Hej Anklager.
Hvor meget kender du til historie?
Den vestlige verdens frihedsrettigheder er ikke vokset ud af "menneskerettighederne".
"Menneskerettighederne" er vokset ud af den vestlige verdens frihedsrettigheder!
Anklageren skrev:
"mange af menneskerettighederne er skrevet ind i grundloven".
Jeg forstår godt hvad du mener, Anklager. Det er ikke for at være
ordkløver, men "menneskerettighederne" opstod i den vestlige verden i tiden efter 2. verdenskrig, officielt blev de "erklæret" 10. december 1948. På dette tidspunkt havde vi som bekendt i Danmark allerede grundloven, med alle dens rettigheder. I andre vestlige lande var der tilsvarende. Der er altså ikke tale om at "menneskerettighederne" har skabt de frihedsrettigheder vi har i den vestlige verden.
Det er omvendt! USA's forfatning er et eksempel på tidlige borgerlige frihedsrettigheder, fra før begrebet "menneskerettigheder" overhovedet var opfundet.
Jeg vi derfor
hellere fokusere på det jeg egentlig ønsker, nemlig borgerlige rettigheder, herunder frihedsrettigheder,
frem for biproduktet "menneskerettigheder".
Jeg ved ikke om jeg har været tydelig nok, men jeg vil gerne slå fast, at jeg er tilhænger af åndsfrihed. Med åndsfrihed mener jeg friheden til at tænke nye tanker og beholde eksisterende, efter individets egen vilje. Hvis staten først begynder at udøve
tankekontrol, som i fiktionen "1984" (af George Orwell), eller som i et religiøst diktatur, så er vi alle i knibe. Virkelig. For alvor.
Dernæst: et naturligt barn af åndsfriheden er ytringsfriheden - friheden til at udtrykke sig i skrift, tale og karikaturtegninger (af f.eks. religiøse historiske personer). Hvis vi mister ytringsfriheden, så er vi slaver. Lad os derfor bruge ytringsfriheden, ellers mister vi den! Hermed en opfordring (20. maj: hvad sker der der?).
Så kommer vi til tredje række: foreningsfrihed, retten til at mødes (for at demonstrere) og så videre. Også alt sammen vigtigt.
Men hvis vi bliver slaver af "menneskerettighederne", så risikerer vi at miste retten til at forsvare os selv. Og der er jo ikke andre der gør det (altså: forsvare os). Så lad os holde fokus det rette sted: at varetage egne interesser og alle de gode ting i grundloven.
Ieet har iøvrigt et godt eksempel længere nede i tråden, der viser, at vi naturligvis ikke skal erstatte sund fornuft med "menneskerettigheder".
Der var også et andet eksempel med en somali-medborger, der på grund af "menneskerettigheder" ikke lige umiddelart kunne udvises, selvom han havde voldtaget en mindreårig pige.
http://danskernesparti.dk/archives/4366
I sådant et tilfælde vil jeg selvfølgelig blæse på menneskerettighederne! Vores egen sikkerhed er naturligvis vigtigere.
De "nye statsborgere": Mange af dem mener jeg faktisk, at vi skal sende hjem igen og sige "tak for lån". Men nogle af dem kan vel godt få lov at blive. De som kan blive, bør nyde "lighed for loven", som juristerne kalder det. Det synes jeg er et godt princip. Jeg går ud fra, at jeg hermed har svaret på dette spørgsmål:
Anklageren skrev:
"Man kan også nemt forstå dit oplæg sådan, at de mange nye statsborgere ikke skal have de samme rettigheder som de gamle statsborgere, men jeg tager måske fejl?"
Så det er en lidt broget problemstilling, det er svært at forklare det kortfattet.
Hilsen
Rollo.
PS: der er også andre rettigheder, som jeg mener er vigtige, f.eks. retten til at være i fred inden for egne enemærker.
Frihed er ikke det samme som fred. Men det gemmer jeg til en anden gang, ellers bliver debatten for lang.