1tilføjet af

Skeptisk skeptiker

Der er muligvis en mulighed for at økologiske madvarer er sundere end "traditionelle".
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/02/21/090739.htm?rss=true
Utroligt så mange forbehold der tages -
Er det for ikke at træde det kemiske landmisbrug over tæerne ?
Kunne det tænkes at virke negativt når man skal ud for at søge nye forskningsmidler ?
Vi ved et ikke -
Hvis man, ud fra strengt saglige kriterier, nedsatte to grupper af forskere - den ene halvdel forpligtet til udelukkende at leve af "traditionelle" fødevarer og den anden Økologisk - og lod dem forske på hinanden de næste 40 år, ville man muligvis nå frem til sikre forskningsresultater som vore efterkommere så kunne tage stilling til.
Her og nu kan man, baseret på almindelig sund fornuft, tage en rask beslutning
Hvad vælger du ??
Eller er det bedre at vente og se tiden an ??
Venlig hilsen
P.S.gid vi alle måtte leve til de 120, om ikke andet så for at ærgre pensionskasserne [l]
tilføjet af

Kaudervælsk

- er hvad deres væveri er og slutteligt "Trods alt mener hun samlet set, at beviserne til fordel for økologien bliver stadigt mere frugtbare" - FRUGTBARE!!! Hvad hulen mener konen? Eller var det journalisten, der løb tør...?
Betragtninger om appelsiner: (2 forskere på P1 en formiddag)
Vi dyrker ikke appelsiner i Danmark, så en økologisk appelsin er noget af et større nummer, hvis du ikke skal spise den på dyrkningsstedet. Vi spiser masser af appelsiner, og hvad er det så vi spiser?
Tjaa...Appelsinen plukkes, opbevares, pakkes, opbevares, transporteres ad lande- og eller søvejen. opbevares hos grossisten, sælges til grønthandleren, opbevares, sælges til forbrugeren, der opbevarer den i en skål på bordet, der stadig ser indbydende ud efter 14 dage i stuetemperatur!!! Så spiser vi appelsinen for appelsiner er C-vitaminer - eller er det? Allerede inden første opbevaring er appelsinen "vandet" med kemikalier, der forhindre forrådnelsen. Kemikalierne trækker ind i appelsinen og "æder" C-vitaminet, så resultatet er nu, at skal du dække dit daglige c-vitaminbehov med appelsiner skal du spise 18 af slagsen, hvis det er mere end en uge siden de er plukkede.
- Det bliver svært at holde den gående med kun 6 om dagen af noget som helst. Jeg spiser af og til en appelsin, fordi jeg godt kan lide appelsiner, men jeg forsøger at begrænse indtaget, så jeg køber sjældent mere end 4 ad gangen.
- Har jeg valget mellem økologiske udenlandske æbler (de er altid flotte) og et dansk ikke økologisk, så vælger jeg det danske æble. Jeg spiser helst frugt, der forandre sig frugtskålen. 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.