SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
69tilføjet af Mester 50
Alle skal arbejde i 40 år
Hvis det er arbejdet der slider os op, må vi indføre pension efter hvor mange år vi har arbejdet, kun 40 års arbejde giver ret til efterløn.
Hvis vi fratrækker ledighedsperioder, sygeperioder, uddannelse og alle andre fraværsperioder fra arbejdsmarkedet, altså 40 års effektiv arbejde.
Hvor mange er der, som kan nå efterløn inden 60 år tror i.
tilføjet af Gurli Margrethe
Jubi, det går
jeg ind for - så mangler jeg bare 3 år!
Faktisk er det ikke så dum en ide. I Canada har de den regel, at når man
har arbejdet i 35 år, ja så kan man - hvis man ønsker det - trække sig tilbage på noget
der minder om efterløn, og som er lige så godt/dårligt betalt.
tilføjet af dulkis
Kan jeg så godt gå hjem nu?
- jeg havde mit første lønnede job som 8-årig, og er nu 55 - så skulle det vel række, selvom 5 uger, 5 uger og 3 måneders barsel vel trækker fra - eller hur?
tilføjet af dulkis
Canada er et skide godt eksempel
- de har altid været længere fremme med "vores" velfærdsmodel.
tilføjet af T-rex
Betaler de ikke selv for at komme op sygehus?
Men af en eller anden grund bliver de altid fremhævet, men jeg tror dog at de er så amerikanske i deres måde at gøre tingene på at selv Liberal Alliance vil fremstå som det rene socialdemokrati i forhold til.
tilføjet af Mester 50
Nej det du glemte at betale skat
Jeg tror heller ikke du arbejdet fuldtids, men lad os sige du begyndte at arbejde, da du var 15 på fuldtid, ja så skal du kunne gå på efterløn når du er 55 men har du været på sociale ydelser skal det tillægges så du har arbejdet i 40 år
tilføjet af Blå Q 45
Fedest
Så kan jeg gå på pension om 12 år, altså som 57 årig.
tilføjet af Blå Q 45
Liberal Alliance
Mit yndlingsparti 😃[l][f]
Det eneste parti der tør sige tingene som de er: Danskerne er en flok forkælede røvhuller, der forlanger 100 gange mere tilbage, end de agter at yde.
tilføjet af Mester 50
Har du aldrig modtaget sociale ydelser
Hvis ikke du har det fortjener du efterlønnen.
tilføjet af Mester 50
Jeg begynder at synes om dig
Det er nettop det Danmark lider under vi er forkælet og pivet.
tilføjet af Blå Q 45
Kun i forbindelse med barsel
Dengang hvor man fik 24 uger. Det lægger jeg gerne til.
Men jeg har altså ikke betalt til efterlønsordningen, for jeg syntes det er en dybt asocial ydelse, som ingen steder hører hjemme i et velfærdssamfund, hvor alle tjener tilstrækkeligt til at de kan spare op selv. Så det har jeg gjort, og jeg kan - hvis jeg vil - gå på pension når jeg fylder 60, og have en pension der er langt større en efterlønsydelsen. Og når jeg bliver folkepensionist som 67 årig, bliver det en ren fest.
tilføjet af ninus
Ja- det kan jeg da
Startede med at arbejde da jeg kom ud af skolen 16 aar gammel. Saa nu da jeg er 56 kan jeg vil gaa paa pension ?🙂
tilføjet af Ninus
Nej - ikke i Canada
De har et velfaerdssytem der minder om Danmark med fuldt betalt sygevaesen og laaaange ventelister!
tilføjet af mrcash unlogged
Helt uden
Understøttelse?
tilføjet af Blå Q 45
Præcis
Danskerne er det eneste folkefærd jeg kender, der har muligheden for at uddanne sig til hvad som helst på statens regning, tjene stort, og som så alligevel fravælger uddannelse og i stedet lever fra hånden til munden - for staten samler jo op, der hvor de selv giver fortabt.
