Jeg har fundet denne opskrift som jeg gerne vil prøve, men er meget i tvivl om hvilken slags oksekød jeg skal bruge.
Skal det være noget med fedtmarmorering ala ribeye i skiver, eller mere rent kød ala minutsteak i skiver?
Braiseret oksekød
2 personer
Ing:
375 g. oksekød i tern
10 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ spsk. tomapure
2 dl. rødvin
2,5 dl. bouillon
1 kvist timian
6 peberkorn
Bredbladet persille
250 g. markchampignon
Smør til stegning
Tilbehør:
Kartoffelmos
*Brun kødet i en stor gryde.
*Tilsæt skalotteløg og grofthakket hvidløg og brun i 2 min.
*Kom tomatpure ved, rist af, og hæld rødvin over.
*Kog kraftigt et par minutter, tilsæt bouillon, kog op og skum af.
*Kom timian, peberkorn, og persille ved og lad simre i ca. 90 min. til kødet er mørt.
*Fjern timian og persille.
*Skum fedt fra
*Rist kvarte champignon i smør, og kom dem i gryden
*Jævn med maizena
*Smag til.
tilføjet af anonym
Brug
det som der normalt bliver kaldt gullash tern... Ikke det mest spændende oksekød, men da det skal stå og simle i længere tid gør det ikke så meget.
Hvis du gerne vil bruge pengene på noget med bedre kvalitetskød så find noget med lidt fedt. Det fedtfattige kød gør sig bedst hvis det ikke får varme for længe.
tilføjet af anonym2
NEJ ikke gullash kød
du skal bruge noget der er mørt, for den ret du vil lave skal ikke simre længe nok til gullash kød, jeg ville bruge nogle steaks som jeg ville lade ligge på en tallerken med køkkenrulle et par dage i køleskabet, så de er rigtigt møre.
tilføjet af Anonym
brug
Jeg ville ruge gullashkød da det skal simre 1½ time, så er der ingen grund til at bruge penge på steaks
tilføjet af dulkis
Det kan da blive rigtig sjovt det her
- Jeg ville købe et stykke klump, det er som skabt til retten, men på de fleste opskrifter står der en anbefaling. Hvad står der i din opskrift?
tilføjet af tofly
jammen
opskriften er fra det husomdelte blad "idenyt" og der står bare "oksekød i tern" hvilket jo for mig er lidt forvirrende, da der jo findes mange slags kød.
tilføjet af kok on the top of the world.
mærkværdig opskrift, sikkert grete grumme.
naturligvis skal du ikke bruge dyre ribeyes steaks, inderlår, eller yderlår.
braisering betyder simpelthen, stegning, og lang kogetid, eller simretid, under låg, evt. i en ovn.
du køber det absolut billigste kød, bov, som findes i utallige udskæringer, både med og uden ben.
du skal naturligvis IKKE bruge boulion, da det for det meste er alt for salt, vil du noget, så brug en masse friske grøntsager, porrer, gulerødder, løg, alle disse grøntsager skal være bunden for braiseringen.
husk at lave rigtig mos med smør og fløde, helst melede kartofler, som store bagekartofler.
kartoflerne koges uden salt, moses med et piskeris, tilsættes smør, og næsten kogende fløde, derefter kan du tilsætte lidt purlæg, hvid peber, men ingen salt, da det gør mosen laaaaaaang og sej, kom evt. salt på efter du har serveret.
pas på med den slags opskrifter, normalt er det eneste formål, at få kunderne til at efterspørge nye varer i butikken, som nu markchampipnon, du kan bruge karl johan svampe, koster næsten ingenting, eller bare friske champignon.
maizena er et dårligt produkt til jævning, i for store mængder, smager det forfærdeligt, lav en opbagning af smør og mel. aklarer smørret, så vandet fordamper, tilsæt mel, og lad det riste i gryden så det bliver lysebrun, brun roux, og kog saucen igennem i minimum 10 min, så melsmagen kan forsvinde.
tilføjet af britzen
oksebov eller okseklump
Meget billigere smager godt, skal bare som en anden skrev til dig, have længere tid -
Når det er i tern, ville jeg nøjes med at give det godt 1 time at simre i -
Opskriften lyder rigtig lækker -
God fornøjelse
guller
tilføjet af Suttende sarah
lækker opskrift på sort
Du tager, 5 småbørn fra den lokale børnehave, og blander dem med et par glubske tamilske tigre.
Du skærer dem ud i små stykker, med indvolde og det hele, putter det i en gryde(husk gryden skal være MEGET STOR!)
Derefter tilsætter du små blodsugende pyramider(du ved dem fra egypten)
evt. tilsæt et par faraoer, bare for at få lidt mere smag.
Som alle jo nok er bekendt med, er faraoer, godt tillagt kød, som sagtens kan værer flere hundrede år gammelt, bare sørg for at skærer det øverste lag af, ellers kan smagen godt blive mere eller mindre hæslig.
Du servere retten med kogte bedsteforældre og blancherede oldemødre, evt en oldefar, godt velhængt!
Du må under ingen omstændigheder fjernene deres øjne, efetrsom det vil fjerne helhedsindtrykket af denne guddommelige ret.
Du kan også servere med en edderkoppe salat, godt med spindelvæv fra kælderen og loftet, evt. et par tæer fra en hest!
Prøv dette, det vil skabe glæde til ethvert familiearrangement.