Hej,
Er der een der ved ... Hvorlænge mit hj. lavede marcipankonfekt er holdbart i Køleskab?
(marcipan med div. fyld overtrukket m. choko)
Kan det egentlig fryses?
Venlig hilsen og tak
Anita
tilføjet af manden1
Du kan bare
Komme her med det, hvis du har for meget, så er det holdbart 1 dag🙂🙂
tilføjet af hmm..
svaret er ikke konstruktivt...
men det vidste du jo godt,
god jul alligevel..!
tilføjet af dulkis
Det bliver ikke godt af at blive frosset
- Jeg kunne forestille mig holdbarheden er kort, da der vel ikke er konserveringsmidler udover måske alkohol i? Jeg har aldrig prøvet at ramme udløbsdatoen på hjemmelavet konfekt, men er der endelig et stykke, der har fået lov at ligge og putte sig, så synes jeg ikke det er interessant mere en 8 dage efter produktionsdato.
tilføjet af Onkel tom.
Du er ikke så god.
Din marcipankonfekt med fyld og chokolade, har det ikke ret godt i et køleskab, og fryseren er endnu dårlige til det. Køleskabet gråner dit chokolade, det kan stadig spises, men smagen er ikke helt så god.
Hvis du har haft en rigtig god hygiejne i dit køkken da du lavede det, så kan det holde i ca. 3 uger, derefter begynder det at tørre ud, og er ikke så spændende mere.
Jeg har haft en kone der arbejdede i en chokolade forretning, og de dækkede bare chokoladen til om aftenen, med lidt plastic hen over det, og det var altid fint. Det var "hjemmelavet" chokolade, men de havde aldrig mere end til lidt mere end en uge, så fik de "friske" varer hjem.
tilføjet af kon_ditor
marcipan er desværre et
vidt begreb.
noget er lavet af rigtige mandler, og noget er lavet af kernerne fra abrikoser, som absolot ikke har noget at gøre med marcipan.
desuden findes der også mange andre _falske_ varer, men det er en længere historie.
køb kun odense mandel marcipan, det findes i forskellige udgaver, alt efter hvad det skal bruges til.
desuden skal du huske at riste marcipanen i en jerngryde, du skal røre konstant, den skal som sagt kun ristes, dette fremhæver den ægte smag af marcipan.
ellers skriver onkel tom det rigtige, du må aldrig opbevare hverken marcipan eller chokolade i køleskabet, det bliver gråt, og mister smag og konsistens.
tilføjet af hmm..
Tak for jeres svar
nu ved jeg en del mere! Rigtig god jul !
tilføjet af Wicky
Nej
Konfekt kan ikke fryses pga sukker i marcipan det vil krystalisere.
Men skal marcipanen derimod bruges i kage kan den fryses og holdbarheden kan forlænges i over 1 år.