er desværre mange der ikke sætter sig nok ind i nogle sager fordi at de prioritere. Håber du kan bruge dette selvom du skrev for 100 år siden :)[l]