Er der een eller anden der kan hjælpe mig med at finde et sted hvor der står at man skal koge kikærter for at få giftstofferne ud.
Jeg synes efterhånden at jeg har ledt internettet igennem
tilføjet af cassiopaya
Nej men jeg har fundet dette her!!
Udblød kikærterne i ca. 12 timer og kog dem møre i ca. 35 minutter
tilføjet af mummi-39
Kikærter...
- og giftstoffer..??
- Jeg vil ikke sige, at det som sådan er giftstoffer, men mere "affaldsstofferne" i dem, der gør at vi kan blive syge af kikærterne...
- Sådan som jeg har fået det forklaret er det mere, gasser i kikærterne der kan få os til at reagere... - læs blive syge af dem... ;o)
- Det er derfor yderst vigtigt, at lægge dem i blød natten over og for guds skyld, kasserer vandet de har lagt i blød i, før du forbereder den ret du nu skal lave med dem.... ;o))
- Bon Appetit Tofly...
/Mummi
tilføjet af mummi-39
En ret...
- der måske lidt bedre kommer det lidt tættere, det jeg prøvede at forklare dig... ;o))
- Urenheder... - var ordet jeg ledte efter... - Håber det er lidt lettere at forstå med den... ;o)
- Smil fra mig til dig... ;o))
/Mummi http://home19.inet.tele.dk/indisk/opskrifter/Stegtekikaerter.htm
tilføjet af aamtorp
Gift i kikærter?
Det har jeg aldrig hørt om.
Jeg synes endda at jeg har set kikærte-spirer i at supermarked! De kan jo så ikke være kogt først.
Men hirse skal du til gengæld skylle meget grundigt inden du koger dem, for de har sådan et eller andet sæbestof på overfladen som vommi ikke har så godt af.
Men så smager de også mega godt. Prøv løs hirse i stedet for ris f.ex. Eller som grød.
God weekend!
tilføjet af Stud. ern. og sund
Der er ikke giftstoffer i kikærter
Hej! Jeg studerer ernæring og sundhed, så kunne ikke lade være med at notere mig at du snakker om giftstoffer i kikærter.
Det der er i kikærter, er ufordøjelige kulhydrater, også kaldet kostfibre.
Man sætter kikærterne i blød, og koger dem derefter. Begge gange (men mest ved iblødsætning) skal man kassere vandet, da det indeholder ca 50 % af disse kostfibre, som kroppen kan have svært ved at håndtere i større mængder. Det er ikke farligt, men det kan gøre at man kan føle sig meget oppustet og kommer til at prutte meget. Desuden kan vandet indeholde rester af jordbakterier.
Jeg kan dog kun anbefale at spise kikærter, da de er rigtig sunde og (synes jeg) også smager godt, fx som hummus:)
tilføjet af Omvendtheden
Kikærter
Der er ingen giftstoffer i kikærter, men fordi man ligger dem i koldt vand, 10-12 timer er "Under udblødningen suger bælgfrugternes kimblade vand, og de strukturdannede elementer i cellernes vægge bliver delvis opløst. Bælgfrugterne svulmer op og processerne fortsætter under kogning" og derfor kan man nøges med at koge den i 1-1½ time.
Kikærget der ikke har ligget i vand 10-12 timer skal blodt koges længer tid 2-2½ time alt efter hvor møre man vil have den..