Hej SOL,
Jeg faldt netop over denne artikel, om et nyt koncept - ReFood - et supermarked, som vil sælge madvarer hvor holdbarhedsdatoen måske er passeret eller emballagen i stykker, 50-70% billigere end i almindelige supermarkeder. Jeg synes det er en genial idé fordi der i Danmark er SÅ meget madspild (af mad der vel at mærke sagtens kan bruges), så for mig at se er det her en fantastisk løsning! Samtidig går overskudet til Folkekirkens Nødhjælp som arbejder med at bekæmpe sult i nogle af verdens fattigste lande. Og som en ekstra ting, kan fattige studerende herhjemme spare lidt på indkøbene. Win-win!
Hvad synes I om konceptet? Og ville i købe mad fra ReFood?
tilføjet af pouljoergensen
Der er mange der ikke vil købe/sælge.
Vare som har sidste salgsdato, mange forretninger smider direkte spiseligt mad ud, kun Pga salgsdatoen, og ja og jo, jeg ville godt købe sådanne noget, HVIS emballagen var fejlfri, som loven foreskriver den skal være.
Der er uhyggeligt mange mennesker der køber helt "nyt" mad, hvor emballagen er i stykker, det eneste de kikker efter er datoen, og farven på "kødet"?, den bedste BØF jeg nogensinde har købt til min far, mor og ham selv, var en som slagteren gik ud og hentede i kølehuset som var helt GRØN af mug/svamp, aldrig har hverken min far, mor eller jeg fået en bedre BØF.
Men emballagen skal være ubrudt, ellers er det "kattemad".
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af Rakel13
Hader madspild
Hej SOL,
Jeg faldt netop over denne artikel, om et nyt koncept - ReFood - et supermarked, som vil sælge madvarer hvor holdbarhedsdatoen måske er passeret eller emballagen i stykker, 50-70% billigere end i almindelige supermarkeder. Jeg synes det er en genial idé fordi der i Danmark er SÅ meget madspild (af mad der vel at mærke sagtens kan bruges), så for mig at se er det her en fantastisk løsning! Samtidig går overskudet til Folkekirkens Nødhjælp som arbejder med at bekæmpe sult i nogle af verdens fattigste lande. Og som en ekstra ting, kan fattige studerende herhjemme spare lidt på indkøbene. Win-win!
Hvad synes I om konceptet? Og ville i købe mad fra ReFood?
Jeg synes det er en genial ide. Og så kan jeg godt lide ReFood´s koncept i det hele taget. Jeg ville helt sikkert gå med på ideen, hvis det kom i mit område. Jeg vil dog sige, at det ikke er al mad, som har overskredet holdbarhedsdatoen, jeg ville købe 🙂
tilføjet af fruppe
Der er mange der ikke vil købe/sælge.
HVIS emballagen var fejlfri, som loven foreskriver den skal være
Næh, der må blot ikke være hul ind til indholdet..........det er et skøn når varerne sorteres hvilket en dygtig husmoder kan gøre, buler i dåser er acceptable når en palle er væltet, men er det korttidsholdbare som friske jordbær må der ikke trækkes ny film henover, citrusfrugter kan godt tåle at blive stødte, men det kan æbler ikke.
Konceptet har kørt i masser af år i USA, men her går det meste til uddeling blandt fattige.
tilføjet af fuerzzz
Vil du købe for gammel mad?
Det ville jeg ikke have et problem med.
Man skal jo bare kigge på sine fødevarer og afgøre om der fx er mug på.
Ellers har jeg aldrig haft problemer med varer på "Sidste salgsdato" - eller måske en dag over!
tilføjet af ieet
Det tror jeg ikke
Hej,
Sidste salgsdato er der og det tjekkes i en hvis grad at der ikke fuskes med disse.
Overskrides denne er der væsentlig forøget risiko for dårlig mave og andre bakterie relaterede problemer. For mig er den billigere mad simpelthen ikke risikoen værd.
Med venlig hilsen
Idet
tilføjet af fruppe
Det tror jeg ikke
Der findes lange lister med fødevarer der kan holde sig mere eller mindre i længere tid end sidste dato, fabrikanterne har nu mere interesse i ikke at risikere en giftig sag end bare at søtte en dato på for at kunne sælge mere, derfor livrem og seler med datoen.
De færreste råvarer og helfabrika i dåser, glas samt tørprodukter bliver dårlige, men kan smage gamle. Mel og sukker kan tage smag fra omgivelserne gennem papiret, desuden mister melet bageevnen.
