Jeg kan altså ikke forstå det med race-dyr!
Kan nogen fortælle mig hvad det er der gør, at de hellere vil have en race-hund/kat/andet frem for en blandet?
Jeg går ud fra, at man kan tjene penge på de racerene hvis man deltager i konkurrencer osv, men er det altid dét, der er grunden til at få et racerent dyr?
Hvad er det der gør, at nogle mennesker er villige til at betale f.eks. 10.000 kr for et lille kæledyr?
men for hunde gælder der følgende (i al fald for mit vedkommende):
- jeg ønsker en bestemt type hund, både af størrelse og mentalitet
- jeg ønsker at vide hvilke forhold hvalpen kommer fra og hvem er dens forældre
- jeg vil have så megen vished som muligt at lige præcist den hvalp jeg har udset mig, har de fornødne egenskaber til det, jeg skal bruge hunden til
- jeg vil være sikker på at jeg ikke får en degenereret hund med anlæg for et utal af sygdomme
- jeg forventer at min hund er tilbørligt socialiseret, har fået chip, vaccineret og har fået de ormekure, som en hvalp skal have
Jeg påstår ikke at nogle af blandingshvalpe ikke kan være vaccineret, m.m. - og der findes sikkert også mange blandinger hvor begge forældre kendes, men jeg går efter bestemte racetypiske egenskaber.
Hvis du deltager i udstillinger og får certifikat eller BIR/BIS (bir - bedst i racen, bis = best in show) papir, får du ikke en jante ud af papiret.
Har du en hanhund og denne kan bruges i avl (2. præmie mindste forudsætning for at blive avlsgodkendt) får du en hvalps pris for parringen.
Har du en tæve og vil have 10.000 kr. for hendes hvalpe, skal der mere end en 2. præmie til før du kan gøre dig forhåbninger om at få 10.000 pr. hvalp.
Mine opdrættere har lavet et regnestykke og situationen rent økonomisk er, at de første 4 hvalpes pris svarer til de udgifter man har i forbindelse med parring, drægtighed og fødsel (såfremt denne foregår normalt).
Skulle tæven så få 3 hvalpe, er det rent underskud. Det skal i sandhedens navn tilføjes, at mine hunde koster ca. 7-8.000 kr.
De fleste seriøse opdrættere gør det ikke for pengenes skyld - de har som oftest jobs ved siden af, fordi det er ikke forsvarligt at avle på en tæve i en uendelighed.
Til sidst - hvad det gør, at nogle er villige til at betale 10.000 for en hvalp? Formodentlig det samme der gør sig gældende for de mennesker, der glædeligt betaler 25.000 kr. for en lænestol, blot fordi denne har et navn.
Nogle køber lænestole og andre køber hundehvalpe som opfylder de ønsker og forventninger man har til en hund.
tilføjet af susannenif
helt tilfældigt
at min kat er racekat.
Jeg har intet givet for den, da jeg fik den forærende som lille killing af en veninde som havde 2 forskellige racekatte - altså min kats forældre!
- så jeg har ikke valgt at det skulle være en racekat! - ( iøvrigt har jeg også en anden alm. huskat som jeg elsker lige så højt)
Men når det så er sagt, så vil jeg gerne tilføje, at jeg synes den (bortset fra nævnte episode)har andre GODE egenskaber som jeg opfatter som specielle og positive og som er med til at gøre den sjovere og mere interessant for mig.
:-)
tilføjet af Mig med hunden
Jamen
Angående hunde, så der større chance for at hunden ikke for sygdomme hvis det er en blandings hund
tilføjet af Fru Dobermann
Der tager du ganske fejl
- undersøgelser har vist at blandingshunde har faktisk flere sygdomme som allergi, eksem, problemer med hjerter og knogler end racehunde frembragt af seriøs opdrætter.
tilføjet af æggesamleren
måske fordi de er knyttet til den race
ja det er måske rimelig tåbeligt... det ville være ligeså stupidt fravælge venner eller veninder fordi de ikke var hvide men det er sådan verden er.
