Igår i TV-avisen sprang der en bombe for alle dyrevenner og alle, som elsker godt kød. EU vil forbyde landmænd at lade sine slagtekvæg skyde på marken. I stedet skal man stresse dyrene maksimalt ved at få dem op i en lastbil, en situation de slet ikke kender og selvfølgelig er meget bange for. Det stresser kødet og derfor er meget kød sejt og "senet". De gode slagtemestre kan ved at presse med en finger på kødet fortælle, hvilket dyr, der er skudt på marken uden stress og hvilket der har været igennem den meget stressende behandling med at blive læsset på en lastbil, fragtet gennem landskabet og ført ind i et slagteri, hvor dyret får lugten af angst og død i næseborene, inden det endeligt får fred. Nu må dyrevenner og de danskere, som kan lide godt kød, komme på banen og kæmpe imod denne lov, som man siger er effektiv fra 1. januar 2006, altså allerede om et halvt år!!Lad os få gang i debatten, skal al kød være stresset, senet og sejt?? Og hvor er dyrevelfærden, som jo ellers påstås at være i højsædet??
tilføjet af mandaabenraa
Dyre ven - ja hvad kan man gøre ved det ....
Dyrene skal behandles på en rimelig måde , men hvad kan man gøre for at få forholdene iorden , og der er dyrevelfærd. Der er mange mennesker i Danmark og mange andre lande , der er ligeglade med dyrenes trivsel. www.wspa.dk får sommetider nogle penge fra mig , men jeg kan da ikke gøre noget ved problemerne selv. Er der noget som ikke er som det skal være , burde der være straffe som er meget effektive . Sommetider kan man se på dyrene at de tænker , hvordan kan I mennesker da være så onde ved os.
tilføjet af Thomsen1
Sådan er det også med mennesker
Det samme sker præcis for de mennesker, der sidder rundt om i verden på diverse dødsgange. De bliver stressede og urolige over ikke at vide hvornår der skal gøres en ende på deres liv. Det ville være bedre at skyde dem på stedet - altså når dommen er faldet.
tilføjet af britzen
Hvad men gulerøderne ?
Den måde vi behandler dyr på, er ikke ny, man har vidst det i mange år -
Det gør det ikke bedre, at der stadig ikke gøres noget ved det -
Men dyrene er industri og ren salgsvarer, det er grunden -
Men jeg vil da være glad, hvis flere ville sige fra overfor, at støtte denne industri, for kun på den måde vil det blive en dårlig forretning for producenterne -
Dvs. vi har alle et ansvar for, hvad vi støtter -
Køber vi det : støtter vi det -
køber vi det ikke . støtter vi det ikke -
Så enkelt er det -
Har faktisk aldrig hørt om grøntsager med stress, kun hvis de ikke fik vand -
Sommerhilsner
guller
tilføjet af Anonym
ingen interesse for kødkvalitet og dyrevelfærd
med den smule debat, mit indlæg har afstedkommet, kan det tydeligt ses, at der ingen interesse er for dyrevelfærd og god kødkvalitet. Kød er noget man køber i supermarkedet, det er de udtjente malkekøer, som har tjent deres liv som malkekvæg og istedet for at blive aflivet, så istedet bliver slagtet og den sidste økonomi presset ud af den til ejeren. Hvorimod de kødkvæg vi producerer i Danmark nu skal fjernes fra markedet, så de store mælkeproducenter helt kan overtage markedet. Forbrugerens synspunkt, tja, kød kommer fra kølemontrene - og det billigste er det bedste - og hvad kan forbrugeren iøvrigt gøre ved det. Dyrevelfærd?? Det er noget vi snakker om, når vi har set fjernsyn med mishandlede dyr, stressede dyr!! Dyrevelfærd får vi lige noget af vores frokostpause til at gå med!! Ellers ??
Prøv at lægge mærke til diskussionen omkring "Hvordan smager modermælk?" - Det vil alle være med til at debattere, men det der går ud over vores sundhed?? Nej, seriøs debat, det er en mangelvare - man er for overfladisk! Det er ren ØV, men desværre....