12tilføjet af

Eva Trio stegepande

Jeg købte for 2½ år siden en Eva Trio stegepande og nu slipper teflonen så panden er en sand bombekarter. Jeg gik så ned hvor den blev købt og der fik jeg den besked at den havde været udsat for for høj varme. HALLO en stegepande hvor man tørsteger. Er det mig der er helt gal på den eller bliver en pande man tør steger på ikke varm!!!! Jeg føler mig godt til grin og siger Aldrig mere Eva Trio kogegrejer der andre der har været udsat for det samme problem??
tilføjet af

Stegepande med belægning

En stegepande med belægning må ALDRIG få mere end 3/4 varme. Det vil sige, er 6 max på dit komfur, ja, så må du max varme panden op på 4, ellers brænder du belægningen af... HAr du brug for at varme din pande mere op, ja så må du investere i en støbejerns pande... Der kan du få den høje varme du åbenbart har brugt...
tilføjet af

Ikke for høj varme!

Det er altså rigtigt nok at du ikke må skrue op for fuld varme på en teflon pande. Det kan den ikke tåle...Iøvrigt står det altså i den brugsanvisning du selvfølgelig HAR læst. (Nårh nej der er jo nogen der ikke mener man behøver at læse vejledning til en pande)
Du kan godt tørstege på den alligevel. Generelt synes jeg faktisk belægningen holder ganske godt. Jeg har både eva trio jeg har haft i 6-7 og noget der kun er 2 år gammelt og belægningen holder fint.
Jeg kan selvfølgelig ikke vide om de har taget fejl i forretningen, om der er en fabrikationsfejl på din pande eller om den ER blevet misligeholdt. Men du kan sagtens ødelægge en pande med for høj varme!
tilføjet af

Teflonpander får aldrig...

...samme stegekvalitet som en støbejernspande - netop på grund af at de ikke kan tåle topvarme. Til gengæld er de jo unægteligt lettere at gøre rene. Så der er et personligt valg her - lettere rengøring eller stegekvalitet.
Det har iøvrigt også betydning for teflonpandens levetid, hvordan du rengør den. Teflonpanden skal ALTID vaskes i sulfo for at bevare sliplet-evnen, mens støbejernspanden ALDRIG må komme i nærheden af sæbe.
At din pandes belægning skaller af, betyder ikke at du nødvendigvis skal kassere den. Skulle du komme til at spise en teflon-snip, så sker der ikke noget ved det. Det er ikke giftigt og forsvinder via den naturlige affaldsaftømning - uden dog at give den proces en gavnlig sliplet-effekt...;o)
tilføjet af

Enig...

Enig enig...man sandelig godt smage forskel på en god bøf stegt på en støbejernspande...gerne m grill i forhold til en teflonpande hvor kødet nærmest bliver kogt istedet...

Uhm kan næsten dufte bøffen.. :-D
tilføjet af

varme

Ja jeg ved godt at panden ikke må blive for varm og det mener jeg heller ikke den har været. Nå men nu er den skiftet til en anden slags og så å jeg håbe at den kan holde til mit stegeri :-) Jeg blev bare rigtig øv over det for jeg mener at jeg har passet godt på min pande.
tilføjet af

hvordan gøres en støbejerns pande

korrekt ren.
Jeg har en som jeg altid gør ren i sulfo, men det hele hænger så også fat i den især frikadeller
tilføjet af

Du skal bruge varmt...

...vand, børste, grydesvamp og knofedt - ALDRIG sulfo.
Ved jævnlig brug vil din støbejernspande bibeholde en naturlig olieret overflade, som - sammen med høj varme som udgangspunkt - får dine stegeemner til at slippe lettere.
Er panden tørret ind, så gnid den med lidt madolie.
tilføjet af

tusind tak

Det vil jeg ha i min hukommelse resten af mit liv!
Tak
tilføjet af

bytteret

Har prøvet det samme. Ringede til producenten og fik en ny pande.
tilføjet af

Rengøring af støbejerns stegepande

Den nemmeste måde at rengøre en støbejernspande på er at fylde panden ½ op med vand og komme en til 2 spsk soda i - lad det koge 5 min brug evt børste til sider. Skyl af med vand. Problemer med at kød mm hænger i er løst - ps. pas på - især øjne - soda i vand er stærkt ætsende. (Gl. husråd)
tilføjet af

sæbespån

vask aldrig støbejern med sulfo brug kun sæbespån hvis de er meget snavsede så kom lidt salmiak i sæbevandet
tilføjet af

dårlig vejledning

Hej
Jeg har haft stået i forretning i over 2 år inspiration og imerco. Og jeg har solgt mange af eva's pander og gryder......hvis man ikke få den rigtige vejledning ja så kan man sagtens få ødelagt sin pande hurtigt uden man er skyld i det selv.
alle pander der har belægning må ikke få for høj varme især på inductions. induction må højst komme op på 5-6 stykker hvis den går op til 9 og hvis den kun har til 6 ja så kun omkring de 3, man lader den opvarme still og roligt istedent for. og panden skal altid vakses af i sæbe for at fjerne reste af æggehvider fra maden. de må ikke komme i opvaskeren og du må aldrig brugen sæben fra en opvasker. der må ikke bruges gafler og knive de laver hul i belægningen og helst slet ikke metal redskaber. og så anbefalder man selvom det hedder at tørstege at man kommer et par dråber på panden få at den ikke står og steger uden kød for det kan de ikke tåle. og sidst men ikke mindst vil jeg hellere anbefalde dig le creuset der er livsgaranti på deres gryder og pander. håber du finder en som passer til dit behov. og en anden ting du kan se når din pande er ved at dø.....den vil blive brunrød i bunden altså på stålet og brunsort på belægningen. for det super trist at give så mange penge og så lo.... går i stykker.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.