10tilføjet af

Tørstegt kød?

Hej
Jeg skal lave tørstegt kød i dag, men jeg er temmelig meget i tvivl om hvordan det mon skal gøres ?
Så håber der er en her der kan forklare mig hvordan det lige foregår? :o)
Mange tak
tilføjet af

Tørstegning

Er det bare en bøf f.eks. du vil stege på panden? Jamen så gør du bare som du plejer du putter bare ikke fedtstof på panden - deraf ordet tørstegning.
tilføjet af

varm pande

Hej du
Du tager en alm. stege pande og varmer den godt op, så smider du det kød på som du har valgt.
Det er vigttigt at panden er godt varm, da kødet så lukker pårene og saften bliver i kødet, når det er stegt kan du evt dække det til med en foilie og lade det stå et par min.
tilføjet af

Grill

Det allerbedste er at købe en grill pande i god kraftig kvalitet
- og så fuld knald på varmen og på med kødet i få minutter på hver side, masser af gode krydderier/urter på, og lad så kødet trække et par minutter inden du spiser det, så varmen lige når at fordele sig.
Så er det slet ikke nogen "straf" at spise fedtfattigt...
tilføjet af

Hvis du steger normalt

Så er der kun 2 gram fedt på en bøf, som stammer
fra stegefedtet. Så du sparer intet ved at tørstege.
tilføjet af

Lige præcis

Køb en god støbejerns pande, kom en ordentlig klat smør på og skru helt op.. Når panden er varm, smider du bøffen på.. mums.. i modsætning af hvad blandt andet anne larsen tror så suger kød ikke fedtstof.. så sålænge du ikke panerer dine bøffer så bare rolig..
tilføjet af

Smør nej tak

Tro mig...når man har levet fedtfattigt i et stykke til kan man slet ikke lide smage af smør. Så man tørsteger for smagens skyld og ikke for at spare 2 gram fedt.
tilføjet af

Det behøver du hellere ikke

For jeg anvender normalt margarine eller lidt majsolie
til stegningen.
Husk at stege ved lav varme.
tilføjet af

Lav varme..

Sig mig hvor har du haft hjemkundskab henne?
Så vidt jeg er orienteret så skal der varme til når man steger, og ikke lav, men høj.. på denne måde får man lukket kødet og holder saften og "kraften" lige inde i bøffen.. smart ikke..
tilføjet af

Tørstegt.

Hej.
Du skal brugen grillpande, der skal ikke nogen former for fedtstof på.
Gitte.
tilføjet af

Alt efter hvad pande du bruger

Det er nu ikke helt enkelt...
eks. En pande hvor der er sliplet belægning på der skal den stå på mellemvarme, da man ellers brænder belæggningen af og det bliver forkullet (godt nok først efter et stykke tid)
Den eneste form for pande man kan skrue helt op for varmen på er støbejern, da den kan tåle det, men her skal man bruge fedtstof.
En måde at tørstege på er ved at stege i ovnen, læg kødet på en rist og fedtet drypper ned under( husk en bradepande til at opsamle fedtet).
Men ellers er det rigtig nok som der også er skrevet i andre indlæg, kødet opsuger ikke fedtet men ligger sig rundt om istedet..så man kan sagtens bruge fedtstof, evt raspeolie og man kan nøjes med et par dråber på panden og det er nok..
Velbekommen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.