Der står på Cocio-flaske-etiketterne, at Cocio er HELT UDEN TILSÆTNINGSSTOFFER.
Men til trods for dette, kan den holde sig frem til år 2011? Enten er konserveringsmiddel ikke et tilsætningsstof, ellers har mælkeproducenterne satme sovet i timen.
Når man tænker på at en mælk kun kan holde sig 14 dage...
tilføjet af frum
sukker
er måske svaret. Er der ikke så meget sukker i, så sukkeret konserverer? Det kan også være at den er både homogeniseret og pasteuriseret så meget at der ikke kan være noget tilbage som kan ødelægge cocoien. Desuden bliver kapslen sat på med et højt tryk så der er bare INTET ilt derinde, og de fleste bakterier skal jo have ilt for at at leve.
tilføjet af 123456
Det samme kan du se
på de ketchup fabrikater der reklamerer med de er uden tilsætningsstoffer.
Deres holdbarhed overstiger også tomaters levetid med flere år.
tilføjet af HTH
Svaret til jer begge
Opvarmning af produktet er såmænd hele fidusen. http://www.cocio.dk/COCIOLAND-315.aspx Der står at produktet koges ved en hemmelig temperatur. Mit gæt er dog, at det opvarmes til mindst 130 grader (trykkogning). Læs på etiketten og du vil se, at der står 'steriliseret', hvilket er betegnelsen for så kraftig opvarmning der dræber alle bakterier.
Det samme gælder for ketchup. Jeg har tidligere været ansat på Bâhncke A/S, så jeg ved hvordan det laves. I de fleste ketchupper er der en del eddike for at sænke pH-værdien (typisk er den på 3.2 - 3.9). Derudover varmes ketchup op til 100 grader og er den temp. i 6 minutter hvorefter det køles ned til ca. 25 grader på ca. et minut.