8tilføjet af

Ødelagte kager, hjælp...

Hmm, underligt nok, men ofte, når jeg bager, går det galt. Forstår det simpelthen ikke. Har lige bagt nogle kager som ikke hævede og blev helt gummi-agtige. ØV!!
Så det jeg søger er idiotsikre opskrifter på kager, småkager, muffins osv. hvor ingredienserne ikke er alt for ualmindelige...altså nogen de fleste har i deres hjem.
Håber der er nogen der vil hjælpe mig;o)
Mvh...
tilføjet af

Ovnen

Et hurtigt (idiotsikkert) spørgsmål: husker du, at varme ovnen op før du sætter 'kagerne' ind?
Mvh.
tilføjet af

Er nemme

småkager ca 15 stk
115 g margarine
50 g sukker
75g Puddersukker
1 stort æg (L)
125g Mel
½ tsk natron
1 knivspids salt
175 g chokoladeknapper
50g hasselnødder (hakket)
Det hele æltes sammen og sættes i toppe med to tesker på en bageplade.Bages ved 180 grader i 10-15 min.Flyder lidt ud under bagningen.

Banankage
225g Margarine
460 g sukker
4 æg
5 modne bananer
50 g hakket hasselnødder
50 g havregryn
1 1/4 kærnmælk
½ tsk salt
2 tsk Natron
2 tsk vaniliesukker
375 g mel
opløs natronen i kærnmælken.Det hele røres sammen og kommes i en bradepande. Kagen smager extra godt hvis man hælder smeltet chokoladeknapper over den kolde kage, lad chokoladen stivne og server bagefter.
God fornøjelse
tilføjet af

banankagen

hov
glemte at den skulle i ovnen i 35 min ved 200 grader
tilføjet af

Opskrift "på slump" :o)

Når jeg laver kager, laver jeg dem altid 100% på slump og går stort set aldrig efter opskrifter...alligevel er folk helt vilde med mine kager..måske netop fordi de rummer lidt personlighed ;-)
Jeg bager både i miniovn og i komfurovn, miniovnen er lidt hidsig. Jeg plejer at bage på 180°C i begge ovne, kortest tid i miniovnen. Jeg har en lille bageform som stort set altid er perfekt fyldt til randen når kagen er færdig..og kagen har altid en dejlig "svampet" konsistens.
Det er altid formkager jeg laver, men stort set aldrig efter samme opskrift, men på gefühl og forhåndenværende ingredienser. JA, det KAN sgu godt lade sig gøre...nu tror jeg at jeg har lavet over 150 formkager siden jeg flyttede hjemmefra for 14 år siden og kun de første var lidt mislykkede.
Men ja: Ûbung macht dem Meister :-)
Da det er på slump kan jeg ikke give en helt rigtig opskrift, da jeg føler mig frem. Men typisk er den sådan her:
4-6 æg af mellemstørrelse
2-3dl sukker
1½-2 dl olie (bruger sjældent smør)
4 skrællede gulerødder
3 mosede bananer
1½ dl fromage fraiche 3%
½-1 dl skummetmælk
ca 8-10 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ spsk vanilliesukker
1 tsk mandelessens
Evt. hakkede hasselnødder
Æggene piskes sammen med sukkeren, olie kommes i, fromage frache kommes i, gulerødder og bananer tilsættes, evt. hakkede hasselnødder - mel sigtes sammen med bagepulver og vanilliesukker i dørslag, - skummetmælk og mandelessens tilsættes efter behov så konsistens rammes.
pynt: 200g 70-83% let smeltet overtrækschokolade
eller glasur (1 dl flormelis + 1spsk mælk)
25 min i miniovn på 180°C og 30-35 min i komfurovnen (også 180°C)...tjek kagen af og til.
Målene og tiderne skal tages med et gran salt, da det er frit efter hukommelsen, når jeg står midt i det er det meget mere på gefühl...virkelig noget min kæreste hader *gg* (jeg hader så at gå stringent efter opskrifter ;o) men slutresultatet har hun altid været yderst tilfreds med, samme har vores gæster :o)
Bon appetite :-)
tilføjet af

Ja...

...det husker jeg;o)
tilføjet af

1000

tak;o)
Vil prøve at lave begge dele...glæder mig, håber det lykkes;o)
tilføjet af

Uha...

...mon jeg tør at lave den? Ej, den skal da prøves;o)
Håber det lykkes...hehe...
Mange tak for opskriften!
tilføjet af

hold dig til citronmåner

og roulader. De slår aldrig fejl.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.