SuperDebat.dk > Computer & Internet > Fri debat: Computer/Internet
7tilføjet af ano
hvad er overclocking?
hvad er overclocking?
vil meget gerne vide mere..
tilføjet af Helpo
pc-styring
Det betyder kort sagt bare at du piller ved din pc, og får den til at yde mere end hvad sundt er...
tilføjet af ano
ok?
hvad mener du helt præsist? er det noget der gavner eller?
hvis det gavner kunne jeg godt tænke mig at vide mere, nogle links måske?
tilføjet af Christian
Overclockning er....
Du kan overclocke flere forskellige enheder i din pc. Du kan fx overclocke CPU'en. Havde engang en gammel Celeron 333 MHz som jeg havde overclocket til 416 MHz. Du kan også overclocke dit grafikkort.
Det kan vel samlignes med at tune en knallert...
tilføjet af ano
hhhmmm
kan du fortælle lidt mere? give mig nogle links OSV? ellers tak for svar
tilføjet af Christian
...
Her er måske lidt du kan bruge: www.overclocking.dk/litteratur.asp%3Ftype%3Dguide%26id%3D1148+%22hvad+er+overclocking%22&hl=da&lr=lang_da
tilføjet af mester
enkelt
Overcloaking(OC) er at få en processor i en enhed til at køre med en hurtiger hastighed. Det giver selvfølgelig mere varmeudvikling og derfor nedsætter det enhedens levetid, og det stiller større krav til din køling.
Hvis du har en Intel kan du næsten ligeså godt droppe det(hvertfald med de typer Processor fra dem) for når din CPU bliver for varm nedsætter CPU'en selv hastigheden.
tilføjet af Kennet
Hvis man skal prøve at forstå det
- Det med at du tuner den er rigtigt, men er nok ikke noget godt svar til forståelse. Når man snakker om hastigheden på en computer, betyder det hvor mange databhandlinger den kan lave pr. sek. Hvis du f.eks har en 1400 mHz, betyder det at den har 1400.000.000 arbejdsgange pr. sek. Eller " beregninger " En computer kan kun lave en beregning mellem hver arbejdsgang.
Fysisk er det bundkortet i maskine der tvinger processoren, til hver arbejdsgang, og da bundkortet jo passer til flere størrelser processore, kan man bede det om at kører f.eks 1600 arbejdsgange med en 1400 mHz processor, og nu er den clockét til 1600. Problemet er så at hver arbejdsgang afgiver varme, og så bliver den pludselig varmere end før, og er man så uheldig, står systemet så af. Ps. Nu er der også forskel på hvor store mængder data de forskellige processore kan håndtere ved hver arbejdsgang. Man kan sige hvor store bidder den tager pr. gang ( derfor er der andre faktore der spiller ind, du ville ikke kunne få en gammel processor, til at kører som de nye ved at clocke. Yderligere har du også mulighed for at clocke andre steder i computeren end lige på processerens regne del, f.eks også i forhold til harddisk og grafikkort og hukommelsen, da de kører med en anden hastighed end selve processoren. Men prinsippet og årsag er det samme. Jeg vil gætte på at man fra producenternes side, førhen lavede en processor afprøvede den, og alt efter hvor varm den blev, stemplede man den med frekvensen, så der var tale om 1.2.3. sortering, og købte man den hurtigste i serien, var det bare første sortering. Min erfaring med clocking er dårlig, du får et mere ustabilt system, der oftere går ned eller i blå skærm, og foredelene er ikke voldsomme, det er ikke som at få en ny computer. Det er hvis du f.eks spiller et spil meget, som din computer kun lige med nød kan spille, så kan du måske clocke den og få den sidste tand. Det er altså marginaler, og du kan i forbindelse med clocking, støde på meget underlige fejl i forbindelse med alt muligt. Når min cd-brænder laver fejlbrænding for 4. gang, så er jeg sikker på at det ikke er min egen skyld, for jeg er ikke clocket, ellers ville jeg med god ret have troet det var derfor. Man skal virkelig synes, at det er sjovt at rode med computeren, frem for at bruge programmerne, så lad vær, men nu kan du danne dig et indtryk af hvad det er. Mvh Kennet