10.000 kroner kan sagtens virke som meget men for et nyt medlem af familien synes jeg faktisk ikke det er meget... nu ved jeg ikke hvad det koster at adoptere et barn men det er da heler ikke billigt eller
tilføjet af Mig med hunden
Nej nej
Der tager du så fejl :)
tilføjet af nousen
Nå, så er det derfor?
Nå, så er det derfor... Jeg har altid haft blandede kæledyr igennem min barndom - og nu har jeg en sort kæreste😃
Jeg er vant til de blandede, hehe😉 Visdte ikke der var en sammenhæng!
tilføjet af nightnurse
I har ret på hver Jeres måde
se denne link:
HUNDERACER OG GADEKRYDS
HUNDERACER OG GADEKRYDS
Hvilken hund skal du vælge?
KØB AF HUND
Vigtige ting ved anskaffelse af hund
HUNDEHVALPE
Specielt om hvalpe
HUNDEPSYKOLOGI
Forstå hvordan din hund tænker
HUNDEOPDRAGELSE
Sådan opdrager du din hund
HUNDETRÆNING
Når din hund skal lære mere
BØRN OG HUNDE
Sådan bliver de gode venner
HUNDEMAD
Foder og kosttilskud til din hund
HUNDENS PELS
Sådan plejer du din hunds pels
FORSIKRING AF HUNDEN
Husk at din hund skal forsikres
TILBEHØR TIL HUNDEN
Gode råd om halsbånd, hundekurve mm.
LEGETØJ TIL HUNDE
Godt og dårligt legetøj til din hund
TRANSPORT AF HUNDEN
Når din hund skal med på farten
HUNDEUDSTILLINGER
Sådan foregår det
HUNDEKLUBBER OG FORENINGER
Mød andre hunde-ejere
HVALPE ELLER EJ
Løbetid, parring, prævention, kastration
SALG AF HUNDE
Find det bedst mulige hjem
AFLIVNING AF HUNDEN
Hvornår og hvordan bør man sige farvel?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hvilken hund skal du vælge?
I Danmark aflives 16.000 sunde og raske hunde hvert år. Måske kunne dette alt for høje antal bringes ned, hvis folk gjorde sig den ulejlighed at undersøge om den hunderace, de vælger, også passer til de forventninger og behov, som familien har inden hunden kommer i huset.
Inden man køber hund bør man undersøge hvilke krav og forestillinger man selv har til hunden.
Er man en meget aktiv familie, der er meget i naturen, eller er man mest til sofahygge og indeliv? Når man har gjort sig klart, hvad man kan tilbyde en hund, og hvilket liv den vil få, så kan man begynde at gå på jagt i alle de forskellige hundebøger, og finde en race, der passer til det liv, man har tænkt sig med den.
F.eks. vil de fleste jagthunderacer kræve en del motion og træning. Det samme gælder hyrdehunderacerne, der generelt er meget intelligente, og kræver at få lov til at bruge hovedet og hjernen, altså meningsfyldt arbejde, der ikke kun går ud på at blive fysisk træt, men også mentalt. De skal have udfordringer og have lov til selv at løse problemer i hverdagen, det er det, de er gode til.
Er man mere til sofahygge, så bør man kigge på de mindre racer, de små selskabshunde. De kræver ikke helt så meget, men tag ikke fejl, de skal også have lov til at blive aktiveret og bruge hovedet. En lille hund skal opdrages lige så meget som en stor hund, ellers kan den blive en plage for familien og alle i nærheden.
Køb ikke hvalp/hund efter udseende. F.eks. er en Cockerspaniel noget så nuttet, men det ændrer ikke ved, at den i bund og grund er en jagthund. Det samme gælder en Beagle, som også er utrolig nuttet, men den har altså også behov for at blive brugt og få afløb for sine jagtinstinkter.
