SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
6tilføjet af Anonym
Breaking - Efterlønnen væk i 2024
Så kommer regeringens plan til at fjerne efterlønnen.
Fra 2014 begynder afvilingen, hvor den afskæres med 6 mdr. hvert halve år, så den er helt væk i 2024. http://politiken.dk/politik/ECE1168022/se-her-hvornaar-du-kan-gaa-paa-efterloen/
Dette er bedre end intet, men desværre ikke nok.
Men det er fint, at regeringen nu begynder den reformdagsorden, som skal sikre den danske økonomi.
En afskaffelse af efterlønnen, er anbefalet af alle førende økonomer, som en betingelse for at bevare velfærden i landet. Alternativet er massive nedskæringer på ældrepleje, sygehuse og skoler.
tilføjet af 1-2-3
eller
citat.: "Alternativet er massive nedskæringer på ældrepleje, sygehuse og skoler."
eller at de riges - allerede planlagte - skattelettelser skal rulles tilbage
1-2-3
tilføjet af Anonym
Skal dem der arbejde betale mere i skat ?
Så kan man ligeså godt hæve efterlønsbidraget.
Det ændrer dog ikke på, at så mangler der folk til at besætte stillingerne, når ældrebølgen rammer Danmark. Mon DF går med til at der skal importeres 100.000 udlændinge?
Jeg troede skattegrænserne var fastfrosset til 2+13 hvilket effektivt er en periode med skattestigning, samtidigt med at der bliver øget beskatning på goder ved ansættelse så som julegaver etc?
tilføjet af BKI
økonomer
Betegnelsen økonom (af græsk oikonomos, egl. "husholder") dækker over flere forskellige uddannelser og flere forskellige job.
Betegnelsen økonom anvendes om dem der arbejder med økonomiske opgaver uanset niveau, men især om dem der har en faglig eller videnskabelig uddannelse i faget.
Nogle økonomer er uddannet på universitet eller handelshøjskole. På universitet som bachelor, kandidat (cand.polit. / cand.oecon.), PhD eller Dr. og på handelshøjskole som HA, HD, cand.merc., PhD eller Dr.
Uddannelserne i økonomi berører som regel hele fagets område, men universitetsuddannelserne lægger traditionelt mest vægt på området nationaløkonomi, mens handelshøjskolerne prioriterer de fag, der vedrører virksomhedsøkonomi (driftsøkonomi). Universitetsuddannelserne i driftsøkonomi har typisk et lidt større teoretisk indslag end de tilsvarende på handelshøjskolerne, som måske er lidt mere orienterede mod den direkte praktiske anvendelighed. Med alle forbehold kan der måske drages en parallel til forskellen på en fysiker og en ingeniør.
I Danmark er akademisk uddannede økonomer ofte medlem af DJØF eller Civiløkonomerne.
Økonom er ikke en beskyttet titel, og det at være økonom betyder derfor heller ikke det store!
Hele efterlønsdiskusionen er en holdningsbaseret diskution der vil altid være økonomer der siger for og imod, det handler sig om grundigheden i udregningen og rigtigheden af antagelserne i en spåning af fremtiden. Uheldigvis er der en mangel på Orakler i vores dage.
tilføjet af 1-2-3
topskattelettelserne
... de er jo planlagt - men udskudt som følge af genopretningspakken....
1-2-3