4tilføjet af

Tunmousse med dressing - søger opskrift!

Hejsa!
Jeg mangler en super god opskrift på tunmousse. Min mormor lavede en rigtig lækker én, men hun er desværre død nu, så hendes opskrift kan jeg ikke få :-( Nogen der har en rigtig god opskrift?? Min mormor plejede også at lave en dressing til - har forsøgt at finde den på nettet, men det er ikke lykkedes. Når hun lavede den, var den hvid, og der var flere indgredienser i, som jeg desværre ikke kan huske, hvad var. Mener der var rødløg skåret i tern, noget grønt (kan dog ikke huske, hvad det var), og sådan nogle gule små korn, som jeg ikke ved, hvad hedder... Er jeg mon så heldig, at nogen ved, hvilken dressing, der er tale om?
På forhånd tak for hjælpen...
tilføjet af

hejsa

prøv her: https://www.opskriftindex.dk/tunmousse
kanon side til inspiration
tilføjet af

tunmousse

Denne tunmousse med dressing er fantastisk:
til 7-8 per:
2 ds. tun i vand
3 kogte æg
200 g. optøede rejer
1 ds. flåede tomater
3 dl. creme fraiche
1 tsk. sennep
½ tsk. salt
6 bl. husblas
Del tun, hak æg og rejer groft, bland sammen i en skål med creme fraiche, sennep og salt. Hæl dåsen med tomat ud i en si over en gryde og lad saften dryppe ned i. De flåede tomater deles i små stykker og puttes ned i skålen til de andre ingredienser.
Tomatsovsen og husblassen lunes til husblassen er smeltet. Efter let afkøling, hældes blandingen også ned i skålen. Vend rundt.
Hæl det hele i en randform/sandkageform og sæt den køligt i mindst 2 timer. Ved servering vend ud og pynt med rød kaviar, strimlet salat og rejer.
Dressing:
2 dl. creme fraiche
1 spsk. tomatketshup
1 tsk. engels sovs
røres rundt og serveres til.
tilføjet af

tunmousse med senneps dressing

hejsa jeg har en god opskrift på tun mousse du skal bruge ca 500g tun et halv pund KOLDT smør en 1/4 l. piskefløde.
tunen puttes i en blender el. foodprocessor og
blændes til det er helt i pure` tilsæt så det KOLDE smør lidt efter lidt til det har en cremet koncistens. pisk nu din fløde godt stivt og vend det langsomt i moussen og sæt det på køl. du vil få det bedste resultat hvis tunen osse er meget koldt.
dressing til din mousse nr. 1. :
en del creme fraiche 18% en del mayonaise lidt lime saft et hakket rødløg lidt hvidvin (tør) en spiseskefuld gule senneps korn.
pisk alle ingridienserne sammen til en ensartet masse smages til med lime saft kom ikke salt eller peber i og stil det på køl så det trækker et par timer.
dressing nr 2.:
tre dele creme fraiche en del mayonaise lidt citron saft lidt hvidvin (sød) et finthakket alm løg et lille bundt fint hakket purløg lidt tørret dild alt piskes sammen til en cremet masse og stilles åp køl for at trække.
med venlig hilsen tommy kok på fanø....
tilføjet af

Til Camomilla, dressing til tunmousse

Hejsa jeg tror jeg kan hjælpe dig med dressingen til din tunmousse. Den er lavet på syrnet fløde eller cremefraise. der er rødløg i meget små stykker og masser af purløg og persille, de gule stykker plejer at være majs der er hakkede.
til ½ l cremfraise:
et halvt rødløg hakket fint
en lille dåse majs, der hakkes fint.
½ bundt purløg og tilsvarende persille, det kommes igennem persillekværnen.
saften af en ½ citron
1-2 fed hvidløg, bedst det bliver meget fint hakket.
Det hele røres sammen og sættes i køleskabet et par time, først derefter smages dressingen til med salt og peber efter smag.
Håber det kan hjælpe dig, Hanne.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.