1. er der nogen der har en opskrift på TYK persillesovs IKKE noget tyndt fedtfattigt, men noget der hænger ved kartoflerne..
2. Skal flæsket have salt på inden det steges eller efter det er stegt?
på forhånd tak..
Flæskebent[l]
tilføjet af blakkie
ork ja
sovsen en opbagt sovs tykkelsen på sovs afhænger af hvor meget mælk du kommer i.
flæsket ja det skal saltes.
i øvrigt kan du nemt google en opskrift....
tilføjet af Anonym
stegt flæsk
Lav en opbagt hvid sauce - den er bestemt ikke fedtfattigt.
Du skal salte flæsket inden det steges. Steg det evt. i ovnen og lad det stege i det afgivne fedt. Hæld evt fedt fra undervejs. Læg bagepapir i bagepladen, hvilket gør rengøringen nemmere.
tilføjet af flæskebent
tak for svarene men
der er forskel på de sovser jeg har smagt... nogle er tynde som vand, nogle tykke og cremede...hvad er finten??
tilføjet af oldemor
god persillesovs
skal laves som en opbagt sovs med først det varme kartoffelvand og dernæst sødmælk. Kog godt igennem - smag til med salt og en smule sukker. Til allersidst tilsættes masser af finthakket persille.
tilføjet af tviborg
finten
Jo mere cremet sovs du vil have jo mere fedt holdig mælk bruger du. De tynde sovse du har prøvet er nok dem hvor folk har brugt fedt fattigt mælk eller halv vand og halv mælk.
Hvis du kan få fingre i en gammeldags kogebog fra den tid for man ikke kendte til kolesterol og den slanke linje, så vil du finde det du søger. Ellers søg på opbagt sovs som allerede skrevet i de foregående svar.
Hvis du virkelig vil have den cremet kan du også søge på flødesovs, men hvis jeg var dig ville jeg gå for den originale persille sovs hvor det er opbagt hvid sovs der bruges.
tilføjet af fruppe
Hvad tid skal vi komme?
😉😃
God persillesovs får Du ved at tage en lille smule af det hakkede persille og putte i gryden mens mel og margarine bages på.
Når sovsen er færdig og flæsket er stegt tager Du 1-2 spsk af fedtet og blander i sovsen.
tilføjet af la34sf
En.
Persillesovs først en tyk skive margarine, i bunden af gryden, så en teskefuld salt og en ditto sukker, lad det smelte, så 3 store skefulde hvedemel, så sødmælk og persille ca 3/4 liter, så er sovsen god, men man kan prøve sig lidt frem, flæsket saltes før stegningen, bon appetit. Men der findes gangteret, lige så mange opskrifter, som der findes fan af retten. Ende.
tilføjet af anonym
Smør smør
Smør er meget bedre. Og sovsen skal koges godt igennem.