SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
4tilføjet af Felix
Så kommer portalen med farlige læger og sygeplejersker samt tandlæger
Lars Løkke Rasmussen har nu igen for hvilken gang vides ikke bebudet, at portalen med de brodne kars farlige ansatte i sundhedssektoren skal på nettet nu. Han påstår, at danskerne selv er kloge nok til selv at vurdere, hvilke der er farlige og hvilke der er mere harmløse. Dette er lægernes organisationer ikke overraskende overbevist om, ikke er tilfældet, de mener fortsat, at det er dem der bestemmer hvad man skal mene danskerne kan tåle at se...
Men om den så endelig realiseres vides ikke, da sundhedsstyrelsen er kendt for deres utilregnelighed, de barslede med ideen i 1998, men den er blevet jordet hver gang siden af lægemafiaens organisationer, samt af sygeplejerskernes. Disse organisationer kæmper for deres medlemmers ret til, ikke at skulle afgive urinprøver, så deres narkomaner og alkoholikere afsløres.
tilføjet af Felix
Så er der gået hul på materien hos lægerne
52 danske læger har begået så mange fejl, at deres daglige arbejde er under skærpet overvågning af Sundhedsstyrelsen, oplyser TV-avisen.
Et helt nyt register afslører for første gang antallet af læger, der gentagne gange har haft klagesager. Ifølge registret har 746 ansatte i sundhedssektoren mindst tre gange har været indbragt for Patientklagenævnet siden 1998.
Får en læge to eller flere næser af Patientklagenævnet fører det til skærpet overvågning af Sundhedsstyrelsen, og det gælder altså for 52 læger.
Overvågningen betyder, at nye klager automatisk bliver gået efter i sømmene, og næste skridt kan være at lade embedslægen føre skærpet tilsyn med lægens faglige virke.
Det er allerede sket i en stribe tilfælde, og Sundhedsstyrelsen har foreløbig givet tre læger arbejdsforbud på grund af misbrugsproblemer.
- Jeg er chokeret over, at så mange læger er under skærpet tilsyn, men det viser, at der er et stort behov for, at Sundhedsstyrelsen har nogle redskaber til at gribe ind over fejl i sundhedsvæsenet, siger Marianne Thomsen, fmd. for Patientforeningen Danmark.
Sundhedsstyrelsens afdelingslæge Jørgen Thomsen er især overrasket over, at mange af lægerne har fået to eller tre klagesager på halsen.
Danskerne får ifølge TV-avisen ingen mulighed for at fravælge de læger, der er under overvågning, fordi Sundhedsstyrelsen ikke vil offentliggøre
tilføjet af Felix
Her er en offentliggjort liste fra Patientklagenævnet
Amterne vil stramme op på de etiske retningslinier for lægers bibeskæftigelse
Sidste år førte en række sager, hvor offentligt ansatte læger bevidst henviste patienter til deres egne privatklinikker, til det etiske regelsæt.
Men ifølge formanden for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg, amtsborgmester Bent Hansen, har dette ikke afholdt læger fra at træde over stregen.
Uhensigtsmæssig adfærd
- Der ses stadig eksempler, hvor lægerne udviser en uhensigtsmæssigt adfærd, siger Bent Hansen til Berlingske Tidende. For nylig kom det frem, at kirurger fra Nyborg Sygehus havde henvist 290 ud af 310 patienter fra ventelisterne til to privatklinikker, hvor samme læger arbejdede i fritiden.
Fratager læger henvisningsret
Det har fået Fyns Amt til fra 1. februar at fratage den enkelte læge retten til at henvise patienter til privatklinikker og i stedet lade henvisningen ske centralt.
- Det er en rigtig god idé med en central visitation, for det fjerner mistanken om, at nogle læger spekulerer i egen vinding, når de henviser. Det kunne være en måde at stramme op på, siger Bent Hansen.
En rundringning foretaget af Berlingske Tidende viser, at Århus, Fyns, Frederiksborg og Storstrøms Amt samt Hovestadens Sygehusfællesskab har central visitation. De resterende amter har ikke set noget behov for at visitere centralt.
Lægerne ser ikke noget problem
Lægerne synes ikke, at det er nødvendigt at ændre de eksisterende regler:
- Vi regner med, at vores medlemmer og amterne lever op til de etiske retningslinjer, så på den måde burde der ikke være nogle problemer. Desuden er der rigeligt med syge, som venter på behandling, så speciallægerne har ingen grund til at bryde reglerne for at komme i arbejde, siger Karsten Nielsen, formand for Foreningen af Speciallæger.
tilføjet af Felix
6.000 fejl forties af Sundhedsstyrelsen
Her ses igen endnu et eksempel på Sundhedsstyrelsens bureukrati, intet sker trods 6.000 fejl indberetninger, konsekvensen heraf er, at fejlene gentages igen og igen.
Siden 1. januar sidste år har ansatte på sygehusene skullet indberette fejl og utilsigtet sjusk med patienters behandling. Der er kommet over 6.000 indberetninger, men Sundhedsstyrelsen har endnu ikke reageret på dem. Det møder stærk kritik fra læger og amter.
I mindst tre tilfælde inden for det seneste år er der gået ild i en patient på et dansk sygehus i forbindelse med en helt speciel operationsmetode, hvor der bruges en elektrisk brænder på patientens hud.
Alle tre tilfælde, der gav patienterne alvorlige 2. gradsforbrændinger, er indberettet til Sundhedsstyrelsen som såkaldte utilsigtede hændelser. Alligevel har styrelsen undladt at oplyse samtlige sygehuse om de tre brande og mulighederne for at undgå dem.
Konsekvensen er, at nogle patienter kommer til skade på et tidspunkt, hvor det egentligt ikke burde ske, fordi der findes erfaringer, der viser, hvordan det kunne være undgået. Sundhedsstyrelsen bør prioritere dette område højere, siger Lægeforeningsformand Jesper Poulsen.