5tilføjet af

"Bliv så længe på studiet som muligt"

"Hver tredje af de 2255 ingeniører, der blev færdige i 2009 står stadig uden job" - sådan skrev Avisen.dk sidste år.
En vigtig pointe er arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitets råd:
"bliv på studiet så længe som muligt".
- et efter min mening godt råd. Når de studerende får deres 6 års SU kan staten jo i princippen være ligeglad med om der er nogle der bruger 6 eller 7 år på deres uddannelse, hvis de forsørges af forældre eller ægtefælle.
tilføjet af

forts..

...hvis de forsørges af deres ægtefælle / forældre når de ikke har mere SU.
tilføjet af

Ja staten kan

- men kender du noget gæld, der er mere generende end taknemlighedsgæld?
tilføjet af

Jeg gemte mig osse på studiet..

da tingene begyndte at køre ad helvede til omkring 2002. Jeg og mange andre havde hørt om den stigende ledighed og trak studiet ud og arbejdede i stedet for som ufaglærte. Det resultaterede så i at en masse lissom jeg på et tidspunkt ikke gad mere og blev færdige omkring 2004 - bingo - Danmarksrekorden i akademikerledighed blev så slået i 2004, da vi alle kom ud på samme tidspunkt groft sagt. Det bedste man kan gøre er at få sig nogle relevante erfaringer på sit CV og så ellers skrive projekter/opgaver i samarbejde med virksomheder/organisationer og måske på den måde tiltuske sig et netværk og blive gode venner med de folk som måske, måske ikke, senere hen vil ansætte en. Men der findes kun én lov på et marked - udbud og efterspørgsel, så selv om man er nok så dygtig, så er det ingen garanti for noget som helst.
tilføjet af

Og pointen skulle være?

Den forstår jeg ikke?!?
Handler det om at ingeniørerne skal trække uddannelsen for at kunne få ægtefælle/forældre til at forsørge dem i længere tid?
Eller om at ingeniørerne for enhver pris må undgå at have haft titlen "arbejdsløs"?
tilføjet af

Pointen

er, at det ikke betyder noget for, om man bliver ledig, om man har været 5 eller 7 år om uddannelsen. Det, der betyder noget, er, om man har relevante erfaringer fra studiejobs ell. lign.
Så hvis man kan skaffe relevante erfaringer og få økonomien til at løbe rundt, kan man da godt overveje, om det er en supergod ide at ræse gennem studiet og dimittere midt i en finanskrise.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.