- dumt spørgsmål, tænker du måske, de består da af løg!
Gør de nu også det...
I et svagt øjeblik kom jeg til at love Lille Grå, at vi skal have hjemmelavede
hotdogs her i week-enden. Afsted til min lokale Netto og købe de nødvendige
bestanddele til denne lækre menu 😉
Vel hjemme med varerne, sætter jeg kaffe over, og mens jeg venter på at den bliver
færdig, læser jeg bag på posen med "Salatmesterens ristede løg":
Ingredienser: Palmeolie, hvedemel, 25% løg, salt.
Altså kun en fjerdedel løg. Burde varen så ikke hedde:
"Friturestegt hvedemel, tilsat løg" -? eller
"Hvedemel stegt i palmeolie, med løg" -?
🙁
En vare bør vel kaldes det, som der er mest af i indholdet -??
tilføjet af fruppe
Også kål
Hjemmeristede løg vil aldrig se så tillokkende ud alligevel
Du har vel så også læst hvad "hotdogpølserne" er lavet af.
Never mind, bliver jeg lækkersulten bestiller jeg min hotdog med kun sennep og rå løg.
tilføjet af Zeen
pølser
tja, men hotdogpølser /røde pølser kaldes jo bare pølser, hvad end der er i.
Navnet er jo ikke misvisende, som her med løgene. - Det skulle da lige være
i enanden slags pølse: kødpølse - der vist i mange tilfælde aldrig har set
skyggen af kød 😃
tilføjet af anonym
ristet løg
det får man af den elektriske stol......😃
tilføjet af fruppe
Kan der være noget om
😃😃😃
tilføjet af Africa suck´s
Derfor jeg ikke spiser andet
End kyllingpølser...HVIS jeg endelig skal have pølser... 😉
tilføjet af Africa suck´s
Hmm...
fed joke... 😃
tilføjet af Kahelleriklipasta
Snittede hvidkål!
Jeg har læst at man en overgang brugte snittede hvidkål og aroma og ristede og solgte som ristede løg.
tilføjet af med løg på
Løg og fedtstof
Adrrrrrr....
tilføjet af dionlarsen
Ikke nødvendigvis
Varen er jo ristede løg, og selvom løgene suger meget af planteolien til sig, ja så er de jo stadig løg.
Men jeg løb da hurtigt ud og kiggede på mine ristede løg fra COOP, hvor ingredienslisten siger "240 gr. rå løg pr. 100 gr. stegte". Der står selvfølgelig ikke hvor meget mel og olie der er brugt. Men der er 40 gr fedt pr. 100 gr. Men det skal man nok ikke tænke nærmere over :-)
Hvilket leder mig over på en anden lille detajle, hvis man diskuterer discountvarer frem for "mærkevarer". Jeg har ihvertfald bemærket engang at det billige rødkål i glas var farvet hvidkål. Men ingredienslisten sagde jo også bare "kål". Så man skal holde godt øje engang imellem. Ikke fordi jeg ikke vil spise farvet hvidkål, men der er forskel på dyrt og billigt. Nogle gange ;-)
tilføjet af Annia2
typisk COOP
at skrive det på den måde, som lyder "flottest" og sundest. man kan sige, at dem fra netto ikke skjuler sandheden, hvor imod coop ikke skriver hvor meget mel + olie der er benyttet. Lur mig, om ikke der også her er mere mel og olie end løg.
Mht til discount vs mærkevarer, så er der talrige eksempler på, at varerne faktisk kommer fra samme portion i den samme fabrik. F.eks. salater: kartoffelsalat, rejesalat, hønsesalat osv. Indholdet er det samme, kun mærkatet og navnet på emballagen er forskellig - og ikke mindst PRISEN.
Vi forbrugere bliver snydt og narret uanset hvor godt vi ser os for. Producenterne skal nok vide at formulere de rigtige vendinger ang. indholdet, samt lave de mest indbydende etiketter og reklamer.
tilføjet af Flødevarestyrelsen
Vi er nødt til at tænke på landmændene
de får større udbytte af hvede end af løg og mejetærskeren bliver mere snavset når den skal høste løg.