Hej!
mmmm, jeg elsker Tiramisu!
Er der nogen der har en god opskrift på Tiramisu?
Ved godt der er et par opskrifter på SOL-madsiderne, men jeg vil gerne høre fra nogen der selv har afprøvet en god opskrift!
Er det muligt at lave uden æg? Er ikke meget for at bruge rå æg..
Mvh.
J.P.
tilføjet af gnaek
du kan bruge
pasteuriserede æg, de er ganske udemærkede til det formål.
tilføjet af Jimmie
Tiramisu uden æg
250 g. Mascarpone
25 g. Flormelis (sigtet)
1 ½ kop stærk kaffe (afkølet)
3 dl. Piskefløde
3 Spsk. Kaffelikør (jeg bruger Tia Maria)ellers Kahlua eller Touissant
2 Spsk. kold mælk
ca. 24 stk. Savoiardi (Sukkerbrød) Småkagerfingre
50 g. Mørk ckokolade, groft høvlet
Kakaopuvler til drys
=================================================
Læg Mascarpone og floremelis i en stor skål, og pisk det i et minut. Rør den kolde mælk i, og rør grudigt rundt.
Pisk fløden med 1 spsk. af likøren, til det danner små bløde toppe. Rør en en skefuld af Mascarpone-blandingen i. Og vend så resten af blandingen i.
Beklæd en bageform (900 g.) med klar film.
Kom halvdelen af blandingen i og glat ud.
Kom resten af likøren samt kaffen på en tallerken.
Tag halvdelen af kagerne og dup hver især i kaffeblandingen før de lægges ovenpå Mascarpone-blandingen i et enkelt lag.
Læg resten af Mascarpone-blandigen over kagelaget, og glat ud.
Dup de resterende kager i kaffeblandingen, og læg dem øverst. Dryp eventuelt resterende kaffeblanding over det øverste lag.
Dæk formen til med klar film, og stil den på køl i mindst 4 timer.
Vend forsigtig Tiramisuen ud af formen, og drys med kakaopuvler og høvlet ckokolade.
Serveres i skiver.
Buon appetito