Bulgarsk Baklava
Indgredienser:
Filodej
100g fint hakkede valnødder
vaniljesukker
Smør
1 æg
Sukkerlage:
200g sukker
2dl vand
1 spsk citrosaft
1 spsk Cognac (kan undlades)
Filodej:
5 dl hvedemel
5 spsk (madolie)
2½ dl vand
en smule salt
2 spsk eddike
------------------------------------------------
Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag). Se opskrifte på filodej længere nede.
Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.
Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.
Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.
---------------------------------------------
Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).
Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.
----------------------------------------------
Filodej:
gem lidt af melen, til at rulle dejen ud på og bland resten sammen, ælt grundig og form dejen til en kugle, lad dejen stå koldt i en time, på en overflade godt med mel, rul nu dejen ud, til en så flad tykkelse som ønsket..
Velbekommen
Filodej
100g fint hakkede valnødder
vaniljesukker
Smør
1 æg
Sukkerlage:
200g sukker
2dl vand
1 spsk citrosaft
1 spsk Cognac (kan undlades)
Filodej:
5 dl hvedemel
5 spsk (madolie)
2½ dl vand
en smule salt
2 spsk eddike
------------------------------------------------
Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag). Se opskrifte på filodej længere nede.
Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.
Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.
Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.
---------------------------------------------
Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).
Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.
----------------------------------------------
Filodej:
gem lidt af melen, til at rulle dejen ud på og bland resten sammen, ælt grundig og form dejen til en kugle, lad dejen stå koldt i en time, på en overflade godt med mel, rul nu dejen ud, til en så flad tykkelse som ønsket..
Velbekommen