Vi i menigheden er fulde af beundring for de mange nye missionærer, som ikke er blødsødne - bevares - de gammeldags kristne frikadelle missionærer formåede at omvende mange primitive mennesker, men de glemte at moder Danmark også trængte til en kulturberigelse, som kun kan opnås ved rense hende fra fremmedelementer.
Hyld Holger Danske og Breivik
[img]http://www.wetter-live.at/chat/smileys/Smiley-big_rofl.gif[/img]
Måger i karry med ris.
Hvis man ikke bryder sig om den trannede smag som mange vilde fugle har, kan
fuglene flås. Det kan også være nødvendigt at flå fulge som er skudt i
stykker, da det ellers er umuligt at gøre dem rene. Vingern hugges først af,
bugskindet snittes igennem og skindet krænges af. Fuglene vaskes grundigt,
tørres og gnides indvendigt med salt og peber. Det tager også noget af den
trannede smag at stege fulgene med fyld af rå, skrællede ituskårne
kartofler. Tynde skiver fersk flæsk bindes om fuglene, som brunes og steges
i sovs. Hjerte kråse og lever kan bruges, men udvandes godt forinden. Måger
koges 1-1 1/2 time.
Ingredienser
3-6
måger (eller
ryper, alke
edderfugle)
4-5 skiver
bacon
1 spsk olie
1 spsk salt
1 tsk
karry
1
løg
75 g
mel
1 1/2 l vand eller suppe
Fremgangsmåde
Fuglene gøre i stand, vaskes, tørres og deles på langs. Bacon skæres i
terninge og ristes ved lille blus sammen med karry og hakket løg, det må
ikke brune. Melet kommes i og eventuelt lidt mere fedstof, så der er nok til
at opsuge melet. Suppes piskes i og sovsen koger langsomt i 10 minutter.
Fuglene kommes i sovsen og gryden stilles på lille blus. Koges møre, smages
til og serevres med ris. Fuglene kan koges halvt møre i rent vand, og
færdigkoges i sovsen, som så baseres på suppen fra fuglene.