Hej SOL'ister
Jeg mangler en opskrift skåret ud i pap, om hvorledes man laver fondue, lige fra hvordan man gør gryden klar til det, til hvad fedtstof der skal i og hvordan det varmes op, til hvad man kan lave og spise til det. Jeg håber der er nogen herinde der sidder med svaret :-D
Tusind tak ; miss marple
tilføjet af denandengamle
Når du siger fedtstof
så er der altså ikke tale om rødvins eller bouillons fondue, vel?
Du køber enten vindruekerne eller majsolie (det er min smag, for jeg synes disse to olier er mest neutrale).
Olien varmer du op i en almindelig gryde (ikke fonduegryden) på komfuret - og når det er varmt, men IKKE kogende, hælder du det over i fonduegryden.
Husk at regulere varmen på brænderen under fonduegryden, så olien holdes på kogepunktet uden at den sprøjter.
Du kan sådan set stege/koge alt i fonduen, men kødet skal være rigtig god kvalitet - det være sig oksekød, svinekød eller andet.
Jeg bruger gerne culottesteg skåret ud i terninger på ca.3x3 cm, eller andet godt oksekød der er på tilbud, cocktailpølser som du vikler baconskiver omkring, paneret blomkål, nakkefilet skåret i tern på samme måde som oksekød.
Der findes utal af saucer til fondue - opskrifterne kan du google dig frem til, da jeg ikke har nogen anelse om hvad du kan lide.
Vi spiser blot flute og salat til - og drikker en god rødvin, for ikke at forglemme.
Fondue er vores yndligsspise - men husk at sætte fonduen på en voksdug eller andet, som er lige til at tørre af, da de fleste uvægerligt kommer til at spilde olie på dugen.
Håber det er svar nok - ellers må du skrive igen.
tilføjet af drudeheksehyl
hyggelig
mad,det fondue.Og forarbejdet kan du gøre,før der er gæster.Jeg vil anbefale dig at bruge gammelsdags palmin som fedtstof( det sprøjter ikke,som olie kan gøre det.Smelt palminen over komfuret,når det "syder" om en tændstik er det klar til at sætte på bordet.
Du kan lave meget lækkert tilbehør,men sørg endelig for at det er en fin kvalitet kød.Synes at mørbraden er bedst,både okse og svinemørbrad.
tilføjet af popo
fondue
hej sådan her gør vi.
Skær kødet store terninger på ca. 2 cm.
Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld olien i fonduegryden og sæt den på rechauden.
Sæt et stykke kød på fonduegaflen og stil den ned i den varme olie. Stegetiden afhænger af, hvor rødt kødet skal være.
Tag kødet af fonduegaflen og krydr med salt og peber eller dyp kødet i saucen.
Som tilbehør kan man vælge en til flere saucer, dip, salater og brød.
Tips:
Man kan bruge andet lkød, fx lammefilet, svinemørbrad, kylling- eller kalkunbryst.