5tilføjet af

Vin til Ungarsk gullash

Hej. Jeg skal holde TOP (tenor oktober party).
Hvilken kraftig vin vil være perfekt til denne ret??
Hilsen Tenoren
tilføjet af

Rumænsk

Mit bud er en Rumænsk Merlot fra Dealul Mare distriktet... Dejlig kraftig - fantastisk rødvin!
Den går man aldrig fejl af.
tilføjet af

forslag 1

jeg ville vælge en "Okseblod" Den lægger sig så fortrindeligt omkring en veltillavet gullash. Der er faktis ikke ret meget andet mad der er så kraftig at det kan trække den vin.
Jeg ved ikke hvor du ellers kan få den, men den er en Irmavin og du har jo altid den mulighed at ringe til Irma og få anvist nærmeste forhandler.
PS Vinen er ungarsk.
tilføjet af

præciser venligst

om det er en ægte ungarsk gullash (gulyás) du taler om eller den danske udgave?
Den ægte er en oksekødsuppe og den danske er en gryderet med kartoffelmos.
Det gør jo en væsentlig forskel mht til vinvalget.
Jeg er ikke vinkender- og drikker, men ved dog så meget, at Okse- eller Tyreblod er gode kraftige ungarske rødvine og passer til tungere retter som f.eks. den danske udgave af ungarsk gullash.
Skål og velbekomme.
tilføjet af

Der er nu altså forskel

på gulyas og gullashsuppe.
Det første er som nævnt en kraftig oksekødsret og den anden er en rigtig suppe.
Minder meget om hinanden, dog er konsistensen forskellig.
Den Ungarske vin som kaldes Tyreblod hedder Egri Bikavér på originalsproget.
Ved ikke om der fortsat er Ungarsk Vinimport, men jeg ved at Slots Vine havde en forbindelse dertil.
Prøv at forhøre dig der.
tilføjet af

det var lige det

jeg skrev - men måske ikke tydeligt nok?
Jeg kender udmærket forskellen på de to retter, voksede op med gulyás men kan meget bedre li' gullash. Egri Bikavér hedder jo Okseblod/Tyreblod på dansk - så der er vi enige. Man har engang kunnet finde vinen i Irma - jeg ved ikke om de stadig fører den. Den burde kunne opstøves - Ungarn er jo kommet med i EU.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.