Kød og kødprodukter falder udenfor ovenstående, men selv kødkonserves har sin begrænsning.
Hej,
Sidste salgsdato er der og det tjekkes i en hvis grad at der ikke fuskes med disse.
Overskrides denne er der væsentlig forøget risiko for dårlig mave og andre bakterie relaterede problemer. For mig er den billigere mad simpelthen ikke risikoen værd.
Med venlig hilsen
Idet
tilføjet af fuerzzz
Det tror jeg ikke
Jeg har nu aldrig oplevet nogen former for maveproblemer - eller andet fordi den 17-årige kasse-pige/dreng ikke lige havde opdaget at eksempelvis rullepølsen - eller erhvert andet kødprodukt burde være fjernet i går - men ikke var blevet det!
Oftest har jeg allerede spist af det inden jeg opdager det er over dato.
Gider ikke rende og tjekke datoer på hver eneste fødevare jeg køber.
Som sagt blot se om der er mug på, ellers er det nok fint nok!
tilføjet af Rakel13
Arh altså....
Jeg har nu aldrig oplevet nogen former for maveproblemer - eller andet fordi den 17-årige kasse-pige/dreng ikke lige havde opdaget at eksempelvis rullepølsen - eller erhvert andet kødprodukt burde være fjernet i går - men ikke var blevet det!
Oftest har jeg allerede spist af det inden jeg opdager det er over dato.
Gider ikke rende og tjekke datoer på hver eneste fødevare jeg køber.
Som sagt blot se om der er mug på, ellers er det nok fint nok!
Kødpålæg tør jeg nu ikke - i disse listeria-tider. Kender en, der blev ret syg af den bakterie. Og det var bestemt ikke kønt.
Men alle mulige former for "tørvarer", som f.eks. pasta turde jeg godt.
rakel
tilføjet af fuerzzz
Arh altså....
Det er da bare at kigge på varerne, både når man køber dem, og inden man putter dem i munden derhjemme.
Hvis det ser OK ud, og smager fint så er du NØDT til at stole på der ikke er Listeria eller andet slemt i, ellers ville du jo aldrig kunne spise andet end - ja ris og pasta uden noget til!
tilføjet af gitte1111
Arh altså....
I Kvickly har der længe været en køledisk med madvarer der er på sidste salgsdato. Der kan være mange gode ting. F. eks. små oste køber jeg gerne og hele stykker kød. Jeg er mere skeptisk når det kommer til fars, for det kan være udbudt til salg som både flæskesteg, koteletter og småkød før det ender sine dage som hakket.
tilføjet af fuerzzz
Arh altså....
Det har du ret i.
Men igen må jeg fastholde at hvis man blot kigger og måske lugter til sin mad, så kan man ret let afgøre om den er spiselig eller bør kasseres...!
tilføjet af fruppe
Arh altså....
I en tidligere debat henviste jeg til en artikel om listeria.
Der har altid været listeria i kød, men heldigvis i så små mængder at folk med normal modstandskraft ikke bliver det mindste syge af det.
Vi bliver alle syge af noget mad en gang om året, eller at maven forlanger mange besøg på lokummet grundet at vi selv har produceret giftige bakterier, men i de fleste tilfælde er det overstået dagen efter hvilket skyldes modstandskraft.
Et gammelt ord siger at hvis man som lille barn har spist jord eller andet junk har man modstandskraft resten af livet.......altså naturens egen vaccination.
Og i øvrigt kan bakteriekulturer dræbes med bestråling, endda med mindre doser end den bestråling vi er udsat for fra rummet og jorden, men bestråling af fødevarer har man een gang for alle besluttet aldrig skal anvendes.
[quote="fuerzzz" post=2843415]Jeg har nu aldrig oplevet nogen former for maveproblemer - eller andet fordi den 17-årige kasse-pige/dreng ikke lige havde opdaget at eksempelvis rullepølsen - eller erhvert andet kødprodukt burde være fjernet i går - men ikke var blevet det!
Oftest har jeg allerede spist af det inden jeg opdager det er over dato.
Gider ikke rende og tjekke datoer på hver eneste fødevare jeg køber.
Som sagt blot se om der er mug på, ellers er det nok fint nok![/quote]
Kødpålæg tør jeg nu ikke - i disse listeria-tider. Kender en, der blev ret syg af den bakterie. Og det var bestemt ikke kønt.
