9tilføjet af

Grillmad er farligt:

Jf. et BBC program, jeg for nylig har set, er det forbundet med livsfare at grille.
Det skyldes, at temperaturen, og den træsort, om hvilken der grilles, ikke altid er optimal, og at kræftfremkallende gasser ikke forbrændes, som de ellers ville, ved højere temperaturer.
Dette indebærer, at disse gasser sætter sig i kødet, og gør det livsfarligt at spise.
Udover dette, var det også noget om, at kødet på overfladen blev sort, hvilket i sig selv gav et canserfremkalende stof "brankning", noget i den retning.
Så jeg koger, hvad koges skal, og griller kun på gassgrill med lavasten, og ellers på en teflon-grillpande, uden fedtsof, der feder og giver blodpropper, åreforkalkning og forhøjet blodtryk.
Birgitte Salopolan
tilføjet af

hvor

lyder du godt nok sund
tilføjet af

nå nå...

Sådan er der jo så meget. Snart er det jo også farligt at trække vejret. Men det med at brændt mad kan give kræft har jeg hørt, og spiser heller ikke sådan noget. Men nu er jeg i det hele taget heller ikke den mest grillende person i verden.
tilføjet af

Man bør skelne imellem

"farligt" og "usundt".
Farligt er noget der sker nu og her... en brand, eksplosion, ulykke osv. Altså ville det være farligt at grille hvis grillen eksploderede eller hvis man umiddelbart efter at have spist tog skade af maden.
Usundt er gældende over en længere periode, som f.eks kræft eller andre sygdomme. Det kunne også være fedme af grillmaden.
Journalisterne elsker ordet "farligt" og bruger det i flæng, men ofte er det brugt forkert.
tilføjet af

Og det er farligt

at spise fedt, og det er farligt at drikke, og kulhydrater skader.
Som man siger "alt med måde". Det gælder for alt ting, da der ikke er noget som helst der er sundt i for store mængder.
Selv vand er skadeligt hvis man drikker for store mængder af det dagligt, da ens nyre ikke kan følge med...
Desuden er det en gammel nyhed at det sorte på kødet er skadeligt.
tilføjet af

helt enig chinci

alt med måde, vi skal passe på ikke at blive vores egen slave. Der er så meget der er farligt i dag, så hvis man nu bare gør tingene med mde, så kan man ihvertfald ikke bebrejde sig selv det bagefter :0) Man SKAL jo også have lov at leve :0)
tilføjet af

Vil det sige

at når jeg læser kemikalieetiketter med ordlyden: "farlige ved indånding...", "farlig ved hudkontakt...", ovs. så er det altså noget som vil ske her og nu. Tror næppe.
tilføjet af

Det er også

forkert, hvis der hentydes til en langsigtet virkning. Men tit er det sådan med kemikalier at man "går ud", hvis man indtager kun få mængder af stoffet i en kort periode. Kommer selvfølgelig an på hvad det er og hvor meget. Men ellers bruges på kemikalier også ordlyden:
R48 Alvorlig sundhedsfare ved længere tids påvirkning.
R49 Kan fremkalde kræft ved indånding
Osv. så mon ikke de har styr på begreberne!
tilføjet af

Åhhh for fanden da

må man nu heller ikke spise grillmad.
Nu er det så sjældent at der er vejr til at grille her i landet, så når chancen er der, så skal der altså grilles.
Men nej. Branket kød, giftige gasser fra grillen, vin med sulfitter i til maden, som man iøvrigt kun må få 21 genstande af om ugen, salat med nitrit og pesticidrester, hvidløgsmør med mættede fedtsyrer på flutes'ene, som er hvidt brød med dårlige kulhydrater som man bliver tyk af, for slet ikke at tale om solens farlige UV-stråler når man sidder derude under åben himmel. Har nogle da heller ikke overvejet den forfærdelige risiko der er ved at sidde ved havebordet som en fugl måske har skidt på, hele selskabet kunne jo gå hen og få fugleinfluenza og skvatte døde om inden bøfferne på grillen er færdige.
Åhhh ak og ve hvad skal der dog blive af os allesammen.
Vi må straks gå i panik!!! KOM SÅ...GÅ I PANIK!!! NU!!!!
tilføjet af

Næh du!

Ved du hvad??!?
Jeg synes en sommeraften med grill og rødvin lyder som top-livskvalitet. Og det er hammer-sundt!
God sommer til jer alle!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.