Jeg søger en småkage, som kunne købes i Bilka for 10-20 år siden. Var bagt i "lange brød" og skåret i snitter. Der var glasur på i forskellige farver. De var ikke specielt søde i sig selv. Kunne købes i poser med måske 4-500 gram.
Jeg vil gerne efterligne denne småkage, men kan ikke huske, hvordan den helt nøjagtigt smagte.
Genkender du den, og har du et bud på indhold eller opskrift, vil jeg blive meget glad.
Venlig hilsen Kageglad
tilføjet af Decibell (ikke logged on)
Finskbrød?
Kan det være dem? De er i hvert fald i snitter, ikke specielt søde og belagt med glasur. Sig til, hvis det er dem, så skaffer jeg opskriften fra min kære mor. ;O)
Mvh. D.
Jeg ved ikke om de laves mere,men spørg en bager,måske kunne du få ham til at bage for dig,god jul.
tilføjet af Beldring
Finskbrød...
Så vidt jeg ved laves finskbrød stadig.
Jeg ser dem ihvertfald ofte i supermarkederne i en blå indpakning! -Især her op mod jul.
tilføjet af slikmund
svensk kaffebrød?
Mon det har været svenske kaffebrød? de bliver bagt i stænger og skåret i snitter hvorimod finskbrød skæres ud inden de bages
tilføjet af Anonym
Nul glasur
Finsk brød er sandsynligvis med perlesukker, men helt sikkert ikke med glasur.
tilføjet af Decibell (ikke logged on)
MED glasur ;O)
Sådan som min mor laver dem i hvert fald. Men jeg skal absolut ikke udelukke, at det er noget, der er tilføjet for smagen og lookets skyld. Hun har så opskriften fra min afdøde farfar, der var kok, og igen fra hans mor, så det er en gammel opskrift efterhånden. ;O)
Når opskriften, jeg fandt på nettet, ikke har det med, så har du højst sandsynligt ret. ;O)
Hav en god dag alle sammen.
Mvh. D.
tilføjet af gyffe
lidt nostalgi
Finsk brød iflg. "Frk. Jensens Koge- og Syltebog" (der er desværre ikke gotiske bogstaver på tastaturet) fra 1914:
"Et kvart Kilo (½ pund) Margarine, 375 Gr (3/4 pund) Flormel og 100 Gr (20 Kvint) Sukker æltes sammen og trilles i Stænger af en Fingers Tykkelse. De udskæres i Stykker af 5 Centimeters (2 Tommers) Længde og dyppes i Æg, Sukker og hakkede Mandler. De sættes på smurte Plader og bages i en godt varm Ovn."
Man sigtede melet dengang, vel sagtens for at fjerne urenheder som agner og mulige småsten fra møllehjulet, deraf navnet flormel.
Mon opskriften svarer til din?
tilføjet af Anonym
svar på Småkage søges
Tak for reaktionerne, men nej, det er ikke Finsk Brød . Dem kender jeg godt. Måske de svenske kager? Har du en opskrift? De minder mere om Kaffebrød med korender. De bages også først og skæres i snitter efter bagning
tilføjet af Decibell (ikke logged on)
Til Gyffe...
Tidsmæssigt kunne det såmænd godt være, for min farfar blev født i 1904. Mener dog bare ikke der var så meget margarine i? Men det kan jo igen være en omskrivning af opskriften for at gøre den mere tidssvarende fedtfattig. Jeg tjekker lige op det - om ikke andet så for at stille nysgerrigheden. ;O)
;O) D.