4tilføjet af

Fransk provins: Limousin

Hej der ude!
Er lige i gang med dette der projekt om den franske provins Limousin, og har lidt svaert ved at finde oplysninger om den, saa ville lige hoere om der er nogle der kan hjaelpe?
Paa forhaand tak !
Hvis i har en god side jeg kan kigge paa,
Hvad er speciel ved Limousin, mad, toej, og hvorfor er det en provins?
Hilsen studerende :)
tilføjet af

et par links

Prøv
www.info-limousin.com (generelle informationer)
www.tourismelimousin.com/fr (turistrådets side)
og endelig
fr.wikipedia.org/wiki/Limousin (den franske version af wikipidea)
tilføjet af

links

De er specielt kendt for deres gode oksekød - de røde køer. Desuden laver de procelæn (både til elektronik industrien også da man bruger porcelæn til isolering af komponenter og dekorativt porcelæn) og egetræsfade til vinlagring. Som alle andre regioner i Frankrig har de deres særlige oste - specielt gedeoste.
På fransk:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Limousin
http://www.lagrandecuisine.com/chef/dossiers/divers/limousin.htm
på engelsk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Limousin_%28r%C3%A9gion%29
Nogle billeder
http://www.punchstock.com/stock_photography/authorsimage/cd_2800088.html
Du kan sikkert finde mere hvis du bruger google.
God arbejdslyst :-)
tilføjet af

limousin

Hej
Har lige været i limousin området og kan bidrage med forskellige info omkring området så hvis det har interesse så er vores mail adresse post@godt-koed.dk
tilføjet af

Hvis det har interesse

„Egetræ er det ideelle materiale til lagring af vore vine,“ siger Bob, der er direktør for en californisk vingård. Under en rundvisning på stedet fortsætter han: „Eg er den eneste træsort der ikke blot har den hårdhed der kræves til solide fade, men også kan forbedre vinens aroma.“ Idet han peger på rækkerne af fade, forklarer han: „Under fadlagringen fungerer fadet som en lunge. Langsomt trænger der luft gennem træet og ilter vinen. Denne proces stabiliserer vinens farve og blødgør aromaen. Samtidig siver alkohol og vand ud gennem fadet og fordamper i atmosfæren. Resterne af gæren lægger sig som bundfald, og sukkerstoffer og garvesyre fra egetræet bliver langsomt optaget i vinen som karakteristiske aromastoffer. Afhængig af den stil vinen skal have, lagres indholdet i fadet i halvandet år eller længere før det bliver tappet på flasker.“
Bob fortsætter: „Vinfade har en begrænset levetid. Nogle af vore fineste vine lagrer vi udelukkende på nye fade, for når fadet har været brugt én gang, er de fleste aromastoffer trukket ud af træet. Fadene kan bruges flere gange, men på et tidspunkt risikerer man at de begynder at afgive uønskede aromastoffer til vinen.“
Egetræets voksested har betydning. Om det fortæller Bob: „Hvideg der kommer fra jordbunden i det franske landskab Limousin, afgiver andre aromastoffer end hvideg fra Missouri i USA.“ Hvad skyldes forskellen? „Blandt andet jordbundens sammensætning, vejret og skovens alder. Egetræets virkning på vinen afhænger desuden af den måde træet er tørret på. De bedste vinfade laves udelukkende af lufttørret træ.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.