Hejsa
Vi står og skal holde barnedåb i oktober måned, men der er ingen af os der har særlig meget forstand på vin og jeg vil derfor spørge, om der er nogen her på debatten der kunne komme med nogle gode forslag til menuen, som er følgende:
Forret: Rejecocktail
Hovedret: Enebærrøget forloren vildsvinekam creme kartofler med grønsager og krydderier samt tomatsalat
Dessert: ½ Melon med friske frugter og creme
På forhånd tak
tilføjet af Vinkyperen
Et bud....
Hej hej
Tommelfingerreglen siger - lyst kød = hvidvin. Og jeg vil foreslå en dejlig Riesling fra Alsace til svinekammen.
Til rejecocktailen kan den samme vin benyttes.
Til desserten kunne du tage en sødlig mousserende vin, eller en lækker portvin. Også en Muskateller vil passe.
God appetit
Vinkyperen
tilføjet af zenta4
henvend dig i
vinafdelingen i dit lokale supermarked, tal med ham/hende om menu og hvad i foretrækker af vin..... så skal det nok blive et fint og godt måltid.
Held og lykke
tilføjet af oldbaker
Champagne
Drik tør mousserende vin til det hele
Franskmændene laver fremragende mousserende vine udenfor champagnedistriktet, som derfor ikke må hedde champagne. Spanien producerer cava.
Hold dig fra tyske, italienske og russiske mousserende vine, der er en del gode imellem men man skal vide hvad man skal gå efter.
Der er altid nogle få gæster som ikke kan lide tør champagne. Til dem kan du købe nogle få flasker halvtør.
På fransk heddere tør brut
halvtør demi sec
på spansk hedder tør brut
halvtør seco
Der skal væe masser af mineralvand uden smag, så der skal to slags glas på bordet.
Høje slanke champagneglas. Du kan sagtens få 6 for 30 kr, så det kan slet ikke betale sig at leje.
Desuden glas til mineralvandet.
Vand er vigtigt for når man har drükket mere end tre glas champagne er det rart med noget vand.
Desuden skal man jo huske på at vin indeholder 11-13% alkohol, og man kan sagtens komme til at drikke for meget af det gode skum.
Danskerne er så uvante med at dreikke mousserende vin, at de synes at det er ekstra festligt. Og det er det også.
Er der diabetikere i familien vil De være ekstra glade for dit valg. Tør champagne og øl af classic typen er nemlig stort set det eneste alkohol de må drikke. Balancen mellem sukker og alkohol er nemlig perfekt for dem, så de behøver ikke at tænke specielt over hvor meget de dreikker af det.
the old baker
tilføjet af bulderfnis
Du glemmer lige
At der findes mennesker som ikke kan fordrage mousserende vine, Jeg kender da nogle stykker ;-)
nej ikke mig selv, jeg lapper gerne i mig ;-)
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af harsfort
Et forslag.
Man plejer som grundregel sige, at alt fra vandet, skal serveres med et hvidt vin. Til rejer, så har vinet ikke den store betydelse, så gå efter en hvidvin du selv kan li.
Det er heller ikke alle gæster, der kan li rødvid, og som derfor sikkert gerne drikker det istedet for den røde. Men med tanke på din hovedret, hvor du nævner creme kartoffler, så ville jeg måske nok mest foreslå, en lidt syrlig hvidvin.
Ligeså med rødvinen. Der ville jeg foreslå en rødvin, der er ret spids, altså med god syre.
Syren i vinen, passer meget godt sammen med, det fede i jeres creme kartofler. Ligeså, vil syren være med til, at lette på det fede i maden.
Fedt og syre, er gode venner, i det de slår hinanden ud, som man siger.
Syren tager det fede i maden, men det fede / cremede, tager den syrlige smag i vinen. Sammen skaber de en virkeligt god kombination.
Til desserten, så ville jeg foreslå en musserende hvidvin, måske en champagne. Dette da det passer bedst til frugt. Også her, vil jeg foreslå en, med lidt syre i, da melon er meget sødt i sig selv, samt at der serveres creme til.
Men spørg din vinhandlere til råds. Han kan osse fortælle dig om de forskellige af slagsen.
Tillykke med barnet ;-)
// Lars
tilføjet af swampy
Tak
til alle for jeres svar. Det med hvidvin til lyst kød vidste jeg egentlig godt, jeg tænkte bare ikke lige over at det var lyst kød, vi skal have.
tilføjet af Firefoxen
Det kunne
nemlig lige være det som Vinkyperen anbefaler, nyder selv vin fra Alsace, så det........
Desertvinen som Kyperen nævner er bare alletiders.