Jeg elsker tanken om at leve i et samfund der sikrer, at svage ikke bare lander i rendestenen. Men jeg afskyr de mange der i den grad fralægger sig ansvaret for egen eksistens, og bare lader stå til, i sikker forventning om, at statens kasse er bundløs og fyldt med vedvarende goder.
tilføjet af Blå Q 45
Vi er altså nogen der ikke er arbejdsløse
Det er altså langt fra alle der i tide og utide platter på statskassen. Vi er faktisk en del som bare arbejder, arbejder og arbejder derudaf.
tilføjet af Mester 50
Det er for mig helt ok
At du vælger at stoppe må være ok. det jeg er ude efter er at mennesker som ikke har ydet noget til samfundet, heller ikke skal kunne gå på varig social ydelse, allerede som rimelig ung, alle som ikke er syge, kan godt arbejde til de er 70 år.
Så har du haft en god løn tror jeg.
tilføjet af Blå Q 45
Alt er jo relativt
Det siger jo sig selv, at når jeg har arbejdet fuldtids siden jeg var 17 år, så har jeg ikke ligget systemet til last med en lang uddannelse og SU. Det har jeg så "betalt" for via aftenskole, videre uddannelse og meget hårdt arbejde - arbejde kan godt være hårdt, selvom det ikke er fysisk.
Og ja, nu har jeg en rimeligt god løn, men det har jeg ikke altid haft. Ikke desto mindre har jeg altid lagt til side. Uanset hvor lidt man tjener, har man altid råd til at lægge bare 10% af indkomsten til side.
Men derudover - alt er relativt, også hvorvidt man syntes man har en god løn eller ej. Man har vel så god en løn som man fortjener. Jeg har i hvert fald lært, at hårdt arbejde betaler sig, og at man ikke kommer sovende til noget som helst.
PS: Hvis man skal medregne alle de overarbejdstimer jeg har haft i mit arbejdsliv, så tror jeg faktisk jeg kunne gå på pension som 50 årig med god samvittighed - hvis altså det alene handler om at man skal have arbejdet hvad der svarer til fuld tid i 40 år.
tilføjet af Mester 50
Så arbejder du sikkert vidre
Jeg tror slet ikke vi kan stoppe, jeg tror at mange ville fortsætte med at arbejde, selv om de fik tilbud om at stoppe, som jeg har foreslået, det vil jo blive den flittige gruppe, som får tilbuddet først.
tilføjet af Holger
På landet føler man sig jo også frisk til arbejde
til man er 80 år eller mere.
tilføjet af Mester 50
Er du lønmodtager
Så må jeg sige at det er ikke ret ofte, jeg møder synspunkter som dine.
tilføjet af Ninus
aldrig paa understoettelse
eller anden overfoerselsindkomst. Kun min loen og ingen perioder uden arbejde. Min videre uddannelse tjaente jeg ogsaa selv til ved at arbejde efter skoletid og i weekenderne.
tilføjet af Blå Q 45
Ja, det er jeg
Ganske almindelig lønslave, vokset op i et arbejderhjem, hvor mor og far altid har stemt socialdemokratisk. Det gjorde jeg også 1. gang jeg skulle stemme som 19 årig. Jeg gjorde som mor og far. Så begyndte jeg at forstå tingene, og fandt ud af, at en socialdemokratisk tankegang er altid laveste fællesnævner. Og jeg har ingen intentioner om at være laveste fællesnævner, så jeg ønskede at højne niveauet for mig selv og senere også for mit barn. Og jeg kan kun håbe at det jeg gør, det jeg vise, og det jeg yder vil inspirere andre til at forstå, at de selv bærer ansvaret for deres økonomiske situation.
tilføjet af Celine P.
Færre opslidende job i vore dage.
De findes stadigvæk, og vi slipper nok aldrig helt af med dem. Men langt flere i de kommende år vil være udkørt i forhold til da efterlønnen blev indført i sin tid. Eksempel er der regler for hvor meget en arbejder må løfte i et tag.
Jeg ved ikke, om det er muligt at definere visse erhverv, hvor efterlønnen skal bevares, mens den udgår for andre. Og at alle kan acceptere dette. Men det var vel den mest retfærdige løsning på det hele.
tilføjet af hybensprut
jeg kom i lære som 15 årig
og var udlært som 19 årig hvorefter jeg blev inkaldt til 18 måneders militær træning.
da jeg kom i lære var der ikke andre muligheder, og nu har jeg haft fast arbejde indtil jeg blev 66 år.
de sidste 38 år har jeg arbejdet 84 timer om ugen, og naturligvis ingen fri og sygedage.
nutidens unge har ingen respekt for uddandelse og arbejde, og dem der studerer til de er 34 år burde selv betale for den ekstra tid de har brugt på studierne.
