6tilføjet af

Appelsin-chokoladeis

Den vækker begejstring ved dessertbordet!
Du skal bruge:
6 pasteuriserede æggeblommer
150 gram sukker
1½ tsk. vanillesukker
1 appelsin
½ liter piskefløde
50 gram mørk chokolade (vær sikker på, den har et kakaoindhold på mindst 50%)
Fremgangsmåde:
Skallen rives af appelsinen (brug de små takker på rivejernet).
Pres derefter saften ud af appelsinen.
Chokoladen rives på den grove side.
Æggeblommer og sukker piskes i et par minutter, til det er hvidt.
Vanillesukker, chokolade, appelsinsaft og -skal tilsættes æggeblandingen.
Fløden piskes til skum og vendes i.
Hæld det hele op i en plasticform på ca. 1½ liter og sæt det i fryseren.
Rør i det med ca. en halv times mellemrum og gentag dette 3-4 gange.
Isen skal stå mindst 12 timer, før den er gennemfrossen.
tilføjet af

Lyder dælme godt "HTH"

Ved nærmere lejlighed, vil jeg begå din opskrift.
Jeg får sikker ballade med Julie, der som det skabte chokolade-orgel har bragt mig "brutto-register-ton-vægtproplemer".
Min livlæge er skide-sur, selv om det er Julie´s skyld!!!
tilføjet af

Nåh, nu til sagen!:

Ja! - vi bliver aldrig uenig med det der med kakao-indholdet.
ALDI sælger fremragende chokolade, godt over 50%
Men jeg får tæsk for at reklamerer for Netto.
Dette lavprissupermarked sælger chokolade på 70%
Det er dybt forbudt at reklamerer i SOL, hvilket jeg som moderator ofte modtager bank for.
(Anette sparker faktisk ret hårdt)!!
Om få dage vil jeg forsøge - iført jernbrynje - at hilse godaw til min boss - "Anette level one"
Men min foreløbige tilstandsrapport, taler absolut til din fordel. Din is er hermed godkendt!
tilføjet af

Ang. kakao-indhold

Ja, der skal ikke spares på kakaomængden i den mørke chokolade. Jeg smagte for ikke så længe siden en mørk chokolade med et påstået kakaoindhold på 81%! Kan ikke huske navnet på den, men den var også lige kraftig nok i smagen for mig.
Jeg kender iøvrigt godt den 70% chokolade, som du nævner. Den er dog ikke nem at rive eller hakke, da den har det med at smuldre, men den smager fantastisk.
tilføjet af

Kære Profet!

Jeg forstår dig så godt...;o)
Din livlæge er skide sur - og det HELE er Julie´s skyld?...Hmmmmm!!
Er det ikke, hvad man kan kalde for en tung byrde at lægge på Julie´s skulder......:-)
Hvis du er så lækkersulten, som du giver udtryk for, skulle du måske lægge alle Julie´s (og HTH´s) chokoladelækkerier lidt på hylden - og i stedet begå nedenstående fedtfattige is.
Så skulle du ikke få vrøvl med din livlæge. - Men hvad Julie angår, kan jeg selvfølgelig intet garantere......*GG*
****************************************************
Fedtfattig is

Yoghurtis til 2 personer.
(Ca. 3 gram fedt pr. 100 gram)

Man skal bruge 1/2 l. yoghurt naturel
100 g. frosne bær, f.eks. hindbær, jordbær, skovbær.
1 spsk. vand.
3 spsk. flormelis.
Sæt 3 kaffefiltre eller et rent viskestykke i en sigte over en skål.
Hæld yoghurten i kaffefiltrene, og lad den stå til afdrypning i køleskabet i 2-3 timer.
Blend de frosne bær med vandet.
Rør de blandede bær, flormelis og den afdryppede yoghurt sammen.
Smag evt. til med mere flormelis.
Isen skal serveres skraks!
****************************************************
Velbecome!
Mange hilsner
Ridderlykke
tilføjet af

Yoghourt

Hvis du fra starten bruger den græske yoghoutr behøver du ikke at sætte den til afdrypning. Den er bare super, din opskrift altså. *SS* Madmor
tilføjet af

Velbekomme madmor .....MEN

hvor køber du den græske yoghurt?
- Og hvad hedder den?
Jeg kan sagtens se fordelen i at bruge dette produkt, fremfor den almindelig yoghurt...så dén vil jeg prøve næste gang....
Det glæder mig, at isen smagte...*SS*
Mange hilsner
Ridderlykke
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.