Køb i stedet hvalp/hund efter hvilke egenskaber racen har. Race og familie skal passe sammen, så har man størst chance for at få glæde af hinanden.
Racehund eller krydsning?
Det er et temperaments spørgsmål, om man vil ha' det ene eller det andet. Den ene hund er lige så god som den anden, race eller ej.
Hvis man køber en racehund, så ved man nogenlunde, hvad man får. Man kan læse sig frem til, hvordan hvalpen bliver, når den bliver voksen. Man ved hvordan dens udseende bliver, og man ved sådan nogenlunde hvilken temperament hunden får.
Køber man derimod en blandingshund, ved man som regel ikke, hvad der er blandet ind i den, og man ved ikke hvad man ender op med i sidste ende. Men derfor kan det godt vise sig at være en sød, rar og dejlig hund.
Nogle har fejlagtigt den opfattelse, at racehunde er mere sarte, og har flere sygdomme end blandinger. Dette holder ikke stik i virkeligheden.
Det er sådan, at opdrættere gør et stort arbejde for at holde "deres" hunderace sund, og de skal opfylde nogle krav til sundhed og temperament, for at en hund må indgå i avl. Sygdomme i racen registreres, og man undgår avl med hunde, der har, eller er bærere af en sygdom. Man har altså helt klare registre for, hvad der kan være galt med en eventuel hund, så der ikke kommer "uønskede" gener ind i avlen.
Blandingshunde, derimod, registreres ingen steder, og hvis en blandingshund har en eller anden sygdom, er der ingen, der registrerer det, og der føres ikke statistikker på, hvilke sygdomme blandingshundene har. Men de er altså ikke hverken mere eller mindre plaget af sygdomme end racehundene. .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Annoncer fra Google:
--------------
GODE LINKS
BØGER OM HUNDE
LINK TIL OS
SKRIV TIL OS
Copyright Hundens Verden 2007
tilføjet af rimtursen
Forskellige grunde.
Jeg har begge dele racehund, racekat og blandingskatte.
Min racekatte (Maine Coon) har jeg fordi jeg synes de er smukke og jeg er derudover vild med deres racekarakterisktiske karaktertræk. De er meget sociale, leger næsten ligesom hunde og er meget snakkende og kvidrende. Mine blandingskatte har naturligvis også deres egne små personligheder og er også meget kælne, men de er forskellige fra Maine Coons.
Jeg har racehund af flere forskellige grunde:
1. Min hunds forældre, bedsteforældre, oldeforældre, tipoldeforældre er blevet testet i alle ender og kanter mht. til helbred og temperament. Dette betyder, at sandsynligheden for at min hund er sund og rask er meget høj - højere end den ville være for en blandingshund af samme størrelse, hvis forældre og bedsteforældre næppe er blevet testet så grundigt og hvor parringen næppe er blevet planlagt med henblik på at finde den hanhund-tæve kombination, der vil give det bedst mulige afkom - også selvom man skal køre 2000 km. for at få sin hund parret.
2. Jeg ved nogenlunde hvad jeg kan forvente med en racehund mht. til fysik og temperament. Jeg går meget op i hundetræning og hundesport. Samtidig vil jeg også gerne have en vagthund - og så vil jeg gerne have en hund, som er intelligent og lærer hurtigt. Derfor har jeg en Groenendael. Det er ikke en hund for enhver, men det er en hund, som lige passer til mig. Når jeg engang bliver ældre og ikke har energi til at holde trit med en Belgisk Hyrdehund, så kunne jeg da godt forestille mig at få en blanding af rolige hundetyper som ren hyggehund.