det er fuldstændig urimeligt at dem der sidder på deres flade røv på et kontor skal have bedre forhold end dem der knokler på slagterier, i byggebrancen, og i mange andre hårde erhverv.
om sommeren kan vi konstant se unge mennesker der løber rundt og dyrker idræt eller bare skal have afløb for deres kræfter, det var bedre hvis de brugte deres energi på arbejdet.
vi skal op på mindst 45 timer om ugen igen.
alle sociale ydelser skal fjernes, for mange sidder derhjemme og regner ud hvor meget de kan snyde samfundet for, ved at simulere syge.
vi mangler de gode gamle militær læger der kunne undersøge en patient i 2 timer, for at finde de påståede svagheder, som ikke fandtes.
det er underligt at se på, at sportsfolk bare kan komme først til læge, uanset hvor og hvornår, blot fordi de har fået en skade de selv er skyld i.
mange trafik ofre er selv skyld i deres handicap, så de burde heller ikke have hjælp.
vi har set utallige unge der har kørt bil ræs, og som er endt som handicappede, de forventer bare at samfundet betaler for deres leg med døden.
vi mangler konsekvens her i alndet, lærerne vil ikke opdrage ungerne, de vil bare undervise, men hvordan kan de undervise en flok hylende unger.
dem der ønsker børn må selv betale alle udgifter, ikke noget med barselsorlov og friplads i vuggestuen, den ene forældre må opgive arbejdet, da det at få børn jo går ud over de andre ansatte, der skal passe de fraværenes arbejde.
tilføjet af Mester 50
Du søger ikke nyt job
Hvis medarbejder havde den holdning som du har, så ville det være let at drive virksomhed.
Det jeg oplever er at virksomheden er til for dem, samfundet er til for dem, hvis de arbejder skal jeg være glad, hvis ikke jeg holder øje med dem, laver de kun ganske lidt,
overarbejde er en meget stor offer, selv om de får mere i løn, end som de kan tjene ved opgaven.
tilføjet af Ingeniør26
Seriøst, en rigtig god idé
Hej Mester!
Jeg har selv tænkt over noget lignende, jeg støtter idéen 100%. Jeg kom på arbejdsmarkedet som grøn civilingeniør med 5 års universitetsuddannelse og jeg regner bestemt med at skulle arbejde til jeg er 65år, dvs. 40 år. Effektivt bliver det så omkring 42½ år for mit vedkommende, da jeg har været ude at arbejde før jeg startede på universitetet, samt arbejdet hver sommer i mine 2½ mdrs sommerferier.
Jeg kunne kun fnyse af mine meget ældre studerende, som først blev færdige med studiet langt oppe i 30erne og som forventede at gå på efterløn som 60-årige.
Så har jeg 100 gange mere respekt for en SID arbejder, som har arbejdet med hårdt manuelt arbejde siden han var 15, som nu f.eks. min "svigerfar". Han er 59 år men burde have haft mulighed for at gå på efterløn som 55årig.
Mester, jeg synes, du skulle skrive dit forslag til Lars Løkke, det mener jeg seriøst.
tilføjet af Blå Q 45
Vi er skam mange med min holdning
Men nok næppe i den klassiske arbejderklasse.
Men jo, jeg er faktisk på udkig efter nye udfordringer.😉
tilføjet af Blå Q 45
Det gør jeg sikkert
Hvorfor stoppe?
Lediggang er roden til alt ondt. Også mange af de dårligdomme der rammer den ældre generation. Se på Mærsk McKinny - har er langt over 90 år og arbejder stadig.
tilføjet af Mester 50
Rart andre kan se det
Jeg forventer at arbejde til jeg bliver 70 hvis jeg kan.
Lars Løkke får såmænd forslaget forelagt, hvis der er mange som synes om det, hvilket jeg tror der er, da vi på denne måde sikre dem, som kan trænge hårdest til at stoppe.
Jeg er lige ved at tro, at SF måske også kunne leve med det.
tilføjet af Mester 50
Hvor bor du
Der kan være langt mellem os, omvendt du må være vestjyde tror jeg.
tilføjet af Karina Friis
Dokumentation.
Hvem kan bevise, at de virkelig var på arbejdsmarkedet i alle årene tilbage til 1970, eller deromkring?
