19tilføjet af

Moderne mad giver svag tarmflora

Den vestlige moderne mad giver et meget ensformig og mangelfuldt liv i tarmen. Den populære kost betyder, at vi risikerer at miste nyttige bakterier.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/08/06/074445.htm
Pasta, ris, sukker og kød giver energi, men det medfører også en svag tarmflora.
tilføjet af

Du har ret

Da jeg var ung så jeg ikke tykke unge mennesker. Vi var også ranke i ryggen. Vi fik frugtgrød hele sommeren af økologiske bær, som voksede op ganske naturligt, uden alt det forbandede gift.
Vi fik levertran og vitaminpiller med mange flere D vitaminer i end der er i dag.
Vi fik sol uden at ligge ved stranden i timer, vi var pænt solbrændte. Vi drak ikke sodavand eller spiritus hele dagen. Eller spiste chips. Vi spiste æbler og pærer og drak vand. Og cyklede, hvis vi skulle nogen steder. Jeg cyklede 24 km om dagen i sol regn og blæst.
Ingen tror jo på det i dag, de foretrækker at drikke og æde eller sulte sig. Det er ganske uskadeligt, tror de.
I dag må man jo ikke få sollys. Nu ser vi usunde unge mennesker, enten for tykke eller uhyggeligt tynde. Og vitaminer er farlige 😃 , og der skal spises pasta. Er det andet end mel og vand ???
tilføjet af

Alligevel lever vi

lidt laengere,og har mange flere goder end i de gode gamle dage som er en saga blot,og som aldrig mere kommer tibage.😉
tilføjet af

Frem med den gamle kogebog.

Der er ikke noget problem, det er bare med at komme i gang med at lave noget godt solidt gammeldags dansk mad, flæskesteg med kartofler og brunsovs har aldrig skadet nogen, stegt flæsk med kartofler og persillesovs, frikadeller, en god hakkebøf med blødeløg og hele svineriet til, se det er rigtig mad for os nordboere, det er det vi kan overleve på.
De retter skal så indføres i børnehaver og skoler, ungerne skal altså have et ordenligt fodder når de er i voksealderen, husk også lige sødmælk til dem, og så vil jeg da skide på at der er nogen som ikke vil spise gris, det skal vores unger vil ikke lide under.
Det nytter ikke noget at tro børnene bliver sunde af noget slanke-helse kost, der skal rigtig mad til sammen med noget motion ude i naturen, og det i alt slags vejr.
Lær vores børn at spise dansk mad, så hænger det ved hele livet.
tilføjet af

Ja respiratoren er jo opfundet.

Livskvaliteten nedrundet.
tilføjet af

Lever vi længere. ??

Min farmor blev 95 år. Min mor 88 år. Hmm
Men er vi lykkeligere???? Jeg mener nej. Vi skal have mere og mere medicin for at overleve og vi er usunde.

Men goder, ja dem har vi flere af, der er vi helt enige.
Jeg havde f.eks. hverken støvsuger eller køleskab de første år. Men spisekammer, det var meget bedre end køleskab.
Støvsugeren kunne jeg godt have brugt, men til det ene tæppe, vi havde, brugte jeg gulvskrubben. Vi var måske nok fattigere, men gladere. Verden var ikke så ond, ingen var bange for at gå ud efter mørkets frembrud. Ingen kastede sten efter ambulancer og brandvæsen.
Vi sagde DE til hinanden og var naturligt mere høflige. Min mor fik et mindre chok, da hjemmehjælpen bare så Du og fornavn. Der er ikke meget pli i vore dage.
tilføjet af

Har du læst artiklen??