Til sidst, man kan stort set aldrig tjene penge på at at deltage i konkurrencer. Økonomisk gevinst er ikke noget ejere af racehunde tænker på. Selv seriøse opdrættere tjener sjældent ret meget på deres avlshunde, når man tager i betragtning hvad det koster at indkøbe en hvalp af avlskvalitet, fodre den kvalitetsfoder hele livet, helbredsundersøgelser, årlige dyrelægetjek, hvalpesocialisering, hundetræning, udstillinger, helbredstjek af hvalpe, chipning, registrering - for ikke at tale om den tid der lægges i det hele.
En rigtig god hanhund kan hente penge hjem i parringer, men sådan en skal også helbredstjekkes, trænes og udstilles og bør ikke parres ubegrænset.
At have racehund drejer sig altså mere om, at man har en ide om hvilken type hund, der vil passe til en og ens familie, og at der med en racehund er større sandsynlighed for at den hvalp man anskaffer sig bliver sådan en hund mht. til størrelse og temperament. Racer med høj jagtinstinkt er foreksempel ikke gode til familier, der har små fritløbende dyr. Racer, der er meget dominerende og selvstændige, er knap så gode til gamle Fru Jensen, der bare vil have en hund hun kan forkæle og gå småture med. Højaktive racer er ikke gode til folk, der vil have en hyggehund, men ikke går så meget op i aktivering og træning osv.
tilføjet af hjty
racedyr
jeg skal selv have en hvid schæfer, og vælger den fordi, netop her er sygdomme avlet mere væk, de bruger altså kun raske hunde. desuden kender man hundens forældre, det er jo ikke altid man har muligheden for det ellers. der er nok en bedre chance for en normal hund her, og det sted jeg har valgt har jeg læst en masse om, de gør en masse for deres hunde, og er meget sammen med dem. de står altså ikke bare og gør i en kennel dagen lang, det er jo også vigtigt hunden får en god opvækst. desuden får man også rigtig god vejledning med, og jeg kan godt lide at have styr på sådan nogen ting. jeg har ikke engang kunnet finde hvide schæfere uden det har været racehunde. men om det er sådan for alle racedyr, ved jeg ikke.
det er skam ikke fordi det skal være fint, min hund skal aldrig deltage i konkurrencer, og alt det der, og så vidt jeg ved kan man vist ikke vinde penge på det? det kan da godt være, men jeg har aldrig hørt om det.
tilføjet af chinc
Fordi
de er avlet med forskellige egenskaber.
Hvis du f.eks. ønsker en familie hund, der er let at opdrage og god til børn, så er det bedre at gå ud og anskaffe en hund som en golden retriver, end det er at anskaffe en blandingshund, hvor du måske ikke er sikker på hvilke racer der er blandet i, og derved kender du i bund og grund ikke hundens temperament.
Det samme gør sig gældende for katte, og alle andre racedyr.
Naturligvis er der blandingsdyr der er helt fine.
Jeg er ikke helt sikker på om problematikken er lige så stor ved katte som den er ved hunde. Alle katte er trods alt meget selvstændige, og ikke avlet til at være brugsdyr på samme måde som de fleste hunde er, så jeg er personligt lidt mere "ligeglad" når det kommer til katte. Jeg har det helt fint med at have en blandingskat, men jeg ville have det elendigt med at få fat i en hund, jeg ikke anede hvad indeholdt, fordi jeg ikke er i stand til at opdrage alle typer af hunde.
Ved at købe et racerent dyr, eller en blanding hvor jeg ved hvad der er i, er jeg til dels sikret at jeg ikke får noget jeg slet ikke kan håndterer (man kan naturligvis være uheldig).
For nogle er det sikkert et spørgsmål om penge, men det er altså de færreste der kan tjene på at opdrætte dyr. Det kræver noget helt unikt avlsmateriale, og at man får en helvedes masse unger man kan sælge ud af.
Det er meget få der har hunde og avler på dem, der har nogen reel indtjening på avlen, så vidt jeg ved gør dette sig også gældende for katte, og jeg ved at det er de færreste stutterier i DK der giver overskud i sig selv.
