3tilføjet af

Hvor har de suppetryner?

Jeg har let byen tynd efter en slagter der forhandler suppetryner. I min barndom havde de dem hos enhver slagter.
Jeg har prøvet at bruge skank istedet, men det er ikke helt det samme.
Er der nogle der ved hvor de forhandles.
Det er denne suppe jeg plejer at lave, jeg ved ikke hvad den hedder, men min mor lavede den ofte og hun kaldte den festsuppe.
Ingredienser:
2       grisetryner
1       porre
2       gulerødder
2       persillerødder
1/4       selleri
100    g.   små løg (evt. skalotte)
200    g.   små pillekartofler
1       lille bdt. persille
       
Krydderpose:        
1    kvist.   timian
2       laurbærblade
10       sorte peberkorn
1       nellike
       salt
       peber
Koges i 2 timer.
Suppen filtreres, trynerne gemmes, resten kasseres. Trynerne pilles i små stykker og kommes i suppen. Serveres med rugbrødsskiver.
tilføjet af

Jeg tror det er afskaffet fordi

- det er for ulækkert. Hvem ellers vil have suppe kogt på snotgange?
- Det er mit indtryk at det eneste, der går til spilde hos Danish Crown er skriget, så mon ikke det nu om dage findes i en eller anden pålægsudgave og derfor ikke forhandles separat?
tilføjet af

Prøv på

Damhuskroen, der er enkebal hver torsdag.
tilføjet af

Du skriver ikke hvor du bor

Men en slagter burde kunne skaffe grisetryner hvis du spørger efter det.
Problemet er så bare at slagtere, er ved at være en mangelvare i Danmark, da de fleste slagtere nu findes i stormagasiner, og de tager sjældent mod den slags sær bestillinger, men det hænder da....
Jeg kan forestille mig at Danish Crown og hvad de store slagterier eller hedder, eksporterer den slags ting til f.eks Kina eller Japan, hvor de aftager stort set alt fra grise.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.