Tænker du på dyrevelfærd, når du køber svinekød?
Hver dag bliver der produceret 4.500 tons svinekød i Danmark.
Hvis du er en gennemsnitlig dansker, lægger du mange kilo svinekød i indkøbskurven hvert år. Du laver frikadeller, steger mørbradbøffer og smører leverpostej på rugbrødet.
Dokumentaren 'Det store svinerige', der blev sendt på DR1 torsdag aften, gav et billede af den danske svineproduktion, der er blevet mere effektiv gennem årene.
Bagsiden er, at det går ud over dyrevelfærden, mener eksperter.
I dokumentaren siger lektor i bioetik ved Københavns Universitet, Mickey Gjerris, at der er kommet en stiltiende kontrakt mellem forbrugerne og landbruget.
- Landbruget effektiviserer, og forbrugerne vil gerne have så meget kød som muligt så billigt som muligt. Vi ved, at det ikke er helt ok for dyrene, men bliver ved.
Hvad betyder mest for dig, når du køber ind? Pris, smag, dyrevelfærd eller noget fjerde?
http://www.dr.dk/tv/se/dr1-dokumentaren/dr1-dokumentaren-det-store-svinerige
Hvis du er en gennemsnitlig dansker, lægger du mange kilo svinekød i indkøbskurven hvert år. Du laver frikadeller, steger mørbradbøffer og smører leverpostej på rugbrødet.
Dokumentaren 'Det store svinerige', der blev sendt på DR1 torsdag aften, gav et billede af den danske svineproduktion, der er blevet mere effektiv gennem årene.
Bagsiden er, at det går ud over dyrevelfærden, mener eksperter.
I dokumentaren siger lektor i bioetik ved Københavns Universitet, Mickey Gjerris, at der er kommet en stiltiende kontrakt mellem forbrugerne og landbruget.
- Landbruget effektiviserer, og forbrugerne vil gerne have så meget kød som muligt så billigt som muligt. Vi ved, at det ikke er helt ok for dyrene, men bliver ved.
Hvad betyder mest for dig, når du køber ind? Pris, smag, dyrevelfærd eller noget fjerde?
http://www.dr.dk/tv/se/dr1-dokumentaren/dr1-dokumentaren-det-store-svinerige