Det må i givet fald blive en fremtidig foranstaltning. Gældende fra 2035 og fremefter.
tilføjet af Blå Q 45
Desværre
Er ærkekøbenhavner - dog med sønderjyske aner.
tilføjet af Blå Q 45
Det skulle da være enkelt nok
Mon ikke staten har nogle skatteopgørelse liggende?
tilføjet af Mester 50
Skat har alle oplysninger
Jeg kan ikke forstille mig, det kan være så svært at finde frem til.
tilføjet af Mester 50
Der kan man se.
Det var noget at tage fejl.
tilføjet af pouljoergensen
75% af Danmarks befolkning
Ville ikke engang kunne få folkepension til normal tid.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af Arkivar,
Ikke så enkelt. De har 20 år tilbage
Har du tænkt over, hvad det kræver af plads?
tilføjet af Mester 50
Er det så ikke for tidlig at stoppe
Bør det ikke være et krav, at vi arbejder mindst 40 år.
For mig er det ikke i orden, med raske mennesker på offentlig ydelser,før end de har arbejdet i 40 år.
tilføjet af Anton j
Tåbeligt forslag
Dem der vælger og tage en længerevarende uddannelse giver mere til samfundet end dem der ikke gider læse videre. Det lyder som om uddannelse er ren afslapning. Man lever på smalkost under uddannelse med en SU. Dem der vælger og arbejde lever et liv med langt flere penge.
Nej vi skal spare op til pension. Hvis man vil gå på pension som 60 årig er der jo intet der forhindrer dig i at gøre det. Du kan lave en opsparing i banken, men det er ikke samfundets opgave at forsørge dig som 60 årig.
tilføjet af Ingeniør26
UH ja hvor er det hårdt
Rent faktisk var det efter mine observationer kun ca halvdelen på en studieårgang som virkelig gav studiet en skalle, dvs sagde nej til festivitas og andre ting, som brugte tiden 24/7 på deres studie. Desuden var det på ingen måde HÅRDT for mig at leve for en su på et 9 kvm kollegieværelse (med fælles bad), da jeg aldrig havde været vant til mere.
Men nu findes der desværre ret mange luksusdyr ude I samfundet, som synes det er hårdt, men skal vi betale til dem blot fordi de har svært ved at tilvænne sig?
Jeg hyggede mig med mit studie og vil ikke sige jeg blev nedslidt af det. Men man bliver selvfølgelig nedslidt hvis man regner med at man samtidig skal drikke hjernen ud næsten hver weekend. Men skal det belønnes som 'arbejde'?
tilføjet af Tibia Clausa
Hybensprut!
Det er korreklt at det var vilkårene tilbage i 50-erne, at mange gik ud af 7 klasse, men du har alligevel efter din egen terminologi feset den af i Folkekskolen vel indtil 7. klasse, ellers kunne du ikke skrive dit indlæg på dansk og haft skolelærere til at undervise dig, som har feset den af oppe ved katederet. Og du har heller ikke brugt ret mange kræfter på at betjene tastatur og mus og du har siddet i en stol, når du har skrevet dit indlæg, og du har læst korrektur inden du sendte din kommentar.
men du har kunnet skrive i dit eget tempo, det er mere end hvad du kunne på et kontor, og din chef vil ikke være meget anderledes end dine værkførere på fabrikkerne, (det er disse slavepiskeres arbejde under stort ansvar) Du skriver ikke om, hvorvidt du har været i håndbærkslære. Dette med de 16 måneder i militæret (først i 60-erne begrænset til 8 måneder var vilkårene for langt de fleste.
Dengang var det kun de få, der kunne blive studenter og læse videre på universitetet, dengang studenterne sagde De til hinanden. Jeg vil gætte på at du som 15 årig jar været arbejdsdreng/mand måske hårdt udnyttet "volontør" som var en måde at få billigere arbejdskraft på, nærmest svarende til nutidens aktivering.
Hvis du kender "Det forsømte forår": Ville du gerne have været den gymnasieelev der systematisk blev nedgjort af "Lektor Blomme", og du husker sikkert "Erik"i "Krønniken" der foretrak selvmord frem for en psykiatrisk indlæggelse på livstid som var resultatet af, at han stod i vejen for sin far?
Med den beskrivelse så må du være langt oppe i pensionsalderen, og så håber jeg, at der er sørget for peddigrør-terapi ril dig på et eller andet dagcenter. Du har garanteret gået på arbejde med høj feber. Min far der var præst (ingen vittigheder om præsternes arbejdsindsats - tak!) har fortalt at han har begravet flere, der netop gik syge på eksempelvis høstarbejde.
