5tilføjet af

Æblekage

Hej
Nu er der simpelthen så mange æbler alle steder. Så vi er jo mange der kan lide æblekage. Men jeg mangler nogle gode opskrifter på bagte æblekager, gerne sådan nogle med drys og et "låg". Håber på at dem der sidder inde med en god opskrift vil ligge den ind, så vi alle kan få glæde.
På forhånd tak - Æble-manden
tilføjet af

uhh ja det er godt

fulgte denne sidst...men er ikke nødvendigt at gøre det slavisk...
brugte vanillesukker i stedet for stang, og brugte kun makroner som mellemlag /ikke rasp, og så helelr ikke ribsgele...
men er nemt og tager ikke ret lang tid og smager jo super dejligt :)
tilføjet af

En lidt anderledes øblekage

Skræl æblerne og skær dem i både. Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ildfast fad.
Blend sukker, salt, krydderurter (f.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vanillegræs) og mel. Bland med havregryn. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en let smuldrende dej.
Bag ca. 50 minutter ved 200 grader C.
Giv creme fraiche 38 %, vanilleis eller flødeskum til
Du skal bruge:
1 kg Æbler
1 tsk. Kanel, stødt
150 gram Sukker
Dej:
250 g smør
125 g havregryn
125 g hvedemel
125 g sukker
1 dl. krydderurter - eget valg
1 knsp salt
På toppen
Hakkede mandler og evt. lidt ekstra smør.
evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør
tilføjet af

Åh ja æbler

det er bare så lækkert med alle de æbler. En rigtig god æbletærte med marcipanlåg:
tærtebund:
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
Fyld: 5-6 æbler
evt lidt sukker
en rulle marcipan 80 g
melet kommes i en skål - smørelsen hakkes i og det smuldres sammen til en grynet masse. Sukker og blomme blandes i og dejen samles hurtigt. Stil den koldt i en times tid.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform diameter ca 25 cm med dejen.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både uden hus og stilk - fordel dem på tærtebunden. Drys evt. med sukker. Riv marcipanen på den grove side af et råkostjern og fordel over æblerne.
Bag tærten ca. 25 min. ved 200 gr.
Spises med flødeskum eller creme fraice.
tilføjet af

Tips

Laver man en af de hurtige, dvs med ristet raps og æblegrød kan man lave bunden af makroner og dryppe lidt billig sherry eller dessertvin på dem, men blot dryppe da det kan blive noget pjask.
Sure æbler er bedst, har man kun søde bør man droppe makronbunden da kagen ellers kan blive meeeeget sød.
Æblerne kan erstattes af rabarber, det smager faktisk sindssygt godt hvis man er til det syrlige.
tilføjet af

Har også én.

Du kan se opskriften og fremgangsmåden, samt et billede af den, på min hjemmeside under knappen "Nem Mad", men der er jo også kommet et par fine opskrifter fra andre, kan jeg se, men her er bare en ekstra valgmulighed.
hilsen
http://www.john-malmer.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.