Når du køber et racedyr ved en dygtig avler, betaler du for det arbejde avleren har lagt i at finde gode dyr for at forbedre racen som helhed. En sådan avler går også ind og kigger på temperament, hvor mange "blandings avlere", bare finder en fin hund, der kan med deres fine tæve, og så er linierne underordnet. Så du ved ikke hvordan temperamentet på hvalpene bliver, om de har anlæg for arvelige sygdomme osv.
tilføjet af louisebl
DERFOR:
Du betaler for:
Dyrets papirer, hvilket er det tætteste du kommer på en garanti mod indavl eller arvelige sygdomme, ved købet syge dyr eller misrøgtede dyr.
-Som registreret opdrætter forpligter jeg mig ikke alene til at følge dansk lov, dvs 1 vacc er givet ved salg, og alder for flytning (12 uger for fx killinger) er overholdt.
-Jeg skal dække eller erstatte hvis du modtager et dyr som kan spores til at have været syg ved salg.
-Får jeg gentagne klager kan jeg ikke fortsætte som medlem af en anerkendt klub og derfor ikke få danske papirer på mine dyr, hvilket dermed siger jeg er en dårlig dyre-ven hvis det skulle være tilfældet.
-Jeg forpligter mig også til at finde gode hjem til mine katte og ikke byde dem en ussel tilværelse som mange stakkels dyr må lide for at være solgt for billigt.
-Mine dyr får et kvalitetsfoder fra de bliver født/selv begynder at spise.
-Jeg har kun dyrlægekontrollerede dyr i mit hjem. Sunde og rska.
-Arvelige sygdomme mv. avles ud, dvs dyret neutraliseres og tages ud af avl.
-Det er blot nogle af de ting du får ved at købe et dyr med danske papirer, FIFE-godkendte for katte, DKK-godkendte for hunde!
Så får du en grundig vejledning i pasning af dit dyr, og har mulighed for at stille spørgsmål om generel sundhed, adfærd og pasning af dit kæledyr.
Tjen penge?!
Måske hvis man avler stort, men det er I MIN VERDEN (desværre ikke ulovligt) meget forkert.
Sig fx nej tak til katte der bor i stalden, racerene eller ej så køb kun dem der bor inde og socialiseres med en familie. Køb heller aldrig hvalpe fra en stald, medmindre du på en eller anden måde, kan garantere dig selv de også tilbringer tid i hjemmet med familien.
Et regnskab for mig er ex:
200 kr stamtavle
300 kr foder (som min. hvis den fx er solgt til 12.uge og ikke kræver mælkeerstatning)
350-400 for konsultation og vaccine. -hvilket skal gives igen når de er 16 uger hvis de ikke er solgt.
30 kr pr uge (ca 300 på 12 uger) på grus så der er en bakke ved killingerne (racekatte er renlige ved salg hvis de er passet optimalt)Så har jeg ramt 1100 til 16-1700 kr. PR KILLING!
-Når jeg så sælger en kælekat for 2500 kr, så har de slidt på mit hjem, kostet meget tid, men er til gengæld kælne og tilgængelige dyr!!
Små 1500 kr fortjeneste?
Nej, mor-mis skal have mad for at få killinger, der kan komme kejsersnit, syge killinger, lopper osv osv osv, så en fortjeneste er der som sådan ikke.
Hvor din sofa holder 5 år, holder min måske 3 år.
-Der ligger meget arbejde i optimalt sunde dyr, velfærd koster ekstra og giver ekstra!!
I det lange løb er der absolut minus-fortjeneste ved hygge-opdrættere som jeg selv der får et enkelt eller to kuld om året.
-Igen, nogle gårdatte er sund måske endda dyrlægekontrollerede, mens nogle racekatte aldrig burde være født....
Men du får hvad du betaler for når du vælger racerene dyr!