Hvis det at få børn er egoistisk, så hørte jeg engang om en religiøs sekt, der var så puritansk, at det hos dem var en synd at avle børn. Sekten er nu uddød!
Hvis man afskaffer barsel, skal børnene vel tvangsfjernes og sende på et børnehjem indrettet som tvangsarbejdsanstalt? Og er det en forbrydelse skal forældrene vel fise den af i et fængsel?, begge dele noget der vil koste samfundet dyrt.
Du får vel pension nu, som der er kontorfolk, der hjælper dig med. Måske har du hjemmehjælp, som godt gider komme?
tilføjet af hybensprut
jeg har ikke feset noget af.
jeg kom ud at skolen som 13 årig fordi jeg var født i juni, og blev konfirmeret som 14 årig, min lærer sagde at jeg burde læse videre, men da vi boede i en lille landsby kunne jeg ikke cykle de 36 km. frem og tilbage, og der var kun bus 2 gange om dagen.
nej min bror og jeg tog hver nat med på ålefiskeri på fjorden, og min far måtte knokle med årene.
om vinteren skar vi tagrør, og om foråret og sommeren hjalp vi bønderne.
jeg kom i bagerlære da der ikke var andre muligheder, men heldigvis fik jeg meleksem så jeg tog til søs, og jeg har skam en fin eksamen som skibs kok.
nej ingen kommer og gør rent det gør jeg selv, og jeg kommer ikke hos de forskellige pensionist foreninger, det er ikke lige mig.
jeg har kun en pc fordi jeg så kan søge på alle de oplysninger som jeg ikke havde adgang til før.
icefarmer@sol.dk
tilføjet af Odsing
Efterlønnen
er en dyb asocial ydelse ??? Synes du også det er asocialt at have en indbo forsikring - livs forsikring osv . . . 😮
tilføjet af Tibia Clausa
Er ikke selvf herre over arbejdsevne.
Jeg blev for godt 7 år siden uarbejdsdygtig som følge af handicap, og faktisk udstødt fra arbejdsmarkedet og jeg kunne ikke placeres noget sted i mit fag, det skal jeg ikke komme nærmere ind på her, ud over at det (også) hænger sammen med offentlige regler.
Ikke for at prale, men jeg har haft næsten 30 års arbejde næsten uden en sygedag, hvilket man ikke selv er herre over men kom sent i gang på grund af en langvarig uddannelse, men klaret på normeret tid. Herefter gik lige et år inden jeg blev fastansat.
Det var netop fordi jeg VILLE være RASK og kunne fortsætte med at ARBEJDE, at jeg blev meget syg og mistede min arbejdsevne.
tilføjet af Mester 50
Tak for hjælpen
Jeg har ikke tid til at svare alle.
Jeg har sendt forslaget til Venstre, så må vi håbe de overvejer forslaget.
tilføjet af Tibia Clausa
Jeg forstår dig bedre.
Lige bortset fra at der er helbredsgrunde til at du ikke kunne klare at være bager, så kunne du sagtens have et jernhelbred. Jeg ved om flere, der dengang for ca 50 år siden måtte både klare en læreplads og have supplerende aftenarbejde og tilmed måtte læse på lektier, blot for at få det til at hænge sammen.
Jeg voksede selv op på landet og kom (af nødtvungne grunde) til København, men tog springet til en lang, men ikke specielt prestigegivende uddannelse på Musikkonservatoriet i Kbh, der gav adgang til et godt, men ikke ligefrem vellønnet job, og her var det især arbejdspresset under eksamen, der var ved at trække tæppet væk under mig. Jeg har, hvilket mange ikke tror på, i en periode efter jeg kom ud af 9. klasse prøvet at arbejde på, jeg ved ikke om man kan kalde det en lille fabrik eller et stort værksted til normale arbejdstider, hvor der var ekstremt travlt da det var en firmnaafdeling, der fortsatte som selvstændig virksomhed med mandskab, maskiner og det hele.
Det var også hårdt, blot på en anden måde, og ikke forenligt med en kommende musikuddannelse, hvor jeg skulle klare en optagelsesprøve med flere discipliner.
Du må have klaret din skole godt, du skriver bedre end man ofte ser på SOLen, og din dansklærer kan ikke have været helt idiot.
