hvad er sundest og hvad feder mindst fisk eller kylling?
og feder kylling og and lige meget? (fordi de begge er fugle)
tilføjet af miagammelgaard
hmm
and er generelt en fed fugl, hvor kylling er mager... hvad fisk angår findes der både mager og fed fisk... så du skal ind og se på det sådan
Fjærkræ: fed og mager forefindes
Fisk: fed og mager forefindes..
så google det enkelte dyr /art og så find ud af den du nu lige står og tænker på..
men husk... nogle fede fisk er også sunde pga. dens fedtsyre
tilføjet af chinc
Kommer an på så meget
Som udgangspunkt feder fjerkræ ikke specielt meget, så længe man holder sig fra skindet.
Hvad angår fisk, så kommer det an på hvad for fisk du spiser. Fisk som laks er meget fede. Det er ikke noget der bør fede, hvis man spiser fornuftigt, men hvis man kun lever af laks og lignende fede fisk, så er det nok rimelig usundt.
Ellers kan man bruge torsk, rødspætte osv. Det er ikke fede fisk.
Hvis man gerne vil spise sundt, kunne det faktisk være smart at holde sig til fisk og fjerkræ, hvad angår kød.
tilføjet af Upssa
fede fisk er de sundeste
🙂...
tilføjet af kykokok
fede fisk som laks er bedst
fordi de indeholder de rigtige sunde fedtsyrer.
and er meget fed, og skal kun spises til jul, men pas på, mange butikker sælger ænder der er flere år gamle.
de sælger også såkaldte friskslagtede ænder, men det er løgn, det er frosne ænder de har tøet op.
når du ser på en and, så se på om fedtet er helt hvidt, og ikke gulligt, for så er det en gammel and.
kylling er ok, men det er skindet der feder, og det er jo det der smager godt, efter stegningen.
køb aldrig marineret kylling, da de netop er marineret for at dække over en evt dårlig lugt, smag.
det gælder for al slags kød, også kalkun, svinekoteletter og fisk.
køb aldrig panerede fisk, de er dobbelt panerede, så der er mere rasp på, end der er fisk.
ved køb af fisk, se efter at øjnene er blanke, og at gællerne er helt røde, det er tegn på friske fisk.
hvis fisken mangler hovedet, så undgå at købe den. genfrys aldrig fisk, fisk kan indeholde orm, som dør ved frysning, men man kan aldrig være forsigtig nok.
de fisk der bruges til japanske__i forget the name, sorry, men fiskene skal været frosset mindst 24 timer inden de må bruges, grundet omtalte orm, men nogle butikker snyder.
Man kan altså også blive for paranoid...
Hvis du bliver overvægtig af at spise and på andre tider end til jul, kunne det også være at du skulle kigge lidt nærmere på din kost.