Har du overhovedet læst artiklen??
Det står at man skal have mere grønt - flere fibre!!
Der er ikke ret mange fibre i den mad som du omtaler.
Jeg giver dig ret i at den mad som du snakker om er fantastisk!! Jeg elsker også den "gode gamle danske mad, som hvor mor lavede den", men det er ikke den mad som bliver beskrevet, hvis vi skal have de bakterier i vores mave, som skal stimulere vores imunforsvar...
Så det er mad fra burkina faso, og andre eksotiske retter vi skal servere for de små poder i institutioner rundt omkring i det danske land.
Og så lige en sidste ting: Børn dør IKKE af, ikke at få svinekød til frokost!! Men de har godt af at lære at tage hensyn til andre, og at spørge om og lære om andre menneskers måde at gøre tingene på. Det skaber små nysgerrige og videbegærlige mennesker i stedet for fordomsfulde og selvretfærdige individer som spiser svinekød morgen, middag og aften!!
Mis
tilføjet af

Det var MAD

Og sjovt nok var vi ikke tykke. Kvinderne tog ganske vist på, når de havde fået børn, men måske skulle de bare sise mindre. Jeg tog 5 kg på, men jeg ville ikke være tyk, så jeg spiste bare lidt mindre og tabte mig hurtigt igen. Jeg er heldigvis aldrig blevet tyk. Min mor var noget kraftig, men hun lå om aftenen og spiste chokolade i sengen og læste bøger. Hun kunne have droppet chokoladen. Æsken var altid tom, når jeg opdagede den.
Grøntsager fik vi også masser af. Det groede naturligt i haven og dem der ikke havde have, købte hos dem, der havde. Nu får jeg lyst til grønkål. Uhm.
Selv i københavn var der masser af grønt. Jeg husker endnu , når jeg holdt ferie hos min moster, duften af frugt og grønt hos grønthandleren.
Der var torvedag hver eneste dag. min moster solgte blomster, så jeg var med på torvet. Sikken en duft. Hvad dufter det af i dag, ingenting.

Desværre har ingen tid til den slags i dag. Det var et heldagsjob at være husmor. Nu skal begge ægtefæller arbejde. Hvis bare nogen ville lave ordentlig mad, der kunne købes, det tror jeg ville få succes. Men der er ikke andet end pizza og andet snask.
tilføjet af

Det kan du jo have ret i,

men svinekød bliver jo FJERNET fuldstændigt, så hvem skal tage hensyn til hvem.
Det skal jo ikke være ensidigt, vel. Det skaber ikke fordomsfrie mennesker, tværtimod.
Og der var masser af grønt til de måltider, du nævner. Der var gulerødder og blomkål til hovedretten og frugtgrød til efterret. Og så spiste vi løs af frugt.
Vi fik suppe med alt muligt dansk grønt til. Så fordi der blev serveret bøf med løg og brun sovs uden grønt, gjorde ingenting. Vi fik det så rigeligt. Men det tror man ikke på i dag. Man tror vi levede af brun sovs og fedt flæsk. For det skal ungdommen tro.
Nogen levede måske ikke så sundt, men det var de færreste. Det er tusind gange værre i dag.
tilføjet af

FJERNET fuldstændig?

Og??? Dine unger kan få svinekød til morgen til eftermiddag og til aften, ikke? Ingen kost bliver ensidig af, at svinekød tages ud af frokosten. Du kan vælge mellem oksekød, kalvekød, lam og fisk og skaldyr, så lad være med at kalde det ensidigt.
tilføjet af

Hmm,

Ensidigt havde ikke noget med maden at gøre, men om hensyn til andre.
Ja, jeg kan vælge, men jeg vil sandelig også have lov til at vælge svinekød, hvis det er det, jeg ønsker.
Hvis der kun bliver taget hensyn til en part skaber det ikke nogen fordumsfrie mennesker, tværtimod.
Du er måske ikke fordumsfri ??
tilføjet af

hvad er problemet

du elsker jo brun sovs fra fad
tilføjet af

Du/De

Det begyndte heldigvis at glide ud for 40 år siden, en af de gode ting som Flowerpower medførte.
Jeg kan ikke selv fordrage når folk siger De til mig, men jeg er da også opdraget til at være høflig, et must da jeg er butiksuddannet.
tilføjet af