Dem, som jeg har hørt om i en radioavis forleden, der starter på en uddannelse, men straks dropper ud igen, blot fordi de heller vil på SU end på kontanthjælp giver jeg ikke meget for, mens dem, der studerer seriøst og kommer igennem på den anden side må ikke nedgøres. Og det er de studenter, der render rundt og fester, der præger gadebilledet mere end dem, der sidder på kollegieværelset eller biblioteket og "boger" den, som er dem, der klarer eksamenspresset. Min meget ældre bror læste på universitetet og havde samtidig et kontorjob inden SU blev opfundet, i mit tilfælde var det enten eller på grund af de stadig opskruede krav. Det var tilbage i 68-75. Jeg forestillede mig blot at du har knoklet R. ud af B. på hurtige fabrikker og har måttet supplere det med aften/nattevagter her og der. Sådan er der mange der især tidligere, der måtte leve.
Jeg håber du nu kan nyde dine ældre dage, uanset hvor aktiv eller passiv du kunne være.
Men tak for nin nærmere forklaring,
tilføjet af Tibia Clausa
Især dem med lang uddannelse
har svært ved at have arbejdet længe nok.
tilføjet af Mester 50
Kan vi ikke bedst holde til det
Jeg kan godt arbejde til jeg 80 år, hvis ikke jeg bliver syg.
tilføjet af Blå Q 45
Nej ikke over evnen, men viljen
Din situation er jo således, at du overhovedet ikke er i spil til efterlønnen.
Ingen af os er herre over vores evne til at arbejde - men vi er alle herre over vores vilje til det.
Jeg fatter ikke at de midaldrende kan være så topegoistiske, at de forlange fuld efterløn, og syntes en optrapning af pensionsalderen er en fejltagelse.
De børn der bliver født i dag, kan se frem til en pensionsalder på 71 år. Hvis efterlønnen består til den tid, kan de så frem til, at de tidligst kan gå på efterløn som 66 årige. Men det er åbenbart ikke urimeligt i de rødes verden. Skide være med de der skal tage slæbet for deres forbrug her og nu. En syg tankegang, det er hvad den røde tankegang er.
tilføjet af Blå Q 45
Selvfølgelig kan de da det!
Folkepensionsalderen er fast. Altså med de glidende overgange der er indregnet. De ældste kan gå som 65 årige, og snart er tidligste pensionsalder 67 år. Og om lidt længere tid, er tidligste pensionsalder 68, 69, 70, 71 år.
Men folkepensionsalderen er fast, og normal tid er den tid der samfundsmæssigt er rimelig, for at hjulene i samfundet stadig kan køre rundt.
tilføjet af Blå Q 45
En mikrochip
Man skal jo ved folkepensionens indtræden dokumentere at man har opnået ret til fuld pension, så mon ikke det offentlige har styr på i hvor mange år du har boet og arbejdet i Danmark?
tilføjet af Blå Q 45
Arbejde under uddannelse
Rigtigt mange under uddannelse har jo altså et job, for at kunne klare dagen og vejen. Det tæller vel også?
tilføjet af Blå Q 45
Efterlønnen er ikke en forsikring
Og jeg kan garantere dig for, at hvis en aktuar skulle udregne præmien for en efterlønsforsikring, så ville prisen være mange gange højere end den der pt. bliver betalt.
Egenbetalingen til efterlønnen udgør mindre end 20% af de faktiske omkostninger. Og hvis man vælger ikke at gå på efterløn, så får man jo egenbetalingen tilbage. Så en forsikring kan du på ingen måde kalde efterlønnen.
Og ja - det er en dybt asocial ydelse. Du vil gerne på pension som 60 årig, men du er skide ligeglad med dem der skal betale regningen. Du syntes det er en fortrinelig ide, at arbejde 12 minutter mere om dagen. Det skal børnene af i dag så gøre til de bliver 70 år, for at betale din alt for tidlige tilbagetrækning. Og 12 minutter kan ikke gøre det, så om 3 år er det yderligere 12 minutter, og sådan vil det blive ved, indtil vi er oppe på 45 timer om ugen. Hvor nedslidte tror du at fremtidens håndværkere bliver, med en meget længere arbejdsuge, og ingen mulighed for tilbagetrækning.
Hvis du er nedslidt og ikke kan arbejde, så skal du have førtidspension - du skal ikke på efterløn.
