Hej.
Jeg skal efter en lang tid som ufaglært til at vælge mig et uddannelsesforløb (nu begynder livets alvor).
Har studentereksamen, og svinger lidt om det skal være produktionsteknolog eller produktionsingeniør. Jeg synes at den korte varighed er fristende ved akademiuddannelserne, men diplominegniør lyder selvfølglig af mere, og jeg har lidt svært ved at bedømme teknologuddannelsernes kvalitet... er der nogen hér som har erfaring med de pågældende brancher og kan fortælle mig lidt om de reélle forskelle mht muligheder, løn osv?
Måske også lidt generelt om akademiuddannelserne og deres status i arbejdslivet?
Tak i forvejen, siger Manolo
tilføjet af civilingeniørden 32
akademiuddannelse?
Jeg er ikke helt med på den akademiuddannelse, du snakker om. For 10 år siden gik titlen "akademiingeniør" og "teknikumingeniør" ind under fællesbetegnelsen "diplomingeniør", en fælles betegnelse for de korte 3½ årige ingeniøruddannelser, som mange faglærte vælger, da den ikke er så teoretisk anlagt som den 5 årige civilingeniøruddannelse.
Det er muligt at jeg helt har overset noget, men findes der en ENDNU kortere ingeniøruddannelse? I så fald vil jeg sige ingeniørbegrebet ikke kan undgå at blive noget udvandet.
tilføjet af mrperfect
Status?
Er status så vigtig for dig? Jeg mener, vil du hellere have en fin titel, eller vil du hellere have en uddannelse som sikrer dig et job?
tilføjet af Manolo
Misforståelse
Jeg mener ikke social status, men uddannelsens "værdi" på arbejdsmarkedet.
tilføjet af Manolo
Teknologer er ikke ingeniører...
Jeg mente erhvervsakademiuddannelser. Man bliver ikke ingeniør dér, men teknolog af en eller anden art.
tilføjet af Viden
Viden om
Teknologuddannelsen (adademi)uddanner dig primært til teknisk funktionær, hvis arbejde udelukkende eller hovedsageligt består i teknisk bistandsydelse af ikke håndværks- eller fabriksmæssig art, og andre medarbejdere, som udfører arbejde, der kan sidestilles hermed.
Det vil sige teknisk betonet arbejde inden for projektering, udvikling, konstruktion, design, planlægning og styring, som almindeligvis forudsætter en design-/tekniker-/teknologuddannelse, herunder ud-dannelser på konstruktør/diplomingeniørniveau
Teknolouddannelsen er betegnelsen for den erhvervskompetencegivende teknikeruddannelse, som uddannelses- og beskæftigelsesmæssigt er placeret i området mellem håndværksmæssige, er-hvervsfaglige grunduddannelser på den ene side og ingeniøruddannelserne på den anden side.
tilføjet af Viden
og hvad løn angår
Og hvad løn angår vil du i staten ligge lavere end diplomingeniøren, men ikke nødvendigvis meget og i det private - lidt det samme, men du kan nemt finde en del eksempler på godt lønnet teknikere !!!