Men alle mulige former for "tørvarer", som f.eks. pasta turde jeg godt.
rakel
tilføjet af 123456+
Vil du købe for gammel mad?
Varer som ris, pasta og kaffe, ville jeg godt kunne finde på at købe trods overskredet sidste salgsdato eller ødelagt emballage, hvis altså prisen var derefter.
(Miracoli spaghettiret skal man holde sig fra ved overskredet sidste salgsdato, da man risikerer diverse underlige insekter kravler ud af pakken)
Dåser og kødvarer derimod, ville jeg holde mig langt væk fra, også selvom dåsemad teoretisk er meget langtidsholdbare, og jeg ville slet ikke købe en dåse med buler i.
tilføjet af jms
Vil du købe for gammel mad?
som jeg hørte det - er der ikke kun tale om for gammel mad - det meste af dét, de viste i udsendelsen var jo varer, som "man" bare ikke kunne sælge i almindelige butikker - af andre årsager - f.eks. at de var fyldt med "snask" fra andre varer, som måske var faldet ud over dem - eller at pakkerne var iturevne (uden at selve maden dog var eksponeret) etc. - men det kan jo være, at jeg tager fejl - det var i hvert fald blot det, jeg fik ud af programmet - og i så fald er det vel PERFEKT, at dem, der er mindre bemidlede har mulighed for at købe mad, som de ellers måske ikke ville kunne få råd til - så ja - jeg støtter det helt sikkert.
tilføjet af Jaguren
Vil du købe for gammel mad?
Hmm!
Spørgsmålet lyder:
"Vil du købe for gammel mad?"
Nu skal der vel tilføjes at det er man de er kontrolleret og ikke fejler noget!
Så så til mit svar: Både JA & NEJ! Ja når det er kontrolleret og billigere, hader madspild! NEJ ikke når/hvis overskuddet skal gå til folkekirken og nødhjælp (som jeg er i mod)!
tilføjet af Marie.Berg
Vil du købe for gammel mad?
Jeg synes det er svær.
Nu har jeg ikke undersøgt nok omkring de forskellige aspekter omkring det.
Men synes umiddelbart ikke det lyder som en dårlig idé!
tilføjet af Joakim
Nej!
Og er heller ikke overrasket, over den første butik lige lander på Nørrebro, hvor der er problemer med hygiejne i madvare.
tilføjet af tvinde
Vil du købe for gammel mad?
Der er meget mad der kan bruges, men hvis det medfører en forgiftning, kan man så kræve erstatning af firmaet?
tilføjet af mera
Det vil jeg
Hej SOL,
Jeg faldt netop over denne artikel, om et nyt koncept - ReFood - et supermarked, som vil sælge madvarer hvor holdbarhedsdatoen måske er passeret eller emballagen i stykker, 50-70% billigere end i almindelige supermarkeder. Jeg synes det er en genial idé fordi der i Danmark er SÅ meget madspild (af mad der vel at mærke sagtens kan bruges), så for mig at se er det her en fantastisk løsning! Samtidig går overskudet til Folkekirkens Nødhjælp som arbejder med at bekæmpe sult i nogle af verdens fattigste lande. Og som en ekstra ting, kan fattige studerende herhjemme spare lidt på indkøbene. Win-win!
Hvad synes I om konceptet? Og ville i købe mad fra ReFood?
Jeg skulle måske tilføje at det er faktisk KUN for gammelt mad vi prøve at købe.
Nu er det ikke ensbetydende med at vi køber rådne varer, men helt bestemte varer skal helst være gammel, for eksampel gælder oster gamle oster fra udlandet som får et holdbarheds dato, i udlandet bedømmer man oste på årstallet, i Danmark har man et andet tilgang til det og det elsker vi, bi honning køber vi helst når salgsdato er overskredet dersom det ALDRIG kan blive for gammelt, chokolade må godt være gammelt, Øl må godt være gammelt, røgede pølser og kød meget meget gerne være for gammelt, æg også, tænk sig at der er dato på salt og sukker, og jeg kan blive ved.
Refood har fat i en godt ide og konceptet er oplagt for fornuftige mennesker som bruger deres fornuft.
Mera
tilføjet af mera
Vil du købe for gammel mad?
Der er meget mad der kan bruges, men hvis det medfører en forgiftning, kan man så kræve erstatning af firmaet?
Nej, butikker skal stadigvæk overholde loven.
Mera
tilføjet af fruppe
Vil du købe for gammel mad?