Efterlønnen var en ydelse der blev lavet i sin tid, fordi der var alt for mange til det arbejde der var til rådighed. Det er ikke tilfældet mere. Om ganske få år mangler der arbejdskraft, så der skal fuldt arbejdsduelige mennesker ikke sidde og fede den på statens regning.
tilføjet af Odsing
Nårh . . .
det kan du jo så mene - men jeg meldte mig til den da den startede, og med mine job er jeg ved at være slidt op efter 37 års slid 😕
. . . Hvis man er nedslidt, skal man have førtidspension . . . ??? og det tager lige hvor mange år at blive tildelt det ??? !!! Der er mange der er blevet sat mellem 2 stole idag - for syg til fleksjob - for rask til pension ??? og bliver folk endelig tildelt den - er de nasserøve ??? . . .
Jo - du kan tro jeg regner med at gå på efterløn, det er langt billigere for samfundet 😉
tilføjet af Rød Q 31
Agree
danskere glemmer helt at tænke den modsatte vej også. I stdet for at tænke, hvad kan samfundet gøre for mig, så kunne de have glæde af at begynde at tænke lidt mere i, hvad kan jeg gøre for samfundet!?
Som Dronning Margrethe så fornuftigt gjorde os opmærksom på, så skal vi huske at samfundet er OS. Ikke en sovepude.
tilføjet af Mille45
Ja det tænkte jeg også
Jeg tror ikke det er alle der har en løn så de kan spare de mængder penge op til en pension.
tilføjet af Mille45
Lang uddannelse en belastning?
Hmmmm.....ok, den var ny😃 Men vi mangler efterhånden også en ny måde at svine de studerende til på. Den med cafepenge og dovenskab har varet så længe og er ved at blive triviel.
I bund og grund forstår jeg godt hvad du mener, men på lang sigt er en lang uddannelse jo ikke en belastning. Det kan ligeså meget være en stolthed at kunne klare sig på en SU, som ikke at have modtaget SU.
tilføjet af Blå Q 45
Nååååååeeeeee
Hvor er det synd for dig.
Hvis du og dine "lidelsesfæller" insisterer på at bevare efterlønnen - hvornår tror du så dine børn og børnebørn kan trække sig tilbage?
Desuden, så er det ikke noget jeg mener, når jeg siger at efterlønnen ikke er en forsikring. Det er fakta. Prøv at spørge dit forsikringsselskab hvad en tilsvarende ordning ville koste, hvis forsikringsselskabet skulle lave en sådan forsikring.
tilføjet af Blå Q 45
Come on
Du forstår jo godt hvad jeg mener. Det er sarkastisk ment, når jeg skriver, at jeg ikke har ligget samfundet til last med SU. Meget ville have været lettere for mig, hvis jeg havde uddannet mig fra starten af, i stedet for efterfølgende på aftenskole.
Jeg går absolut ind for et uddannelsessystem med tilhørende SU der tilskynder de unge til at uddanne sig.
(Fuldkommen lige som jeg går ind for lavere egenbetaling i daginstitutionerne. Der bliver født for få børn, bl.a. pga. økonomien.)
tilføjet af Blå Q 45
Selvfølgelig kan du det
Hvis du sparer 10% af din løn op, fra du begynder at arbejde, så har du faktisk en ret god pension, når du engang skal pensioneres.
tilføjet af Blå Q 45
Nemlig
Og hvis ikke efterlønnen bliver stoppet, så bliver dig, din generation og alle de efterfølgende generationer der kommer til at hænge på regningen.
tilføjet af Tibia Clausa
Vilje er ikke nok.
Jeg har aldrig været tilmeldt efterlønnen, og der kan desværre ikke vokse et nyt ben ud på mig, selv om jeg havde viljen. Samtidig hører jeg til en af de mere specialiserede brancher med et svagt netværk.
Havde man ikke fundet ud af en løsning med yderligere sygeliggørelse ved en nedgørende psykiaters mellemkomst, og kunne man finde et eller andet deltidsarbejde jeg kunne magte ville jeg ikke have problemer med det. Jeg var netop indstillet på at fortsætte mit arbejde indtil 70-års alderen om det skal være.
I det mindste har jeg fået en operation og hospitalsbehandling forærende,hvilket jeg er "rød" nok til at værdsætte, såfik jeg tilmed ekstra optræning i at færdes på trapper med kunstigt ben, da jeg SKULLE op d stejle trapper for at kunne komme på obligatorisk arbejdsprøvning. Min egen situation er vel lidt speciel, idet der var en offentlig myndighed, der erkærede mig 1/3 arbejdsdygtig, og hermed 100% invalideret, da ansættelse ikke er mulig. Flere efterlønnere på min egen alder i andre brancher arbejder en gang imellem.