Ja, det er længe siden,

Det er noget ganske andet i dag, hvor vi siger det allesammen. Men dengang blev mange ældre mennesker dybt ulykkelige over det.
I dag bryder jeg mig heller ikke mere om at blive tiltalt med De, så føler jeg mig meget gammel. Men før syntes jeg nu det var godt. Men tænk på, hvordan de mennesker havde det før, der blev tvunget til at finde sig i det.
De har følt det lige så slemt, som du mener det er at blive benævnt med "De"
F.eks. tiltalte min moster aldrig sin mor med Du, altid med mor. Det syntes jeg var fjollet, men sådan var det og det følte de var rigtigt.
Ungdommen har altid, også før i tiden, ment at kun det, de gjorde var det eneste rigtige. Det kan jeg se nu, hvor jeg må bide mange ting i mig. Men jeg har ikke været bedre selv, det indrømmer jeg.
Jeg husker udemærket jeg sagde til min gamle farmor: Du er gammeldags. Nu har vi moderne tider. Det er mindst 60 år siden. Hvad har vi nu.
Bare vent til du bliver gammel, så er der helt andre ting, som du har svært ved at forstå.
tilføjet af

Jeg hører det stadig

hvis jeg af en eller anden grund er nødt til at gå ind i en småborgerlig butik, men der har personalet jo fået besked på konsekvent at bruge talemåden.
tilføjet af

Svinekød

Er totalt usundt, også selvom det skulle være økologisk, hvad mange danskere ikke er istand til at sætte sig ind i.
Den eneste grund til at danskere fylder sig med svinekød/komælksprodukter, skyldes Anders Fogh type bønder, der skal have afsat al deres klamme, medicin fyldte, genmanipulerede, pesticidbefængte lort, som gør os syge.
Danmark er en gammel bonderøvs nation, og det kan man jo tydeligt se på folk på gaden, store og blegfede, med diverse sygdomme, som de ikke vil tage ansvar for, det skal staten/lægen gøre for dem, mens de propper sig med sovs, kartofler, svinekød, alkohol, kage og slik, junkfood, osv, der skal trøstes og hygges, da danskerne savner ægte kærlighed og tryghed (selvom de har en partner, så skal der køres ind i skuffen).
Og hvor mange er klar over at tamgrisen indeholder menneskegener (derfor organ transplantation fra grise).

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=2651/sprog=1/grp=9/menu=13/
Men andre ord, lad være med at brokke jer over jeres sygdomme, for I ligger sgu som I har redt (ligesom med EU og politikerne generelt, som I har stemt på/for, men det er en anden debat).
tilføjet af

Er det til mig du skriver dette.

Men andre ord, lad være med at brokke jer over jeres sygdomme, for I ligger sgu som I har redt (ligesom med EU og politikerne generelt, som I har stemt på/for, men det er en anden debat).
citat slut
Jeg har ikke brokket mig. Jeg siger bare, jeg selv vil bestemme. Jeg skal da ikke rette mig efter muslimer, jeg skal heller ikke bestemme hvad de vil spise. Jeg er fordumsfri.
Kære Maren
Det andet du skriver er vi stort set enige om. 🙂 [f]
tilføjet af

Nej...

Det var ikke specielt dig, undskyld tråden, måske lidt malplaceret.
Selvfølgelig bestemmer man selv hvad man vil spise.
tilføjet af

så er det grød der skal til

jo mere grød kogt på korn, grove flager og lidt nødder og så vand jo bedre; faktisk er kruskagrød og usødet musligrød noget af det mest sunde danske måltid som sætter humøret og fornuften på plads !
Så spis havregrød, øllebrød . . kruskagrød . .
tilføjet af

råkost og årstidernes frugter

det handler om at indtage en egnet diæt som matcher med de fysiologiske humane behov; så det er årstidernes frugter, råkost og resten med mådehold
sodavand og lækkerier fremstillet af sukkertilskuds kartellerne er slet, ikke sundt og rigtig at indtage i andet end meget mådeholdne mængder
men uskrællede kartofler, garniture og en klassisk brun sovs lavet med rønnebærgele og hvad det nu er af grøntsager til grundfonden er da også nogenlunde sundt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.