Overskuddet bliver begrænset, der skal jo lejes tilpas store lokaler og være passende inventar, varerne skal hentes og butikkerne undgår ikke fødevarekontrollen............det er ikke lige så nemt som når frivilligt personale skal sælge bedstemors trusser og at have hendes chaiselong i et skur ude bag ved.
En butik i England tager ud til grøntavlerne og henter f.eks. underligt formede agurker der ikke opfylder EU`s foreskrifter for lige agurker...........kunderne var meget skeptiske og især børnene, indtil de fandt ud af at der ikke var smagsforskel.
Hmm!
Spørgsmålet lyder:
"Vil du købe for gammel mad?"
Nu skal der vel tilføjes at det er man de er kontrolleret og ikke fejler noget!
Så så til mit svar: Både JA & NEJ! Ja når det er kontrolleret og billigere, hader madspild! NEJ ikke når/hvis overskuddet skal gå til folkekirken og nødhjælp (som jeg er i mod)!
tilføjet af kirstenelisabeth
Vil du købe for gammel mad?
Jeg synes, det er en god ide, fordi jeg er imod madspild.
Jeg vil gerne købe ind der, men vil dog tænke mig om.
Jeg vil f.eks. ikke købe gammel fisk og kød.
tilføjet af alexsmithnielsen
Vil du købe for gammel mad?
Syntes det vil være fint nok, kunne sagtens finde på og handle der. Er da heller ikke for fin til og kigge i køleboksen med nedsatte vare i eks kvickly.
tilføjet af Rakel13
Synes godt nok
Hvis det ser OK ud, og smager fint så er du NØDT til at stole på der ikke er Listeria eller andet slemt i, ellers ville du jo aldrig kunne spise andet end - ja ris og pasta uden noget til!
At det den sidste tid har været svært at stole på fødevareproducenterne. På et tidspunkt læste jeg faktisk, at man ligefrem mente at vi, som forbrugere blev NØDT til at acceptere at der KUNNE være Listeria i maden. Gu vil jeg da ej! Ligesom jeg heller aldrig vil acceptere Salmonella og andre hæsligheder. Det drejer sig om hygiejne, basta.
Jow....Jeg vil sagtens kunne spise andet end pasta og ris. Så køber jeg bare proteinerne friske, og har alligevel sparet penge - sikkert ikke så mange, som jeg ville have gjort, hvis jeg var villig til at spise halfordærvet kød - men alligevel 😃 .
rakel
tilføjet af fuerzzz
Synes godt nok
Men jeg køber også mad "på sidste salgsdato" - hvis jeg allerede VED jeg skal bruge det enten samme dag - eller morgenen efter!
tilføjet af Megaprofilos
Vil du købe for gammel mad?
Hej SOL,
Jeg faldt netop over denne artikel, om et nyt koncept - ReFood - et supermarked, som vil sælge madvarer hvor holdbarhedsdatoen måske er passeret eller emballagen i stykker, 50-70% billigere end i almindelige supermarkeder. Jeg synes det er en genial idé fordi der i Danmark er SÅ meget madspild (af mad der vel at mærke sagtens kan bruges), så for mig at se er det her en fantastisk løsning! Samtidig går overskudet til Folkekirkens Nødhjælp som arbejder med at bekæmpe sult i nogle af verdens fattigste lande. Og som en ekstra ting, kan fattige studerende herhjemme spare lidt på indkøbene. Win-win!
Hvad synes I om konceptet? Og ville i købe mad fra ReFood?
Det er et genialt koncept, så længe det varer. For hvis det bliver populært, så skal priserne nok stige. Men det er da en trøst, at det er Folkekirkens Nødhjælp som tjener på det. Men så længe de kan holde besparelsen på 50-70% billigere end i almindelige supermarkerder, så er det en rigtig god ide.
Det jeg måske ikke så godt kan lide ved dette, er at det nemt bliver en undskyldning, for at nedsætte ydelserne til de absolut svageste grupper i samfundet. OG så er der INTET vundet ved dette. Så gør man de svage svagere.
Men overordnet er jeg positvit indstillet over for konceptet. Det er også MEGET positivt, at det er Folkekirkens Nødhjælp som profiterer på dette. Men lad os se tiden an. Lad os se, om de i fremtiden kan holde det de lover, med 50-70% billigere.
MVH
Megaprofilos
tilføjet af fuerzzz
Vil du købe for gammel mad?
Ja helt enig!
Det må ALDRIG blive en undskyldning for at gøre svage endnu svagere rent økonomisk!