Indtil for godt 7 år siden havde jeg ikke forestillet mig at jeg skulle være etbenet resten af mit liv.
tilføjet af Tibia Clausa
Lang uddannelse er en belastning!
Jeg har været belastet af en lang og svær uddannelse, men ikke på et universitet men et mere erhvervsrettet musikkonservatorium, hvor jeg blev færdig som 29 årig, men inden konservatoriet var jeg henvist til privatlærere, nok noget ingen forstår i dag.
Jeg kunne først komme (fast) på arbejdsmarkedet som 30-årig på en lav begyndelsesløn, mens jævnaldrende bl. a. fra min klasse havde været på arbejdsmarkedet eller i lære allerede fra 14-års alderen, og var etableret og havde fået børn, da jeg skulle starte helt forfra.
Den gamle sang med at samfundet beror på menneskelig arbejdskraft er en middelalder-vise
fra før Gutenberg opfandt trykkemskinen.
tilføjet af Tibia Clausa
De to stole
Jeeg var tæt på at havne mellem, disse to stole.
Under en arbejdsprøvnings-samtale blev jeg spurgt om jeg helst ville omskoles eller på førtidspens. som supplement til en anden ikke forsørgelsesdækkende men fastlåst pension, var mit svar, at jeg hellere ville en af delene end ingen af delene. Herefter gik turen til udredning ved konsulent og vurdering ved psykiater, der kunne klare noget hokuspokus med, at jeg kunne placeres i en indbildt vrangverden, der sammen med mit mistede ben berettigede mig til modregnet førtidspension.
tilføjet af egoisten
Fedt !
Så kan jeg gå på efterløn som 57-årige. Det vil jeg glæde mig til. 🙂
tilføjet af pouljoergensen
Kan i ikke se komikken i det?.
Jeg startede med at arbejde da jeg var 15år, skulle jeg så hvis jeg ikke var kommet tilskade havde kunne trække mig tilbage som 55årig med fuld efterløn?, selvom at jeg måske sagtens kunne arbejde i 10-15år ekstra.
Efterlønnen bør være helbredsbestemt, lidt som en indvalidepension, noget som F.eks lægen kunne indstille èn til, selvfølgeligt nok med en slags kontrol, men det skal være en hurtig og upolitisk kontrol, F.eks baseret på en samtale med personen sammen med eller hos lægen.
Efterlønnen er som sådanne en god ordtning, hvis den blev brugt rigtigt, og ikke bare som en sovepude for at kunne trække sig tilbage tidligere, den bør være forbeholdt dem som ikke kan arbejde mere uden at ødelægge sig selv og deres helbred.
Man skal også lige huske på en anden ting, dem som virkeligt har gavn af efterlønnen, hvis de arbejder længere skal de jo nok tidligere og i meget længere tid havde hjælp fra det ofentlige for at klare deres hverdag.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af dfsd'fæøsdf
Glimrende forslag
Så har jeg kun 4 år tilbage på arbejdsmarkedet og kan trække mig tilbage i en alder af 52. Det lyder sgu fair, at man ikke bare belønner den generation, der er dummest, mest doven, mest højtråbende og mest fordrukne på bekostning af alle andres muligheder.
tilføjet af dsgfdsgdsg
Verdens højeste skat til ingen verdens nytte
Det er forholdene i dag for dem, der er under 58 år.
Jeg kan konstatere, at jeg i 30 år på arbejdsmarkedet har opnået verdens dårligste dagpengeforsikring, verdens dårligste pensionsalder, verdens dyreste boliger og verdens højeste prisniveau.
tilføjet af BKI
JA hvornår
Tæller det som arbejde, jeg gik med aviser 2 timer om dagen fra jeg var 13, hvade fuld tid job ved siden af studierne 15-20 og deltid i min universitets tid... Betyder det at jeg kan gå på pension som 53 årig?
Jeg har jo trods alt allerede lagt mange gange omkostningen til min SU og uddannelse (gældende takst jævnført taxameter til folkeskole og uni er ca. 43.000/år*18 år )
Eller det forbeholdt dem der blev murere som 20 årig?