Jeg skal lave rødvinsfondue til en hygge-aften med nogle veninder - og vil høre om der er nogle, der har gode ideer til hvilke slags grøntsager og kød, jeg kan bruge...? Nogle gode erfaringer - eller dårlige - hvad skal jeg prøve, og hvad skal jeg holde mig fra...? :-)
På forhånd tak!
tilføjet af m47
Noget så kedeligt som... :o)
...som store tern af rå hamburgerryg - kommer til at smage helt vidunderligt og saftigt efter en tur i rødvinden! 🙂
Men ellers kan kylling, kalkun og magert svinekød sagtens bruges.
Vælg lyse og magre kødtyper - de tager godt imod rødvinssmagen.
Selv den lækreste røde oksebøf har ikke godt af at komme i varm rødvin!
(Til gengæld smager en oksebøf herligt med rødvinen ved siden af! 😉)
M47
tilføjet af Anonym
Uhm...
selvom det er 80'er agtigt så lyder det vildt lækkert...Vi plejer at bruge kalkun, skinketern, oksetyksteg, cocktailpølser med bacon bli'r også rigtig gode i rødvinen. champignon, cherrytomater plejer vi også at bruge. Og så en masse god dip til kød og grønt, en god salat og evt nogle bådkartofler...
tilføjet af odensepigen
lækkert lækkert lækkert
Hejsa
Bliver helt lækkersulten - det er længe siden jeg har fået rødvinsfondue, som efter min mening er langt bedre end alm fondue.
Hamburgryg er et must, kylling, kalkun, svinekød er jeg også helt enig i. Men rødvinskogte cocktailpølser - nej de bliver ikke lækre synes jeg, hverken at spise eller se på...- men det er vel en smagssag. Oksekød og specielt and er altså vildt lækkert. Kunne faktisk godt forestille mig at struds ville være godt.
Husk at alt skal skæres i tynde strimler og ikke terninger som til alm fondue. Rødvin bliver ikke så varmt som friture.
Af grøntsager vil jeg også sige champignon er det allerbedste. Perleløg og majroe og persillerod er også lækkert da det også tager smag af rødvinen.En god gang salat og hjemmebagt brød, så er det en himmelsk middag du byder på.
Husk at sigte og gemme/fryse rødvinsfonduen, der har du den allerlækreste fond til sovs en anden dag
tilføjet af caritas
Tak
for de gode ideer! Glæder mig meget til at smage de mange forskellige ting :-)
Mht dip - hvad kunne det så fx være...?
tilføjet af Koks
sauce til rødvinsfondue
Cremefraise - den lette- med masser af hakket persille og hvidløg Umm