Er der nogen som har en god opskrift/idé som de kan anbefale?
Er selv vild med carpaccio, men har efterhånden lavet den mange gange.
På forhånd tak
tilføjet af LNC
Græsk salat
Jeg har selv nogle gange lavet græsk salat:
Tomatskiver
Agurkeskiver
Løgringe
Fetaost
Gode sorte oliven
Anrettes på en tallerken - enten portionsvis eller en stor "fælles".
Derefter hældes en lille smule olivenolie over og det krydres med salt, peber og oregano.
Serveres med noget godt brød og tzaziki (græsk yoghurt rørt med agurkestykker - smagt til med salt, peber og hvidløg).
Velbekomme
tilføjet af Chilli-pigen
Forret
Har du prøvet carpaccio-variation med rå laks eller rå tun med olie, salt, peber, masser af lime og parmesanost?
Det er nu ganske godt.
tilføjet af majsep
hvad med
Med lidt varmrøget laks, cremefraice rørt med lakse rogn, anrettes på tallerken, sammen med lidt rejer, citron og måske en enkelt østers...
smager dejligt og er meget let at lave...
Tag en avocado - halver og tag stenen ud - skær 3-4 snit i den brede runde del (alt efter hvor stor den er), så det ligner fingre.
Skær en tomat i både og læg en båd ind imellem hver 'finger'.
Bacon steges og drypper af på køkkenrulle og drysses over sammen med ½ hårdkogt æg i små firkanter.
Anret på salatblade med citronbåde og en god dressing rørt af Creme Fraiche rørt m. lidt sød sennep og krydderier.
Det smager 'yummi' ;o)))
tilføjet af Mis
Laksemousse
Jeg har lige lavet laksemousse til mine gæster i aften *S*
Det er rimlig nemt, og kan laves på forhånd - og så smager det bare godt *S*
Jeg bruger denne opskrift som er fra karolines køkken:
3 blade husblas
2 dåser laks (a ca. 150 g)
2 dl finthakket bladselleri (ca. 100 g)
1 tsk friskpresset citronsaft
1½ dl cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl piskefløde
Pynt: Citronbåde og bladselleri.
Tilbehør: 90 g ristet brød eller flutes.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.
Ved serveringen: Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.
Tip: Moussen kan hældes i en skål a 1 liter.
Velbekommen og god fest *S*
tilføjet af Anonym
Kylling-salat
En nem og enkel forret som ikke ligger så tungt:
- Kylling (det er nemt og hurtigt at bruge kylling-bryst-stykker man kan købe)Skæres i små tern.
- Forskellige grøntsager/salat efter eget ønske (ex tomat, iceberg, agurk, majs m.m.)
Eksempel på anretning:
Salaten lægges i midten af tallerkenen og de forskellige grøntsager lægges uden om som striber ud fra en sol. Oven på Salaten i midten lægges kylling-tern. Dressing efter ønske.
Velbekomme!
tilføjet af mims
mmmm...
Hvad med den her:
friske figner som du skærer et kryds i, hvorefter du åbner den ved at trykke let på den, bland en salat med frisk mozerella, cherrytomater og nogle spæde spinatblade. anret med luft tørret skinke
dryb lidt olivenolie og balsamico over
tilføjet af k44
forret
rejer, muslinger, hummerhaler
blandes i en skål,
lav en dressing af :
creme fraiche, salt, peber, citronsaft (lidt), persille, purløg, kørvel hakket fint,presset hvidløg.
Rør det godt sammen og hæld over skaldyrene. Stil det i køleskab i ca. 1 times tid.
Pynt med salatblade og server med hvidløgsflutes.
Det smager godt, tager ikke ret lang tid og er succes hos os hver gang.
tilføjet af Anonym
Kartoffel-porre suppe
2 kg kartofler
5-6 porre
boulion vand
fløde
salt og peber.
Kartofler skrældes og snittes i små stk. Koges i boulion vand. I mens skæres porrer i ringe og steges hurtigt på panden. Når kartoflerne er næsre udkogt tilsættes porrer samt fløde, og smages til med salt og peber.
Voila - denne suppe er fremragende!!!
tilføjet af nini
Taziki med rejser
Køb græsk yoghurt og lav taziki ud af det, kom tigerrejer eller alm. rejer i og rist eller brug frisk brød dejlig nem forret og er utrolig hurtig og nem